Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ο Θωμάς Φώτης φωτογραφίζεται για φιλανθρωπικό σκοπό, στο ημερολόγιο του Koita 2018

Ο Θωμάς Φώτης φωτογραφίζεται για φιλανθρωπικό σκοπό, στο ημερολόγιο του Koita 2018

26754442_1717633278300894_541685658_n

Το Κoita Μagazine, σε μια προσπάθεια προώθησης καλλιτεχνών και φιλανθρωπικής δράσης, δημιούργησε το ημερολόγιο Koita 2018.

Όσοι καλλιτέχνες φωτογραφήθηκαν και βοήθησαν με την κίνησή τους αυτή, τον σύλλογο Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι Με Ειδικές Ανάγκες Μόνο Άνθρωποι θα συμμετέχουν και σε ένα αγώνα προώθησής τους σε ραδιόφωνα της επαρχίας, και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Ένα ημερολόγιο, φτιαγμένο για τον πιο γλυκό σκοπό! Συμμετείχες και συ, ποια η σχέση σου με τις φιλανθρωπίες;

Ό όρος φιλανθρωπία με ξένιζε πάντα ,θα την αντικαθιστούσα με την αλληλεγγύη και την αίσθηση ενότητας που νιώθω ο τι πρέπει να μας διακατέχει όλους μας. Γλυκός ο σκοπός τρυφερή και ζεστή η προσπάθεια όλων των συντελεστών!

 Πως αισθάνεσαι που βάζεις και συ ένα λιθαράκι στο να βοηθηθούν παιδιά με σύνδρομο down;

Έκανα το λιγότερο δυνατό που θα μπορούσα απ τη πλευρά μου και νιώθω ο τι θα χουμε και συνέχεια όπου χρειαστεί και μπορούμε !Μακάρι τέτοιες προσπαθείς σαν αυτή του koitamagazine να γίνονται πολύ πιο συχνά και να χουμε τη δυνατότητα και για πολλά περισσότερα!

 Τραγούδι, μουσική και τώρα είναι μια ευκαιρία να μιλήσεις για σένα, για τις δουλειές σου, και για το τι θέλεις να βγει προς τα έξω!

Κυκλοφόρησε το 2017 ο τέταρτος δίσκος μαζί με βιβλίο του Θωμά Βασιλάκη σε στίχους του συγγραφέα και μουσική δική μου από τις εκδόσεις Όστρια..Ο τίτλος του είναι Η ζωή μας ένας δρόμος
Επίσης είναι σχεδόν έτοιμο το νέο τραγούδι που χω γράψει για τη Στέλλα Κονιτοπούλου σε στίχους Γεωργίας Δρακάκη και θα κυκλοφορήσει μες το Φεβρουάριο ενώ θα υπάρξουν και κάποια live με τη Στέλλα σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας..Παράλληλα εξακολουθώ να εμφανίζομαι με τη μπάντα μου σε διάφορους χώρους όπως η Ρότα η Απανεμιά κ.α…

Πόσο δύσκολο είναι να προωθηθεί ένας καλλιτέχνης στην εποχή που διανύουμε;

Δυσκολίες πάντα υπήρχαν δε ζόρισαν τα πράγματα μόνο τα τελευταία χρόνια !Σίγουρα αλλάζουν και οι συνθήκες κάθε φορά μέσα στις οποίες καλείσαι να παρουσιάσεις και να προωθήσεις τη δουλειά σου στο ευρύ κοινό ..
Το ίντερνετ είναι ένα μεγάλο ατού στις μέρες μας..
Διαχρονικά πάντως (όσον αφορά τη μουσική) με τις ζωντανές εμφανίσεις και την απευθείας επαφή με το κοινό, τα ραδιόφωνα και τους παραγωγούς που θα προτείνουν στο κόσμο ακούσματα θα είμαστε σε καλό δρόμο.Όσο θα υπάρχουν ακροατές πάντα θα υπάρχουν και τρόποι να φτάσει κοντά τους ο τι έχεις σκαρώσει!Το ουσιώδες δεν είναι όμως μόνο αν θα φτάσει αλλά και αν θα παραμείνει στα αυτιά και τις προτιμήσεις του κόσμου

