Αρχική Health Δίαιτα Η απλή πρωινή συνήθεια που βοηθάει να αδυνατίσουμε

Η απλή πρωινή συνήθεια που βοηθάει να αδυνατίσουμε

sun-woman_eb775ee1828741c4b6234e5c34c0621f

Τα περισσότερα από τα πράγματα που κάνουμε για να αδυνατίσουμε, αφορούν είτε μια αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες ή είτε εντατική γυμναστική. Όχι αυτή τη φορά. Η αμερικανική έρευνα που αναδεικνύει σε άρθρο του το ipaideia προτείνει κάτι απρόσμενο.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν των ΗΠΑ, η πρωινή έκθεση στο φως του ήλιου μπορεί να επηρεάσει ευχάριστα το σωματικό μας βάρος.

Προκειμένου να μελετήσουν ποιο ρόλο παίζει το φως στον έλεγχο του βάρους, οι ερευνητές παρακολούθησαν 54 ενήλικες, από τους οποίους ζητήθηκε να φορούν μια συσκευή στον καρπό τους για να καταγράφει πότε και πόσο εκτίθενται στο φως αλλά και πόσο κοιμούνται. Οι συμμετέχοντες κατέγραφαν επίσης τι έτρωγαν καθημερινά καθ’όλη τη διάρκεια της μελέτης.

«Διαπιστώσαμε ότι όσο πιο νωρίς έβλεπε κανείς το φως του μέρας τόσο χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος είχε» εξηγεί με απλά λόγια η Κάθριν Ριντ, μία εκ των ερευνητών. Μάλιστα, η θετική επίδραση του φωτός παρέμενε σημαντική ακόμη κι όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν πόσο δραστήριοι ήταν οι συμμετέχοντες, πόσες θερμίδες έπαιρναν καθημερινά από τη διατροφή τους και πόσες ώρες ύπνου απολάμβαναν.

Πού οφείλονται τα αποτελέσματα; Κατά την Κάθριν Ριντ και την ομάδα της, το φως επηρεάζει το λεγόμενο «βιολογικό ρολόι», το οποίο βοηθά τον οργανισμό να συγχρονίζεται με την αλλαγή ημέρας και νύχτας και τα επιμέρους όργανα και συστήματα να λειτουργούν σωστά. Μέσα στα επιμέρους συστήματα ανήκει και το ορμονικό που ελέγχει τον μεταβολισμό –όσο πιο καλά δουλεύει τόσο πιο αποτελεσματικός είναι και ο μεταβολισμός μας.

Οι ερευνητές συνιστούν η έκθεση στο φως του ήλιου να γίνεται από τις 8 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι για περίπου 20-30 λεπτά, καθώς θεωρούν ότι αυτή η «δόση» ηλιακής ενέργειας ικανή να επηρεάσει το σωματικό βάρος.

 

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗicookgreek.com
Προηγούμενο άρθροH Mary Bonita φωτογραφίζεται για φιλανθρωπικό σκοπό, στο ημερολόγιο του Koita 2018
Επόμενο άρθροΒίκυ Καγιά: Η πρώτη ανάρτηση μετά τη γέννηση του γιου της και το όνομα (Εικόνες)