Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Μια Υπόκλιση Για την Αντιγόνη

Μια Υπόκλιση Για την Αντιγόνη

αντιγόνη

Αντιγόνη-Ισμήνη: 1-1. Τζηλίνης-Κατσαρός: 1-1. Μη σας πω, 2-2.

Είναι δύο νέοι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά για το θέατρο, επιχειρώντας να στήνουν δικά τους πράγματα και μη λειτουργώντας ως αυτόνομοι ηθοποιοί που τρέχουν από οντισιόν σε οντισιόν.

Τους ανήκει η θεατρική εταιρεία WTF-ACT που έχει γραμμένες στις σελίδες της μικρής, μα πυκνής της ιστορίας, κορυφαία δείγματα Ταλέντου και Φωτός από μεριάς τους. Οι παραγωγές τους είναι υπερπαραγωγές, οι ηθοποιοί με τους οποίους συνεργάζονται ένας κι ένας, η σχέση τους με το κοινό μοναδική στην αμεσότητά της.

Ο Θοδωρής, δεινός συγγραφέας θεατρικών επιτυχιών και ένας από τους πολύ ξεχωριστούς σκηνοθέτες της γενιάς του. Ο Κωνσταντίνος, πνεύμα οργανωτικότητας και πρακτικός, επιχειρηματικός νους “τρέχει” το κομμάτι της παραγωγής και του συντονισμού, την ίδια ώρα που, υποκριτικά, βελτιώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, με απόγειο τον φετινό ρόλο που ενσαρκώνει σε μια από τις κωμωδίες της σεζόν: την Αντιγόνη (ναι, του Σοφοκλή, σε μια ελαφρώς…”Εξάρχεια version”) στην ομώνυμη παράσταση που παίζεται κάθε Δευτέρα στο Χυτήριο.

Πώς ξεκίνησε για τον καθέναν από τους δυο σας, παιδιά, όλη αυτή η μαγεία που λέγεται θέατρο, σκηνοθεσία, υποκριτική, κοστούμια, μουσικές; Όλο αυτό που βλέπουμε να κάνετε με εξαιρετική επιτυχία στη σκηνή;

Κωνσταντίνος Τζηλίνης: Το θέατρο ήταν ένα παιδικό όνειρο το οποίο ξεκίνησε, όπως για τους περισσότερους, μέσα από μία ερασιτεχνική ομάδα και στην συνέχεια ,μαζί με τον Θοδωρή, ως ιδρυτικά μέλη της εταιρείας θεάτρου WTF- ACT αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε σε αυτό που λέγεται παραγωγή.

Θοδωρής Κατσαρός: Για εμένα πάλι το θέατρο δεν ήταν παιδικό όνειρο, μου άρεσε και παρακολουθούσα παραστάσεις, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα το υπηρετούσα και θα γινόταν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

Πόσο τυχαία ή πόσο καθοριστική υπήρξε η συνεργασία σας με το Θέατρο Λύχνος;

Το θέατρο Λύχνος υπήρξε η πρώτη μας θεατρική στέγη και ναι, ήταν καθοριστικό αυτό για εμάς, διότι δημιουργήθηκε μια άψογη συνεργασία, κερδίσαμε κυρίως τη φιλία και την αγάπη των ανθρώπων του και είναι ένας χώρος που ,όσο κλισέ και να ακουστεί, είναι το δεύτερο σπίτι μας. Έχουμε ανεβάσει εκεί έξι διαφορετικές παραγωγές και από φέτος έχουμε αναλάβει κατ’ αποκλειστικότητα, μαζί με τους συνεργάτες μας, την παιδική του σκηνή. Συνεπώς, θα κρατήσει χρόνια αυτή η κολώνια…

Φέτος, λοιπόν, σας απολαμβάνουμε στο Χυτήριο, μεν, με την Αντιγόνη, αλλά και στην παιδική σκηνή του Λύχνου με απίθανες δουλειές. Δυο λόγια για το καθένα project θα ήθελα…

