Αρχική ΓΕΥΣΗ Παντζαρόσουπα

Παντζαρόσουπα

pantzarosoupa-geta-giaourti_f796056f4b4350d3f88ff8c0245bf9d4

Οι σούπες είναι ότι καλύτερο για ένα χειμωνιάτικο βράδυ.

Υλικά συνταγής

  • 4 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ. παντζάρια (οι βολβοί) καθαρισμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 ½ – 4 φλιτζάνια νερό ή λαχανικών, έτοιμου ή σπιτικού
  • 250 ml γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 100 γρ. φέτα σε κυβάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • λίγο άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβετε τα παντζάρια σε χοντρό τρίφτη. Κρατάτε λίγα, αν θέλετε για το γαρνίρισμα. Ρίχνετε τα υπόλοιπα σε μια κατσαρόλα μαζί με το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα 3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού κρύο νερό ή ζωμό και το λάδι και βράζετε για 30’-35’.
  2. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ στη σούπα και δένετε σε χαμηλή φωτιά χτυπώντας το σύρμα των αυγών. Φιλτράρετε τη σούπα και την αφήνετε να κρυώσει.
  3. Προσθέτετε το γιαούρτι στο φιλτραρισμένο υγρό. Ρίχνετε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και άσπρο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Όταν τη σερβίρετε γαρνίρετε με λίγο τριμμένο παντζάρι, αν θέλετε, και μοιράζετε σε κάθε πιάτο λίγα κυβάκια φέτας.

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗicookgreek.com
Προηγούμενο άρθροΗ Naomi Campbell στα 47 της φωτογραφίζεται ολόγυμνη στο Love!
Επόμενο άρθροΠαντζάρια ψητά στο αλουμινόχαρτο με σάλτσα φέτας-γιαουρτιού