Βρήκα αυτή τη συνταγή για αλμυρά Muffins και μου φάνηκε πολύ ωραία επιλογή σαν σνακ οπότε είπα να την μοιραστώ μαζί σας.
Υλικά συνταγής
1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο
100 γρ φέτα κομμένη σε κύβους (μπορείτε αντί για φέτα να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένες ελιές ή ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα)
1/2 φλιτζάνι σπασμένα καρύδια
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού (μπορείτε αντί για βασιλικό να δοκιμάσετε ψιλοκομμένο κόλιανδρο, δυόσμο ή μαϊντανό)
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
2 Συστατικά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλέυρι φαγόπυρου για πιο υγιεινό ή οποιοδήποτε αλεύρι της αρεσκίας σας)
1 1/2 φλιτζάνι βρασμένη κινόα (μπορείτε αντί για κινόα να χρησιμοποιήσετε καστανό ρύζι)
2 κουταλιές της σούπας ηλιόσποροι ωμοί
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα συστατικά 1.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε συστατικά 2.
Ανακατεύουμε τα συστατικά 1 και 2.
Βάζουμε τα muffins μας στις θήκες.
Ψήστε για 25-30 λεπτά (ελέγχουμε με την μύτη ενός μαχαιριού να δούμε αν έχουν γίνει μέσα).
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.