Θ: Η ΑΝΤΙ- γόνη είναι μια παρωδία του έργου του Σοφοκλή σε κείμενο και σκηνοθεσία δική μου. Είναι ένα έργο που χαρίζει άφθονο γέλιο και σε κάνει να δεις τον μύθο της Αντιγόνης κυριολεκτικά με άλλο μάτι. Στην παράσταση έχω τον ρόλο της Ισμήνης, την αδελφή της Αντιγόνης, η οποία παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων, ως νικήτρια καλλιστείων με τον τίτλο MISS ΘHBA. Στον Λύχνο αυτή την στιγμή υπάρχουν τρεις παιδικές διαδραστικές παραστάσεις κάθε Σαββατοκύριακο. Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες, ο Παπουτσωμένος Γάτος και ο Κοντορεβυθούλης. Εκτός από τον Παπουτσωμένο γάτο, στα άλλα δύο παίζω, έχω κάνει την σκηνοθεσία και την διασκευή των κειμένων.

Κ: Η ΑΝΤΙ- γόνη παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα στο θέατρο Χυτήριο. Ήταν μια ιδέα μας μαζί με τον Θοδωρή, για πρώτη φορά να παρωδεύσουμε ένα γνωστό κείμενο, και επιλέξαμε την τραγωδία αυτή την οποία θεωρούμε διαχρονική και επίκαιρη όσο ποτέ. Στο έργο υποδύομαι το ρόλο της Αντιγόνης, έναν ρόλο αντισυμβατικ, τον οποίο έχω αγαπήσει ιδιαίτερα. Πρόκειται για την απόλυτη κωμωδία-εσύ, Γεωργία την είδες και ξέρεις- η οποία θα παρουσιάζεται μέχρι τέλος Φλεβάρη. Στην παιδική σκηνή τώρα, εκτός από το κομμάτι της παραγωγής, συμμετέχω στην παράσταση Κοντορεβυθούλης που πρόκειται για το γνωστό παραμύθι, το οποίο έχει αποδοθεί με την μορφή μιούζικαλ και παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Τι ετοιμάζετε αυτή την περίοδο; Γιατί νομίζω πως κάτι ετοιμάζετε πάλι, δεν ησυχάζετε λεπτό και, άλλωστε, ξεκίνησε μόλις το δεύτερο μισό της χειμερινής σεζόν…

Κ:Με την έναρξη της νέας σεζόν, συνεχίζουμε κανονικά την Αντι-γόνη στο Χυτήριο και τις παιδικές μας παραστάσεις στο θέατρο Λύχνος. Στα νέα μας σχέδια είναι ένα καινούργιο έργο, που έχει γράψει ο Θοδωρής και υπολογίζουμε να είναι έτοιμο μες στην άνοιξη. Θα το μάθεις πρώτη άλλωστε…

Θ:Βέβαια, και για το καλοκαίρι σχεδιάζουμε και ονειρευόμαστε διάφορα ωραία πράγματα σχετικά με το θέατρο. Να δει δουλειές μας και κόσμος εκτός Αθηνών, ας πούμε!

Ποιους ηθοποιούς και ποιους χώρους “έχετε βάλει στο μάτι”; Εννοώ, με καλό σκοπό….για συνεργασία!

Δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο ακόμα, έχουμε διάφορα στο μυαλό μας, κατά καιρούς προσεγγίζουμε ανθρώπους του χώρου και μεγαλώνουμε τον κύκλο των συνεργατών μας, κάτι που μας χαροποιεί και μας κινητοποιεί.

Τι εύχεστε σε προσωπικό και τι σε επαγγελματικό επίπεδο για το νέο έτος;

Θ:Να είμαστε καλά, να έχουμε την υγεία μας και να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε και μας αρέσουν. Να βάλουμε το χαμόγελο στην καθημερινότητα μας και να φροντίζουμε όλοι μας πιο πολύ τον εαυτό μας, για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε και στον διπλανό μας.

Κ: Με το νέο έτος εύχομαι υγεία πάνω από όλα. Να υπάρχει αγάπη και πάθος για δημιουργία και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚατάθλιψη: Τα 9 συμπτώματα στο σώμα και στον ύπνο
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαγγέλης Ρωμνιός