Αρχική ΓΕΥΣΗ Παστίτσιο με λαζάνια και είμαστε αλάνια!

Παστίτσιο με λαζάνια και είμαστε αλάνια!

piece of meat lasagna with mushrooms, cutlery, Italian food

Μια παραλλαγή του παστίτσιου με λαζάνια που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

Λαζάνια 20 τεμ
Κιμάς 500 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
Σκόρδο 2 σκελίδες
Ντομάτες φρέσκιες 1 κιλό ξεφλουδισμένες
Ντοματοπολτός 1 κουτάλι της σούπας
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1/2 κούπα
Αλάτι – πιπέρι
Μπαχάρι 3 κόκους
Δάφνη 1 φύλλο
Φέτα 150 γρ
Μαϊντανός 3 κλωναράκια ψιλοκομμένος

Για την μπεσαμέλ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
Γάλα 1 λίτρο
Αυγά 2 τεμ
Μαργαρίνη 70 γρ
Κεφαλοτύρι 150 γρ τριμμένο
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε ή τα περνάμε λίγο από το μπλέντερ. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει,προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι να βγάλουν το άρωμα τους, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο, τα σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και βάζουμε τον ντοματοπολτό, την ζάχαρη ,το φύλλο δάφνης,το μπαχάρι, ανακατεύουμε  συνέχεια και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και λίγο νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά (θέλουμε να μείνει με αρκετό ζουμί). Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την δάφνη και το μπαχάρι. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο κι ανακατεύουμε.

Για την μπεσαμέλ : Βάζουμε σε κατσαρόλα βαθιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με την μαργαρίνη να κάψει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά κι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει το αλεύρι χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και αλάτι και συνεχίζουμε με το σύρμα το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας αλλά όχι πολύ.Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι,τα αυγά, πιπέρι κι ανακατεύουμε.

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο στενόμακρο ταψί μια ελαφριά στρώση μπεσαμέλ, καλύπτουμε την επιφάνεια με λαζάνια, από πάνω απλώνουμε μπεσαμέλ και καλύπτουμε με τον κιμά. Ξαναβάζουμε μια στρώση λαζάνια, καλύπτουμε με μπεσαμέλ και από πάνω με κιμά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Καλύπτουμε στο τέλος με μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για 30 -35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα,κόβουμε σε κομμάτια,τα βάζουμε σε πιατέλα κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Δροσερή σαλάτα σε ντάκο

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗchefoulis.gr
Προηγούμενο άρθροΝατάσα Μανίσαλη: Η Νατάσα Σαριτζόγλου της καρδιάς μας!
Επόμενο άρθροΝάνσυ Μπούκλη: «Άπειρα τα περιθώρια εξέλιξης του θεάτρου, άπειρα τα περιθώρια εξέλιξης της εξέλιξης γενικώς»