Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Τα βιβλία των παιδικών μας χρόνων…

Τα βιβλία των παιδικών μας χρόνων…

παιδι-βιβλιο

Όσοι αγαπάμε την ανάγνωση έχουμε σίγουρα κάποια βιβλία καλά χαραγμένα στη μνήμη μας από τα παιδικά μας χρόνια. Βιβλία που μας μύησαν στον κόσμο της λογοτεχνίας και θυμόμαστε με νοσταλγία. 

Τα δικά μου αγαπημένα παιδικά βιβλία βρίσκονται ακόμη στη βιβλιοθήκη μου καθώς ήταν δώρα που μου έκαναν.Οι εικόνες και τα συναισθήματα που μου δημιούργησαν στην τρυφερή εκείνη ηλικία υπάρχουν στο μυαλό μου σαν μια γλυκιά ανάμνηση.

Αποφάσισα λοιπόν να σας τα παρουσιάσω. Κι αν σήμερα είστε γονείς και μπορείτε να βρείτε αυτά τα βιβλία μη διστάσετε να τα δωρίσετε στα παιδιά σας, διευρύνοντας τη φαντασία τους κι απομακρύνοντάς τα για λίγο από τις άχαρες, κρύες οθόνες.

 

1.Το καπλάνι της βιτρίνας- Άλκη Ζέη

ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;
Είναι η συνθηματική ερώτηση που ανταλλάσσουν μεταξύ τους η Μέλια και η Μυρτώ λίγο πριν κοιμηθούν. Δυο μικρές αδελφές που ζουν σ’ ένα νησί του Αιγαίου το 1936 ακούνε τον παππού τους να τους μιλάει ώρες ατέλειωτες για τους «αρχαίους» του, ανυπομονούν να ανταμώσουν με τους φίλους και τις φίλες τους από τα τσαρδάκια σαν έρχεται το καλοκαίρι, μα πάνω απ’ όλα τρελαίνονται με τις μαγικές ιστορίες του καπλανιού που τους διηγείται ο ξάδερφός τους ο Νίκος, φοιτητής από την Αθήνα. Το καπλάνι -όπως το λένε στο νησί-, ένας βαλσαμωμένος τίγρης, που βρίσκεται κλειδωμένο μέσα στη βιτρίνα της μεγάλης σάλας του σπιτιού, πότε κοιτάει με το γαλάζιο και πότε με το μαύρο του μάτι, ανάλογα με τη διάθεσή του. Τι συμβαίνει μια ζεστή μέρα του Αυγούστου που αναστατώνει τη ζωή των κοριτσιών και των δικών τους; Ποιος μπορεί να θέλει να βλάψει το καπλάνι;

2.Τ’ Αυγουστιάτικο φεγγάρι-Βούλα Μάστορη

 

Η Αννα είναι μαθήτρια δημοτικού και σκέτος πονοκέφαλος για τη μαμά της. <<Αλλά έτσι είναι η μαμά της>>.Ολο φωνάζει. Και τα θυληκά, ακόμα λέει, δεν πρέπει να έχουν μεγάλο στόμα ούτε μεγάλο μποι ούτε μεγάλη ιδέα. Η Αννα όμως δεν λογαριάζει, έτσι κι αλιώς, τον εαυτό της για θυληκό. Τι συμβαίνει όμως στην Αννα, όταν η γυναικεία της φύση αρχίζει και παίρνει το επάνω χέρι;

3.Ο αδελφός της Ασπασίας-Μάνος Κοντολέων

Τι συμβαίνει όταν σε μια δεντροφύτευση ξεσπά ένας καβγάς; Πώς βρέθηκε η γάτα μέσα στο αυτοκίνητο; Και τι είναι αυτές οι «Μ.Α.» που έκαναν διάσημο το Δαμιανό; Ένα διασκεδαστικό μυθιστόρημα για μια οικογένεια…ασυνήθιστα συνηθισμένη.

4.Έξι εναντίον ενός- Αγγελική Βαρελλά

Ποιος είναι τελικά αυτός ο γείτονας; Γιατί, μόλις βλέπει την Αρτεμη, τη φωνάζει Αρέθουσα; Και γιατί λιποθυμά μόλις αντικρίσει ένα αθηναϊκό νόμισμα; Ένα μυθιστόρημα με αστυνομική πλοκή, που κάνει γνωστή την ιστορία των αρχαίων ελληνικών νομισμάτων.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροEύκολα cookies με βρώμη και κακάο χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΜαντί Καππαδοκίας