Ένα καταπληκτικό γλυκό το οποίο δεν περνά απαρατήρητο και έχεις αρκετούς θαυμαστές.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο για μπακλαβά ( εγώ δεν είχα και έβαλα κρούστας)
- 2 φλιτζάνια καρύδι αλεσμένο
- 1 φλιτζάνι ταχίνι
- (Προαιειτικά) 150 γραμ. σουσάμι πλυμένο, το οποίο το βαζουμε στο φούρνο να ψηθεί
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 2 μεγάλες κουταλιές του γλυκού μέλι
- φλούδα λεμονιου
- 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
Αλείφουμε το ταψί μας ή το πυρέξ μας όπως αυτό στη φωτογραφία που έχω.
Ανοίγουμε το φύλλο μας και το κόβουμε όσο ειναι το ταψί μας , συνήθως στη μέση. Έτσι έχουμε γύρω στα 35 φύλλα.
Αλείφουμε κάθε φύλλο που βάζουμε στο ταψί μας με το καλαμποκέλαιο και όταν φτάσουμε στα 15 φύλλα το 15ο δεν το αλείφουμε αλλά βάζουμε το ταχίνι το στρώνουμε με μία σπάτουλα, προσθέτουμε το σουσάμι και από πάνω το καρύδι μέσα στο οποίο έχουμε προσθέσει τη ζάχαρη και την κανέλα .
Ξαναβάζουμε τα φύλλα μας ένα ένα και τα αλείφουμε πάλι με καλαμποκέλαιο .
Όταν τελειώσουν χαράζουμε το γλυκό μας και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
.Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα, όταν πάρει βράση ξαφρίζουμε και μετά από 2 με 3 λεπτά το σιρόπι μας είναι έτοιμο.
Περιχύνουμε το γλυκό μας με κρύο γλυκό και ζεστό σιρόπι ή ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπιΚαλή σας απόλαυση.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα