Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Μαριάννα Τουμασάτου: «Η δουλειά μου είναι η ψυχοθεραπεία μου και λειτουργεί λυτρωτικά...

Μαριάννα Τουμασάτου: «Η δουλειά μου είναι η ψυχοθεραπεία μου και λειτουργεί λυτρωτικά για εμένα»

mt

Η ταλαντούχα ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Koita-magazine!

Ηθοποιός με συνέπεια, πηγαίο ταλέντο, ήθος, αξιοπρέπεια και μεράκι για τη δουλειά της.

Είναι από τις ηθοποιούς που δεν απασχολεί με την προσωπική ζωή της, αλλά με τη δουλειά της. Όλα αυτά τα χρόνια, μας  χαρίζει εξαίσιες ερμηνείες , τόσο στο θεατρικό σανίδι, όσο και στην τηλεόραση.

Τη φετινή θεατρική σεζόν την απολαμβάνουμε στην παράσταση ” Όταν σβήνουν τα φώτα” του Τζακ Σάρκεϋ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, στο  θέατρο Πειραιώς 131, πλάι σε εξέχοντες ηθοποιούς, ενώ πρωταγωνιστεί και στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 ”Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια”. 

Τη φετινή θεατρική σεζόν πρωταγωνιστείτε στην παράσταση “Όταν σβήνουν τα φώτα”του Τζακ Σάρκεϋ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, στο Πειραιώς 131. Τι σας ώθησε να πείτε το ναι σε αυτή τη συνεργασία;

Ο σκηνοθέτης, Βασίλης Θωμόπουλος. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ, σέβομαι κι εκτιμώ πολύ. Μου αρέσει να συνεργάζομαι μαζί του. Το είχαμε στο μυαλό μας να συνεργαστούμε και φέτος, έτσι κι έγινε. Έχουμε πολλές ιδέες κατά νου με το Βασίλη και προσπαθούμε να τις υλοποιήσουμε. Ο ίδιος συνδυάζει καταπληκτικά πράγματα, έχει μία φοβερή ευφυϊα και αντιμετωπίζει τη ζωή μ’ έναν τρόπο που είναι πολύ κοντά στον τρόπο που αντιμετωπίζω κι εγώ η ίδια τη ζωή.

Ποιος είναι ο ρόλος που υποδύεστε στην παράσταση και πως θα τον χαρακτηρίζατε;

Δε θέλω να χαρακτηρίζω τίποτα στη ζωή μου, πόσο μάλλον ένα κομμάτι που αφορά εμένα και είναι ο ρόλος μου. Υποδύομαι την οικοδέσποινα ενός σπιτιού που έχει μαζί με τον σύζυγο, το γιο και την καμαριέρα της. Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε φίλους για το σαββατοκύριακο, χωρίς να έχουμε υπόψιν μας ότι το σαββατοκύριακο αυτό θα αλλάξει η ζωή μας, μέσα από τα γεγονότα που θα συμβούν και τις αλήθειες που θα ειπωθούν. Όλα αυτά βέβαια με πολύ χιούμορ και κωμική διάθεση επί σκηνής.

Φωτογραφία: Zak Viemon

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το έργο επίκαιρο στο φιλοθεάμον κοινό;

Επίκαιρο δεν ξέρω αν είναι ή πρέπει να είναι ένα έργο. Σε κάθε έργο, ακόμη και στην επιθεώρηση, αν θέλεις να ταυτιστείς με τον ήρωα που θα σου πει την ιστορία του, θα το κάνεις. Σε οποιαδήποτε εποχή κι αν βρισκόμαστε.

Πέρα από το θέατρο σας απολαμβάνουμε και στην τηλεοπτική σειρά ‘’Κάτι Χωρισμένα παλικάρια’’ στον ΑΝΤ1. Θα λέγατε πως είστε από τις τυχερές ηθοποιούς, που έχετε δουλειά και στο θέατρο και στην τηλεόραση;

Είμαι από τις τυχερές ηθοποιούς και από τις τυχερές γυναίκες. Έχω την οικογένειά μου, την υγεία μου και είμαι ευγνώμων.

 

Το γεγονός ότι μπορώ να εργάζομαι είναι πολύ σημαντικό και ειδικά όταν εργάζεσαι πάνω σε κάτι που έχεις ονειρευτεί να κάνεις στη ζωή σου και δίπλα σε καλούς συνεργάτες, είναι ευλογία.

 

Είστε μία ηθοποιός με σπουδαίες επιτυχίες και στην τηλεόραση και στο θέατρο. Τι σημαίνει για εσάς η δουλειά σας;

Θεωρώ πως είμαι μια ηθοποιός που έχω κάνει μία συμπαθητική καριέρα. Σίγουρα είμαι πολύ έντιμη απέναντι στον εαυτό μου, αλλά και στο ίδιο το κοινό. Η δουλειά μου είναι η ψυχοθεραπεία μου και λειτουργεί λυτρωτικά για εμένα.

Είμαι ένας ανήσυχος άνθρωπος που πολλά πράγματα θα ήθελα να τα βιώνω, χωρίς να τα βιώνω, δηλαδή να τα αισθάνομαι έντονα, αλλά να μην επηρεάζουν τη ζωή μου.

 

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο ρόλος του θεάτρου στην εποχή μας και ποια είναι τα περιθώρια εξέλιξης του;

Ο ρόλος του θεάτρου στην Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ο ίδιος. Είναι ένας τρόπος για να βρουν οι άνθρωποι τη λύτρωση, μέσα από τον κωμικό ή δραματικό ήρωα και μία σωστή κατανάλωση του τρόπου της ζωής τους. Τώρα αν το πετυχαίνουμε τόσο εμείς οι ηθοποιοί, όσο και το κοινό που μας παρακολουθεί, αυτό δεν το γνωρίζω. Θεωρώ όμως, πως αυτό οφείλει να γίνεται. Η εξέλιξη του θεάτρου, είναι να παραμείνει όπως υπάρχει από τις ρίζες του.

Φωτογραφία: Zak Viemon

Ποιο είδος σας εκφράζει περισσότερο μέσα από την υποκριτική και κατά πόσο αυτό το είδος σας επηρεάζει στη ζωή σας;

Με ελάχιστη προτεραιότητα, με εκφράζει η κωμωδία γιατί είναι πιο κοντά στη δική μου ιδιοσυγκρασία.

Άξια ηθοποιός, από τα πολύ έντιμα άτομα στο χώρο και εργάτρια της τέχνης της. Ευχαριστώ Μαριάννα Τουμασάτου γι’αυτή μας την κουβέντα. 

*Τετάρτη στις 19.30, Πέμπτη στις 21.15, Παρασκευή στις 21.15, Σάββατο στις 18.15 & στις 21.15, Κυριακή στις 19.30

Πειραιώς 131 Αθήνα / Γκάζι +302103450922

 

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Αιμιλία Υψηλάντη: «Αφιερώνουμε όλο μας το χρόνο στο θέατρο και κατά κάποιο τρόπο συμβιώνουμε μαζί του»


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΥιοθέτησε 11χρονη σκυλίτσα επειδή της θύμιζε το κουτάβι που έχασε μικρή. Τελικά ήταν το ίδιο σκυλί
Επόμενο άρθροΜιχάλης Ρακιντζής : ”Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη δύναμη για να αφιερωθείς σε αυτό που αγαπάς”