Αρχική ΓΕΥΣΗ Chicken chimichangas

Chicken chimichangas

CHIMICHANGAS

Ένα χορταστικό και πολύ νόστιμο μεξικάνικο σνακ γεμιστό με κοτόπουλο, τυριά και sour cream που διπλώνετε σε πακέτα, τηγανίζετε να γίνει τραγανό και μετά μπαίνει στο φούρνο. Συνοδεύεται ιδανικά με γουακαμόλε.

Υλικά συνταγής

6 τορτίγιες από αλεύρι
600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
50ml ελαιόλαδο
½ ματσάκι ρίγανη φρέσκια
1 κουτ. γλυκού κύμινο
150 γρ. κασέρι Ξάνθης τριμμένο
150 γρ. cheddar τριμμένο
2 ασπράδια αβγών
200 γρ. sour cream
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο τσίλι τριμμένο
1 λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το γουακαμόλε

2 αβοκάντο ώριμα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
χυμό από 2 λάιμ
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
λίγο κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, με λίγο ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κύμινο και το τσίλι.

Κόβετε το ψημένο κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ψιλοκομμένα, το σοταρισμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμη τσίλι και κύμινο και ανακατεύετε.

Ζεσταίνετε λίγο τις τορτίγιες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να μαλακώσουν. Χτυπάτε τα ασπράδια σε ένα μπολ.

Μοιράζετε το μίγμα του κοτόπουλου στις τορτίγιες και ρίχνετε από πάνω τα τυριά και τη sour cream. Διπλώνετε τις τορτίγιες σαν φάκελους και με πινέλο τις αλείφετε με τα χτυπημένα ασπράδια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Τηγανίζετε τις chimichangas σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και τις μεταφέρετε σε ένα ταψί. Βάζετε το ταψί στο φούρνου και ψήνετε για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γουακαμόλε: Αφαιρείτε το κουκούτσι και τη φλούδα από τα αβοκάντο και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το τσίλι, ρίχνετε το χυμό λάιμ και λιώνετε το αβοκάντο με πιρούνι. Αλατίζετε, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λάιμ.

Kόβετε τα chimichangas στη μέση και τα σερβίρετε μαζί με το γουακαμόλε και λίγο sour cream ή γιαούρτι.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗolivemagazine.gr
Προηγούμενο άρθροΠοιοί ήταν οι τρεις Ιεράρχες που γιορτάζουν σήμερα
Επόμενο άρθροΡόφημα με κανέλα,μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους