Αρχική ΓΕΥΣΗ Τορτελίνια με σάλτσα γιαουρτιού

Τορτελίνια με σάλτσα γιαουρτιού

tortelinia-me-saltsa-giaourtiou-chefoulis.gr_

Μια ωραία ιδέα για ένα χορταστικό πιάτο της τελευταίας στιγμής που θα απολαύσουν όλοι.  

Υλικά συνταγής

Τορτελίνια 1 πακέτο ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
Μπέικον 250 γρ ψιλοκομμένο
Γιαούρτι 2 κουταλιές σούπας γεμάτες
Κεφαλοτύρι 1/2 κούπα τσαγιού τριμμένο
Αυγό 1 τεμ
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι – πιπέρι
Μαϊντανός προαιρετικά για πασπάλισμα
Σκόρδο 1/2 κουταλάκι γλυκού σε σκόνη προαιρετικά

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το μπέικον στις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μισή ποσότητα κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μπέικον κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε (κρατάμε το νεράκι) και τα ξαναβάζουμε στην ζεστή κατσαρόλα πάνω στην φωτιά προσθέτοντας το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε και προσέχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε από το νεράκι που βράσαμε τα μακαρόνια( γιατί δεν θέλουμε να είναι πολύ πηκτή η σάλτσα μας). Αφήνουμε να βράσει για 5-7 λεπτά προσέχοντας να έχει λίγο ζουμάκι. Κατεβάζουμε από την φωτιά, σερβίρουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και με κεφαλοτύρι τριμμένο κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗchefoulis.gr
Προηγούμενο άρθροΤα 10 καλύτερα σημεία για τατουάζ σε γυναίκες!
Επόμενο άρθροΒέλγος μιλάει άπταιστα ελληνικά και σαρώνει το διαδίκτυο