Αρχική ΓΕΥΣΗ Τυρόπιτα ηπειρώτικη χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα ηπειρώτικη χωρίς φύλλο

tyropita-hpeirwtiki_8ac7c8ff7306f55c143763a4149ccc45

Μια τυρόπιτα που πρέπει να δοκιμάσετε και εσείς και οι γύρω σας και είμαι σίγουρος πως θα γλείφετε τα δάχτυλα σας.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φέτα ή γιδοτύρι  τριμμένο με τα δάχτυλα
  • 120 γρ. βούτυρο  λιωμένο
  • 1 κιλό αλεύρι

500 ml γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο.
Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε μία λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Προσθέτετε τη φέτα ή το Γιδοτύρι και ανακατεύετε με σπάτουλα ή μεγάλο κουτάλι.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά. Ψήνετε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

καλή σας απόλαυση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Πηγή


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ Σάρα είναι η μητέρα που δώρισε τα όργανά της για να μπορέσει να ζήσει καλύτερα ο γιος της
Επόμενο άρθροΠολλά υποσχόμενη η συνέντευξη τύπου των συντελεστών του πολυβραβευμένου μιούζικαλ Cabaret στο Παλλάς