Αρχική ΓΕΥΣΗ Λαχματζούν να σου τρέχουν τα σάλια!

Λαχματζούν να σου τρέχουν τα σάλια!

laxmatzoun2_22179af9ae3346ad9d10ddc869777869

Σήμερα σας έχω μια ανατολίτικη πίτσα σαν  πρόταση  που πιστεύω θα την αγαπήσετε και θα την εντάξετε στο πρόγραμμα σας.

Υλικά συνταγής

  • 8 έτοιμες αραβικές πίτες μικρές ή σπιτικές πιτούλες σύμφωνα με τη συνταγή
  • 1/2 κιλό κιμάς αρνίσιος και μοσχαρίσιος, ανάμεικτος
  • 2 φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες και ξεσποριασμένες ή 200 γρ. ντοματάκι κονσέρβας
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομένο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • πιπέρι καγιέν (όσο καυτερό το θέλετε)
  • αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (αν φτιάξετε τα λαχματζούν με έτοιμες αραβικές πίτες)

Εκτέλεση

  • Αν φτιάξετε τα λαχματζούν με έτοιμες αραβικές πίτες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τον ανοίγετε συνεχώς να μη σβολιάσει. Μόλις αλλάξει χρώμα, ρίχνετε την ντομάτα, τα μπαχαρικά, 2/3 ποτηριού νερό και σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνετε και το μαϊντανό, ανακατεύετε και αποσύρετε. Βάζετε τις αραβικές πίτες σε λαδωμένα ταψιά, απλώνετε πάνω από μια λεπτή στρώση μείγμα κιμά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για άλλα 5′-10′. Σερβίρετε με ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη, ανακατεμένη με μαϊντανό και γιαούρτι με πάπρικα.
  • Αν φτιάξετε τα λαχματζούν με δικές σας πίτες: Για τη ζύμη θα ανακατέψετε μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις με ένα φακελάκι μαγιά σε σκόνη, λίγο αλάτι, ελάχιστη ζάχαρη και περίπου ενάμισι φλιτζάνι νερό (το ρίχνετε λίγο λίγο μετά το 1 φλιτζάνι). Ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει, τη σκεπάζετε και την αφήνετε 30′-60′ να φουσκώσει. Χωρίζετε στα 8 και ανοίγετε με το πλάστη (ή με το χέρι) πολύ λεπτές πίτες. Βάζετε τις πίτες σε λαδωμένα ταψιά.Ανακατεύετε όλα τα υλικά του κιμά μεταξύ τους, αν θέλετε ξανακόβετε με μαχαίρι το μείγμα, ώστε να γίνουν όλα όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται. Απλώνετε λεπτή στρώση από το μείγμα του κιμά σε κάθε πίτα, αφήνοντας ένα κενό περιθώριο γύρω γύρω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 15-20’ να ροδίσουν καλά. Σερβίρετε με ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη, ανακατεμένη με μαϊντανό και γιαούρτι με πάπρικα.

Καλή σας απόλαυση.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Πηγή


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤο Μπράουνις της παρέας..
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς με ταχίνι και καρύδι