Τι είναι για σένα τέχνες και πολιτισμός; 

Η αλήθεια μας και η αιώνια πάλη της με το ψέμα..και πως αυτή εκφράζεται μέσα απ τους τρόπους που ο καθένας μας έχει επιλέξει..
Να σφίγγουμε ο ένας το χέρι του άλλου και να μη κλείνουμε τα μάτια σε ο τι συμβαίνει γύρω μας..Να αναζητάμε πάντα κι άλλους άγνωστους δρόμους και σβησμένα ίχνη..

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική;

Πρώτα ερεθίσματα απ την οικογένεια μου που ασχολείται δεκαετίες τώρα με το παραδοσιακό τραγούδι της Ηπείρου και όχι μόνο!Ύστερα στα 16 μου ωδείο, ανώτατα θεωρητικά, μαθήματα κιθάρας πιάνου.Ήρθαν οι πρώτες μελωδίες τα στιχάκια και τα πρώτα μου live στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Άρτα..Το 2005 ήρθε και η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά

Ο έρωτας, η αγάπη το μίσος, μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο ερμηνείας;

Μπορούν να το κάνουν στην ερμηνεία όπως επηρεάζουν και τον τρόπο σκέψης..τον διάλογο, τα θέλω μας..Με την ευχή να μην κυριαρχεί ποτέ το μίσος

Νέο έτος, νέες ελπίδες, δώσε μας ευχές, ευχές καρδιάς!

Αγάπη, Αγκαλιές, Αλληλεγγύη

Ο Θωμάς Φώτης γεννήθηκε στο Αθαμάνιο Άρτας.
Προέρχεται από μουσική οικογένεια με ρίζες στο παραδοσιακό Ηπειρώτικο τραγούδι.
Από την ηλικία των 16 ετών σπούδασε ανώτερα θεωρητικά, κιθάρα πιάνο και φωνητική στο παράρτημα του Πατραϊκού Ωδείου στην Άρτα, στο οποίο και δίδαξε τρία χρόνια. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο εργαστήρι φωνητικής και υποκριτικής της Μίρκας Γεμεντζάκη.
Γράφει στίχους, μουσική και ερμηνεύει ο ίδιος τα τραγούδια του. Παράλληλα συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις που απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά .
Έχει δισκογραφήσει 4 ολοκληρωμένα προσωπικά άλμπουμ αλλά και digital singles.
Το ύφος της μουσικής του έχει δεχθεί επιρροές τόσο από rock και blues, όσο κι από λαϊκά και παραδοσιακά ακούσματα.
Εμφανίζεται σε συναυλίες και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα ερμηνεύοντας τα τραγούδια του και επιτυχίες άλλων καλλιτεχνών, αλλά και έχοντας ανοίξει το πρόγραμμα (support) σε καλοκαιρινά live καλλιτεχνών όπως του Χρήστου Θηβαίου αλλά και τoυ Glenn Hughes στο Φεστιβάλ Ιωαννίνων.
Έχει συνεργαστεί με τους Γιάννη Γιοκαρίνη, Λάκη Παπαδόπουλο, Στέλλα Κονιτοπούλου, Παντελή Αμπαζή, Χριστόφορο Κροκίδη, Μιχάλη Κακέπη, Χάρη Γιούλη, Χρήστο Τόλιο απ του Νορμάλ κ.α.

Ο Θωμάς Φώτης είναι ο Μήνας Απρίλιος!

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο9 λόγοι που θα πρέπει να επιλέγετε πριν από κάθε γεύμα σαλάτα!
Επόμενο άρθροΑστυνομικοί έκοψαν κλήση σε αυτοκίνητο φτιαγμένο από χιόνι!