Αρχική ΓΕΥΣΗ Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο

Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο

portokalopita

Αν έχετε μπόλικα πορτοκάλια και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε ιδού η λύσης για μια λαχταριστή Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο κρούστας.

Υλικά συνταγής
2 πορτοκάλια
3 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας μπέικιν
0.5 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
300 γραμ. αμύγδαλο ασπρισμένο τριμμένο (πούδρα)
1 φλ. ζάχαρη
ΣΙΡΟΠΙ

1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι νερό
φλούδες ενός πορτοκαλιού

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.Τα πολτοποιούμε στο μούλτι (με τις φλούδες είπαμε).

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.
Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιροπάκι μας και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.

Καλή επιτυχία στην εκτέλεση της Συνταγής και καλή σας απόλαυση.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Πηγή

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με Κοτόπουλο, με κρέμα βαλσάμικο και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΣκορδάτα μπουτάκια κοτόπουλο με πατάτες,παντζάρια και μυρωδικά