Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ 5 στέκια για βιβλιοφάγους στην Αθήνα

5 στέκια για βιβλιοφάγους στην Αθήνα

1_q4jSCMPDj_AdvGQB9mpvXQ

5 στέκια για βιβλιοφάγους στην Αθήνα. Στέκια στην πόλη που συνδυάζουν το ανάλαφρο διάβασμα με έναν απολαυστικό καφέ.

Μια ζεστή κούπα με το αγαπημένο σου ρόφημα, αγκαλιά με τα βιβλία σου, άνετες πολυθρόνες, διακόσμηση και τραπέζια με στυλ. Όλοι ονειρευόμαστε τέτοιες στιγμές σε μια Αθήνα όπου οι ρυθμοί της καθημερινότητας τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Αν είστε λάτρεις του βιβλίου ή αν επιθυμείτε να ανακαλύψετε τον κόσμο του βιβλίου, βρήκαμε για εσάς τα πιο όμορφα και καλόγουστα στέκια. Ρίξτε μια ματιά και θα με θυμηθείτε:

Ρότα Art Coffee Community ( Σόλωνος 124, τηλ. 2103837667)

Σε ένα νεοκλασικό της Σόλωνος και στον πολυχώρο Άγκυρα φιλοξενείται το Ρότα Art Coffee Community. Εδώ θα διαβάσετε το βιβλίο σας απολαμβάνοτας καφεδάκι στη χόβολη ή λαχταριστή πίτσα. Ο χώρος επίσης διοργανώνει διάφορα events, όπως live, παρουσιάσεις βιβλίων κι εκθέσεις. Στα ωραία του μαγαζιού τα σκαλιά με τις μαξιλάρες για ανάγνωση και κουβέντα με τις ώρες.

Free thinking zoneΣκουφά 64, Κολωνάκι, τηλ. 2103617461)

Ένας Οίκος Ανοχής Ελεύθερης Σκέψης στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, στην συμβολή των οδών Σκουφά και Γριβαίων στο Κολωνάκι, στεγάζεται ένα βιβλιοπωλείο διαφορετικό από αυτά που είχαμε στο μυαλό μας ως τώρα. Δεν είναι καφετέρια, αλλά ούτε και γκαλερί. διοκτήτριά του και υπεύθυνη του χώρου, είναι η κα Αρετή Γεωργιλή.  Τα έσοδα από τα βιβλία και το café χρηματοδοτούν τις ακτιβιστικές  δράσεις που αναλαμβάνει το εν λόγω βιβλιοπωλείο. Ο χώρος φιλοξενεί πολύ συχνά ομιλίες εξέχουσας σημασίας, reading groups κι εκδηλώσεις.

Έναστρον (Σόλωνος 101, τηλ. 2103828139)

Από το 2009 οι εκδόσεις Έναστρον στεγάζουν το βιβλιοπωλείο τους, σε συνδυασμό με ένα cafe γεμάτο γούστο. Στο μαγαζί αυτό θα δεις πολλούς φοιτητές να διαβάζουν ή να γράφουν τις πανεπιστημιακές τους εργασίες, συγγραφείς να παρουσιάζουν τα βιβλία τους, θαμώνες που αγαπούν το βιβλίο να χάνονται στα ράφια και να απολαμβάνουν τον καφέ ή το κρασί τους. Πολύ συχνά διοργανώνονται και μουσικά live.

Poems n’ Crimes Art Bar ( Αγίας Ειρήνης 17, τηλ. 21 0322 8839)

Ο εκδοτικός οίκος Γαβριηλίδης στεγάζει εδώ το βιβλιοπωλείο του αλλά κι ένα θαυμάσιο καφέ. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίσμα του 1850. Στο ισόγειο μπορείς να απολαύσεις τις μουσικές εκδηλώσεις αλλά και το αγαπημένο σου ρόφημα, στον δεύτερο όροφο μπορείς να ξεφυλλίσεις ενδιαφέρουσες συλλογές ποιημάτων αλλά και εκθέσεις με νόημα και ουσία. Όταν ο καιρός ανοίξει, μπορείς να μελετήσεις και να πιεις ένα κρύο ρόφημα στην πολύχρωμη αυλή του.

Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, κέντρο, 2103249588)

Πάνω από τη Στοά του Βιβλίου συναντάμε έναν χώρο που θα τον χαρακτήριζε κανείς, κοιτίδα πολιτισμού. Διαχρονικό στέκι για πιστούς βιβλιοφάγους, φοιτητές ή και λάτρεις νέων χώρων στην πόλη. Αξίζει να επισκεφτείς τη βιβλιοθήκη του αλλά και να βρεθείς στις συχνές εκδηλώσεις για το βιβλίο, που συχνά διοργανώνονται εκεί.

Αυτά είναι μερικά από τα στέκια που εγώ ξεχώρισα, ανάμεσα σε πολλά. Η Αθήνα είναι γεμάτη από μέρη που μας εντυπωσιάζουν κι αξίζει να τα ανακαλύψουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση ο Φιλιππίδης: Τι είπε μέσα από τη φυλακή

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Στέφανος Ντούσκος στο Τόκιο!

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Το Συγκλονιστικό «Αντίο» Του Παππού Της 6χρονης Που Έφυγε Ενώ Είχε Προσβληθεί Από Την Γρίπη
Επόμενο άρθροΤζένη Βάνου: Σαν σήμερα σίγησε για πάντα μία από τις ωραιότερες φωνές της Ελλάδας