Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ «Η γέννηση του κόσμου…. και ιστορίες των θεών του Ολύμπου»: Μια φαντασμαγορική...

«Η γέννηση του κόσμου…. και ιστορίες των θεών του Ολύμπου»: Μια φαντασμαγορική παράσταση με διδακτικό περιεχόμενο

Επίσημη πρεμιέρα έκανε χθες η παράσταση «Η γέννηση του κόσμου…. και ιστορίες των θεών του Ολύμπου» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, εντυπωσιάζοντας γνωστούς, φίλους κι ανθρώπους της τέχνης.

Μια καινούρια παραγωγή, απ’ την Κάρμεν Ρουγγέρη και τους συνεργάτες της, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και φέτος, τα ίδια τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη για ακόμη μία χρονιά, έδωσε τον λόγο στα παιδιά, ώστε να διαλέξουν τα ίδια την παράσταση που θέλουν να δουν.

Τα τελευταία χρόνια το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την ίδια, μας έχει συνηθίσει σε  έργα  εμπνευσμένα απ’ την ελληνική μυθολογία. Έτσι λοιπόν η θεματική του φετινού έργου έχει να κάνει με την γέννηση του κόσμου και ιστορίες γνωστές και άγνωστες των Θεών του Ολύμπου. Ιστορίες που έπλασαν ο αρχαίος ελληνικός λαός και οι ποιητές του.

Με το σκεπτικό λοιπόν ότι όλοι θέλουμε να χαρούμε την ομορφιά των αρχαίων μύθων, όπως χαιρόμαστε ένα παραμύθι, η Κάρμεν Ρουγγέρη παίρνει  τα πράγματα από την αρχή και ξεκινάει την παράσταση με το τι πίστευαν  οι αρχαίοι Έλληνες  και πως γεννήθηκε ο κόσμος. Και συνεχίζει ως εξής: ”Κατά τον Ησίοδο, επικό ποιητή της αρχαίας Ελλάδας, στα πολύ παλιά τα χρόνια δεν υπήρχε τίποτε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Υπήρχε μόνο το ΧΑΟΣ.

Πέρασαν πολλά χρόνια, ώσπου δημιουργήθηκε η ΓΗ και η ΘΑΛΑΣΣΑ. Κάποια στιγμή, μέσα από το ΧΑΟΣ, ξεπετάχτηκε ένα πλασματάκι με χρυσά φτερά. Ήταν ο ΕΡΩΤΑΣ. Ύστερα δημιουργήθηκε πάνω από την Γη, ο ΟΥΡΑΝΟΣ.

Όταν ένοιωσε την σκιά του Ουρανού πάνω της η Γη σκέφτηκε: «μ’ αρέσει που με αγκαλιάζει έτσι ο Ουρανός, θα τον παντρευτώ».Και σιγά σιγά φτάνουμε με παραμυθένιο  τρόπο στη γέννηση του ΔΙΑ”.

Από εκεί και ύστερα  ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας με αριστοτεχνικό τρόπο, γνωστές και άγνωστες ιστορίες της μυθολογίας μας. Όπως: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και ΕΠΙΜΗΘΕΑΣ, ΦΙΔΙ και ΓΑΙΔΑΡΟΣ, ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ και ΠΥΡΡΑ, γνωριμία ΔΙΑ και ΗΡΑΣ, διαμάχη ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και ΑΘΗΝΑΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ και ΗΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ και ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΣ, η γέννηση του ΕΡΜΗ, ΑΡΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ και ΑΓΧΙΣΗΣ, κ.α.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη πλάθει ένα έργο άκρως διδακτικό τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους μεγάλους. Ξεφεύγοντας από τα συνήθη παραμύθια που έχουν στο νου τους τα παιδιά, μέσα από αυτή την παράσταση μαθαίνουν και ψυχαγωγούνται.

Σκηνοθετικά το έργο είναι πολύ προσεγμένο και τεκμηριωμένο, τόσο στη ροή των ιστοριών όσο και στις πληροφορίες που μας δίνει. Εναλλαγές κοστουμιών, ρόλων και σκηνικών, καθιστούν την παράσταση άκρως ενδιαφέρουσα χωρίς το κοινό να βαρεθεί.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι άρτια επιμελημένα από την Χριστίνα Κουλουμπή η οποία φαίνεται πόσο δούλεψε γι’αυτή την παράσταση, πόσο αγάπησε αυτή την παράσταση και πόσο στηρίζει τα ίδια τα παιδιά.

Την επιτυχημένη παράσταση συνθέτουν ακόμη οι άψογες χορογραφίες και οι έξυπνες εναλλαγές φωτισμών που έχει επιμεληθεί ο Πέτρος Γάλλιας, ενώ τόσο τα βίντεο κατά τη διάρκεια της παράστασης, όσο και η μουσική και τα τραγούδια με άρωμα Σμύρνης, συνάδουν άρρηκτα με τις ιστορίες που διαδραματίζονται επί σκηνής.

Την παράσταση κλέβουν οι θεοί και οι θεές που υποδύονται εξαίσια οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Βάρθης, Βερόνικα Δαβάκη, Χριστίνα Κουλουμπή, Έλενα Μιχαλάκη, Αλέξανδρος Μπούρκας-Μαράκης, Θανάσης Πατριαρχέας, Σοφία Σεμερτζίδου, Βασίλης Τσιγκριστάρης και Νεκτάριος Φαρμάκης. 

Ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο κι έχοντας ως γνώμονα το χιούμορ και τη φρέσκια διάθεση, ελίσσεται με όμορφο τρόπο πάνω στη σκηνή, κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα όλων! Έξυπνη και επαγγελματική η κίνηση της Κάρμεν Ρουγγέρη να συνεργαστεί με τόσο νέα και ταλαντούχα παιδιά που εναρμονίζονται με όλο το κλίμα της παράστασης.

Η στιγμή της υπόκλισης όλων των συντελεστών

Φεύγοντας από το θέατρο χάρηκα πολύ που παρακολούθησα μια τόσο μελετημένη παράσταση από την αρχή ως το τέλος. Εύχομαι να την αγαπήσετε, όσο κι εγώ. Συγχαρητήρια σε όλους κι ευχαριστούμε θερμά για το άψογο θέαμα!

 

 

 

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠαντζάρια ψητά στο αλουμινόχαρτο με σάλτσα φέτας-γιαουρτιού
Επόμενο άρθροOσκαρ 2018: Ιδού οι φετινές υποψηφιότητες