Αρχική ΓΕΥΣΗ Σπιτικές μπάρες δημητριακών

Σπιτικές μπάρες δημητριακών

photo

Οι μπάρες δημητριακών είναι πολύ δημοφιλείς στις μέρες μας, καθώς είναι υγιεινές, νόστιμες και προσιτές. Ακόμα καλύτερες είναι αν τις φτιάξετε εσείς φρέσκες με δικά σας, ελεγμένα υλικά!

Υλικά συνταγής

190 γρ. κουάκερ κλασσικό
90 γρ. αποξηραμένο, άγλυκο ινδοκάρυδο
100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
30 γρ. ωμούς ηλιόσπορους
30 γρ. ωμό πασατέμπο
85 γρ. σταγόνες σοκολάτας
60 γρ. αποξηραμένα κεράσια ή cranberries
1/4 κ.γ αλάτι
57 γρ. ανάλατο, φρεσκο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
55 γρ. μαύρη ζάχαρη
160 ml. μέλι
1 κ.σ. γνήσιο απόσταγμα βανίλιας
1 κ.γ. κανέλα
 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 177 βαθμούς, βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση και στρώνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κουάκερ, τα αμύγδαλα και το ινδοκάρυδο,τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε για 12-15 λεπτά,ανακατεύοντας που και που για να χρυσίσουν ομοιόμορφα.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ,προσθέτουμε τους ηλιόσπορους, τα πασατέμπο,τις σταγόνες σοκολάτας, τα cranberries, το αλάτι και τη κανέλα.
Λιώνουμε το βούτυρο,τη ζάχαρη,το μέλι και τη βανίλια σε μεσαία φωτιά. Μόλις το μίγμα φτάσει σε σημείο βρασμού, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε τα λιωμένα υλικά στο μίγμα του κουάκερ, ανακατεύουμε πολύ καλά και στρώνουμε με βρεγμένα χέρια το μίγμα στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε για 18-20 λεπτά μέχρι να σφίξει το μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες,πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

 

Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε ένα απολαυστικό πρωινό η ένα σνακ που είναι για όλες τις ώρες.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Πηγή


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠηνελόπη Αναστασοπούλου: Έτσι διατηρεί το καλλίγραμμο κορμί της
Επόμενο άρθροΈχετε δει τον γιο του Γιώργου Παπαδάκη;