Αρχική ΓΕΥΣΗ Πίτα Καισαρείας

Πίτα Καισαρείας

pita kaisarias_teaser_dfc7b76b36424798a134ac43ce09ca26

Η πίτα Καισαρείας πήρε το όνομά της από τον τόπο καταγωγής της. Την έφεραν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες από τον Πόντο, αλλά η μοναδική γεύση της λατρεύεται παντού. Φτιάχνεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ονομάζεται και παστουρμάλι ή πίτα Καππαδοκίας.

Υλικά συνταγής

Για ένα ταψί 22 εκ.
φύλλα: 6 χωριάτικα ή 2 σφολιάτας
παστουρμάς: 13-15 φέτες
κασέρι: 350 γρ., κομμένο σε λεπτές φέτες
ντομάτες: 2 ώριμες
λιαστές ντομάτες: 1/2 φλιτζάνι
ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού
κύμινο: λίγο
Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και αφαιρείτε τα σπόρια. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε 3 φύλλα χωριάτικα, τα οποία λαδώνετε ενδιάμεσα, ή 1 φύλλο σφολιάτας.
λευκό ή μαύρο σουσάμι: 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

  • Απλώνετε τις φέτες του παστουρμά σε ολόκληρη την επιφάνεια του φύλλου. Συνεχίζετε με τις μισές φέτες κασέρι, τις ροδέλες ντομάτας, σκορπίζετε τις λιαστές ντομάτες και τέλος απλώνετε το υπόλοιπο κασέρι. Κλείνετε την πίτα περιμετρικά διπλώνοντας τα φύλλα στις άκρες. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα έχετε λαδώσει ενδιάμεσα ή το φύλλο της σφολιάτας. Λαδώνετε καλά το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
    Ψήνετε την πίτα  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45′.
    Σερβίρετε την πίτα ζεστή και απολαμβάνετε καλή σας όρεξη.
    Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠάνος Σταθακόπουλος: «Το θέατρο πεθαίνει ακριβώς τη στιγμή που γεννιέται. Είναι άμεσο και ζωντανό»
Επόμενο άρθροΤο γάλα κατσαρίδας είναι η… υπερτροφή του μέλλοντος