Μια τυρόπιτα που πρέπει να δοκιμάσετε και εσείς και οι γύρω σας και είμαι σίγουρος πως θα γλείφετε τα δάχτυλα σας.
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. φέτα ή γιδοτύρι τριμμένο με τα δάχτυλα
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κιλό αλεύρι
500 ml γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο.
Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε μία λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Προσθέτετε τη φέτα ή το Γιδοτύρι και ανακατεύετε με σπάτουλα ή μεγάλο κουτάλι.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά. Ψήνετε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
καλή σας απόλαυση.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα