Αρχική ΓΕΥΣΗ Κοτόπουλο με πορτοκάλι και μέλι, η Χαβάη στο πιάτο σας

Κοτόπουλο με πορτοκάλι και μέλι, η Χαβάη στο πιάτο σας

koto

Πολύ εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή με μια νότα εξωτισμού για το μεσημεριανό σας τραπέζι.

Υλικά συνταγής

Μπουτάκια κοτόπουλου (μια συσκευασία έχει συνήθως 5)
Το χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια
1 πορτοκάλι σε ροδέλες (μια για κάθε πιάτο)
1 μεγάλη κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1 καρφάκι γαρύφαλλο
1 μπαχάρι
μερικούς κόκκους ροζ πιπέρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τα μπουτάκια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και βάζουμε τα μπουτάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Στραγγίζουμε το λάδι και προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το μέλι και τα μπαχαρικά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπουτάκια και να πήξει λίγο η σάλτσα.
Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε στη σάλτσα και τις ροδέλες του πορτοκαλιού να μαλακώσουν και να καραμελώσουν

Τα σερβίρουμε ζεστά Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗcookpad.com
Προηγούμενο άρθροMuffins με κολοκύθα και φέτα
Επόμενο άρθροKeşkül (γλύκισμα από την Πόλη)