Πανεύκολη συνταγή που σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε ένα κλασσικό γλυκό χωρίς να παιδευτείτε.
Υλικά συνταγής
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 μπαίηκεν
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
2 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
Για το γέμισμα
Σαντιγί
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ να ανακατευτούν καλά.
Γεμίζουμε 2 ταψάκια για μάφιν (με 6 υποδοχές το κάθε ταψάκι και γεμίζουμε κάθε υποδοχή μέχρι τη μέση γιατί το μίγμα με το ψήσιμο θα φουσκώσει).
Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
Τ΄αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και τα σιροπιάζουμε.
Όταν κρυώσουν τα σκίζουμε με μαχαίρι στη μέση και τα γεμίζουμε με σαντιγί.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.