Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 8+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

8+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

Tο σινεμά αποτελεί μια πολύ αγαπημένη συνήθεια όλων μας. Πέρα από τις νέες ταινίες που προβάλλονται κάθε βδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους, υπάρχουν κάποιες άλλες – είτε παλαιότερες είτε καινούργιες – που προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα μέρη στην Αθήνα.

Από ταινίες που προβάλλονται στο πλαίσιο αφιερωμάτων μέχρι ταινίες που έκαναν αίσθηση στον χώρο του σινεμά. Παρακάτω θα βρείτε εννιά δωρεάν προβολές ταινιών, για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Καλή θέαση!

1. «Η Γυναίκα του Ζωολογικού Κήπου» στον Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Δήμου Ηλιούπολης

Τσεχοβρετανική ταινία, σε σκηνοθεσία Νίκι Κάρο με τους: Τζέσικα Τσάστεϊν, Γιόχαν Έλντεμπεργκ, Ντάνιελ Μπρουλ.

Ο Γιάν και η Αντονίνα Ζαμπίνσκι διευθύνουν το ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας, ο οποίος ερημώνει μετά τη ναζιστική εισβολή στην Πολωνία. Εκείνοι όμως προφασίζονται την εκτροφή χοίρων με σκοπό την προμήθεια κρέατος στα γερμανικά στρατεύματα, τον κρατούν ανοιχτό και κρύβουν εκεί εκατοντάδες Εβραίους.

Πότε:
Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018
19:00 και 21:00

Πού:
Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης
Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου, Ηλιούπολη

Είσοδος ελεύθερη.

 

2. «Είναι όλοι τους νεκροί» στο Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις»

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την πρεσβεία της Ισπανίας.

Η Λούπε ζει κλεισμένη στο σπίτι της επειδή πάσχει από σοβαρή αγοραφοβία. Όταν τη βλέπει κανείς με ρόμπα και παντόφλες, εξαρτημένη για τα πάντα απ’ τη μάνα της και μ’ έναν έφηβο γιο που τη σιχαίνεται, κανείς δεν φαντάζεται ότι στη δεκαετία του 80 υπήρξε αστέρι της ροκ. Η μάνα της, που δεν αντέχει να την βλέπει έτσι όπως έχει καταντήσει, εγωίστρια και εριστική, τη Νύχτα των Νεκρών αποφασίζει να μιλήσει με τον γιό της τον Ντιέγο, ο οποίος επιστρέφει στο οικογενειακό σπίτι. Αλλά αυτό που κάνει την κατάσταση πολύ ιδιαίτερη είναι το γεγονός ότι ο Ντιέγο είναι νεκρός. (88’, της Μπεατρίθ Σαντσίς)

Πότε:
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018
20:00

Πού:
Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις»
Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου

Είσοδος ελεύθερη.

 

3. Τζέρι Λιούις »Ο κωμικός με το πηγαίο χιούμορ» – «Δάσκαλος για κλάματα» στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία «Δάσκαλος για κλάματα» (1963), προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος: Τζέρι Λιούις – Ο κωμικός με το πηγαίο χιούμορ.

Μια παραλλαγή του Δρ. Τζέκιλ, από τον αμίμητο Τζέρι Λούις.

Πότε:
Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018
20.00

Πού:
Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
Βασιλικών 6, Περιστέρι

Είσοδος Ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

4. «City of Gold» στο Exile Room

Σκηνοθεσία: Laura Gabbert / Χώρα: ΗΠΑ / Διάρκεια: 96’

Μια ερωτική επιστολή στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, το «City of Gold» φωνάζει ηχηρά – μέσα από το στόμα του βραβευμένου με Πούλιτζερ ρεστοκριτικού Jonathan Gold – ότι δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ τον τόπο σου αν δεν εξετάσεις τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων του! Κι αυτό συμπεριλαμβάνει κάθε είδους μετανάστη και την καντίνα του, ένα κίνημα που έχει αλλάξει ολοσχερώς το πρόσωπο του Λος Άντζελες. Το πάθος του Γκολντ για καλό φαγητό τον φέρνει αντιμέτωπο με τις συμμορίες, τη βία και τη φτώχεια που κρύβεται πίσω από τη γυαλιστερή επιφάνεια της Πόλης των Αγγέλων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα μια αναβράζουσα πολυπολιτισμικότητα που δεν λέει να καταλαγιάσει. Το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα λιποθυμικά απολαυστικό ντοκιμαντέρ που αποδεικνύει περίτρανα ότι μόνο αν φας αυτό που τρώει ο διπλανός σου θα σταματήσεις να τον θεωρείς «ξένο».

Η προβολή του City of Gold πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος American Film Showcase.

Στα αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους.

Πότε:
Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018
21.00

Πού:
Exile Room
Αθηνάς 12 (3ος όροφος), Μοναστηράκι

Είσοδος ελεύθερη. 

 

5. «Το κυπαρίσσι του βυθού» στο Σινέ Σοφία

Σινεφίλ 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 85′. Eλληνική ταινία
Σκηνοθεσία Νίκος Κορνήλιος
Με τους: Άρτεμης Ιωάννου, Μελίσσα Κωτσάκη, Θοδωρή Ματινόπουλο, κ.α.

Ιστορίες ζευγαριών που ερωτεύονται, τσακώνονται, χωρίζουν και μοιράζονται φευγαλέες στιγμές γεμάτες ακαθόριστα συναισθήματα.

Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του «3ου Αφιερώματος στον Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο» που διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Πότε:
Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
21.30

Πού:
Σινέ Σοφία
Ευσταθιάδου 2, Πλ. Άγ.Τριάδος, Αργυρούπολη

Είσοδος ελεύθερη.

 

6. «Το λιμάνι της Χάβρης» στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία»

Ο Δήμος Βύρωνα για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσιάζει τις «Κινηματογραφικές Βραδιές», μια πολιτιστική δράση με στόχο κάθε κύκλος της να αποτελεί ένα θεματικό αφιέρωμα σε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία μας και ταυτόχρονα να μεγαλώσει την παρέα αυτών που αγαπούν τον καλό κινηματογράφο και την ατμόσφαιρα της κινηματογραφικής αίθουσας.

Ο κύκλος ταινιών της φετινής περιόδου έχει τίτλο «Μολυβένια Χρόνια – Εικόνες της παιδικής ηλικίας» και είναι αφιερωμένος στις «εικόνες της παιδικής ηλικίας, που τόσα αντιπροσωπεύουν για όλους μας».

Σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι – Γαλλική ταινία (2011) με τους Αντρέ Βιλμς, Κάτι Ούτινεν, Ζαν Πιερ Νταρουσέν, Ζαν Πιερ Λεό,Μπλοντέν Μιγκέλ.

Ένας μεσήλικας λούστρος περιθάλπει και δίνει καταφύγιο σε έναν νεαρό Αφρικανό, παράνομο μετανάστη, τον οποίο αναζητά η αστυνομία.

Πότε:
Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
20.00

Πού:
Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία»
Νέας Ελβετίας 34 και Σεβαστείας, Βύρωνας

Είσοδος ελεύθερη.
Τις ημέρες των προβολών θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για του συνανθρώπους μας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βύρωνα. 

 

7. «Το μεγάλο ταξίδι της Ζαράφα» στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

Κινηματογραφική προβολή παιδικής ταινίας: Animation 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 78′
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ρεμί Μπεζανσόν, Ζαν – Κριστόφ Λι

Ένας γέρος Αφρικανός αφηγείται σε μια παρέα παιδιών την ιστορία του δεκάχρονου Μακί και της καμηλοπάρδαλης Ζαράφα από τις ερήμους της Αφρικής μέχρι την πολιορκημένη από τους Τούρκους Αλεξάνδρεια, τη Μασσαλία και το Παρίσι των αρχών του 19ου αιώνα.

Πότε:
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018
17.30

Πού:
Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
Βασιλικών 6, Περιστέρι

Είσοδος Ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

8. «Διακοπές στο Βιετνάμ» στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία «Διακοπές στο Βιετνάμ» (1971) , προβάλλεται στο πλαίσιο του «Αφιερώματος στον Ελληνικό Κινηματογράφο».

Σε αυτήν την ασπρόμαυρη κωμωδία , ο Θανάσης ο οποίος εργάζεται σε ένα εργοστάσιο πλαστικών ως χημικός εφευρίσκει ένα καινούργιο πλαστικό υλικό. Είναι ερωτευμένος με μια κοπέλα η οποία όμως αγαπά κάποιον άλλο. Τελικά παντρεύονται και μετά την πρώτη νύχτα του γάμου τους φεύγει εκτάκτως για τον στρατό προκειμένου να μετεκπαιδευτεί. Το αεροπλάνο που τους μεταφέρει πέφτει στο Βιετνάμ και χάνεται στη ζούγκλα. Στο μεταξύ ο νεαρός που αγαπά τη γυναίκα του Θανάση της προτείνει να τον παντρευτεί. Τελικά ο Θανάσης επιστρέφει.

Πότε:
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018
20.30

Πού:
Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
Βασιλικών 6, Περιστέρι

Είσοδος Ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

9. «Close Up» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας

Η τελευταία προβολή για τον Ιανουάριο της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας θα γίνει αυτή την Κυριακή με την ταινία «Close Up» (1990, Έγχρωμο, 98′) του Αμπάς Κιαροστάμι.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά και ιδιόρρυθμα κινηματογραφικά επιτεύγματα του παγκόσμιου σινεμά από έναν πραγματικά πρωτοπόρο δημιουργό. Ο Αμπάς Κιαροστάμι μεταφέρει στον κινηματογράφο μια παράξενη αληθινή ιστορία ενός άνδρα που υποδύθηκε πως είναι ένας υπαρκτός σκηνοθέτης και εξαπάτησε μια οικογένεια πως θα συμμετάσχει στη νέα του ταινία. Η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο, οι ήρωες της ιστορίας ενσαρκώνονται από τον εαυτό τους ενώ εμπλέκεται ο ίδιος ο Κιαροστάμι και ο αληθινός δημιουργός Μοχσέν Μαχμαλμπάφ. Απίθανο σε σύλληψη και ακόμη πιο ιδιοφυές στην απόδοση, συγκαταλέγεται δικαίως στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Πότε:
Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018
19.45

Πού:
Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας
Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗmononews.gr
Προηγούμενο άρθροΠολίτικη σαλάτα
Επόμενο άρθροΗ Αγγελική Δαλιάνη πήρε θέση: Η ανάρτησή της για την διαμάχη Παυλίδου-Παπαγιάννη