Αρχική ΓΕΥΣΗ Ταμπουλέ με γεύση ελλάδας

Ταμπουλέ με γεύση ελλάδας

salata-ediva.gr_-CF-84-CE-B1-CE-BC-CF-80-CE-BF-CF-85-CE-BB-CE-AD_1

Σαλάτα για τo σημερινό τραπέζι. Μάλλον καλοκαιρινή θα έλεγα, αλλά μιας και έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε τομάτες (και μαϊντανό) όλο το χρόνο, δεν είναι κακό να την παρουσιάσω κι αυτή την εποχή.Πάντως, σίγουρα το καλοκαίρι γίνεται καλύτερη.

Υλικά συνταγής

½ φλ. πλιγούρι
4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαΪντανό, ψιλοκομμένο
12-15 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
αλάτι
3-4 κ.σ. χυμό λάιμ
3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε στο νερό για 5-6 λεπτά. Το στραγγίζουμε καλά (στραγγίζουμε το πλιγούρι με το χέρι, ώστε να απαλλαγεί από το περιττό νερό) και το αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν από τους χυμούς τους.
Τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ ή σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε το πλιγούρι και το αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
Προσθέτουμε το χυμό λάιμ και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά το μείγμα μας.
Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, καλύπτουμε τη σαλάτα μας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε με πιτούλες και απολαμβάνουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Πηγή


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤο Survivor θα τα βρει σκούρα με το Τατουάζ απέναντι.
Επόμενο άρθροJuicy κέικ