Πολύ εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή με μια νότα εξωτισμού για το μεσημεριανό σας τραπέζι.
Υλικά συνταγής
Μπουτάκια κοτόπουλου (μια συσκευασία έχει συνήθως 5)
Το χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια
1 πορτοκάλι σε ροδέλες (μια για κάθε πιάτο)
1 μεγάλη κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1 καρφάκι γαρύφαλλο
1 μπαχάρι
μερικούς κόκκους ροζ πιπέρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τα μπουτάκια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και βάζουμε τα μπουτάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Στραγγίζουμε το λάδι και προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το μέλι και τα μπαχαρικά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπουτάκια και να πήξει λίγο η σάλτσα.
Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε στη σάλτσα και τις ροδέλες του πορτοκαλιού να μαλακώσουν και να καραμελώσουν
Τα σερβίρουμε ζεστά Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.