Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Pavlina Styl: «Μουσική για μένα είναι η ζωή, ο έρωτας και η...

Pavlina Styl: «Μουσική για μένα είναι η ζωή, ο έρωτας και η δύναμη μου»

Η ταλαντούχα και αεικίνητη Pavlina Styl(Παυλίνα Στυλιανού) σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Koita-magazine.

Συστήνεται στον κόσμο μέσα από τη φωνή  και τη σκηνική της παρουσία. Τραγουδά και χορεύει με πάθος κι αγάπη.

Είναι performer με έντονη θεατρικότητα, πηγαίο ταλέντο στη φωνή και πάνω απ’όλα συνειδητοποιημένη με την επιλογή της να ασχοληθεί με τη μουσική. Μαγεύει το κοινό και το παρασέρνει στα δικά της μουσικά ταξίδια με άρωμα Παριζιάνικο και Βερολινέζικο.

Γεμάτη φρέσκια διάθεση μου μιλά για τα πρώτα της βήματα, την αγάπη της στη μουσική, αλλά μοιράζεται μαζί μου και σκέψεις της για το μέλλον. Απολαύστε την…

Ποια είναι η Παυλίνα Στυλιανού και τι θα έπρεπε να ξέρει το κοινό για εσάς;

Από παιδί γοητευόμουν από τη δύναμη της μουσικής και γενικότερα της τέχνης, όπου και ξεκίνησα την επαφή μου με τον μουσικό χώρο μελετώντας πιάνο και θεωρητικά. Στα 18 μου έφυγα για την Αγγλία και σπούδασα κάτι εντελώς διαφορετικό: Μedical Sciences and Clinical Nutrition όπου δούλευα με ασθενείς σε κλινικές για κάποια  χρόνια και εκείνη την περίοδο το τραγούδι παρέμεινε χόμπι. Επιστρέφοντας στην Αθήνα συνέχισα τις σπουδές μου στη μουσική επειδή συνειδητοποίησα πως δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν. Παρακολούθησα μαθήματα κλασικού τραγουδιού και μουσικού θεάτρου με τη σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη, σύγχρονο τραγούδι με την Έλλη Πασπαλά, κινησιολογία με τη Φρόσω Κορρού και υποκριτική με την Πέμη Ζούνη. Με την μουσική ασχολούμαι επαγγελματικά εδώ και 4 χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 2014 παρουσίασα την πρώτη μου μουσική παράσταση MiLorDs στο θέατρο Beton7 και στη συνέχεια ακολούθησαν οι εμφανίσεις μας στην Αθήνα με την πενταμελή ορχήστρα μου και με τους τίτλους «Les Ombres de la Rue», «Τα βήματα των χωρισμένων εραστών», «Double visage à l’extrême», «Danser dans le Noir», «Les demoiselles d’ Avignon» σε χώρους που μπορούν να στηρίξουν το χαρακτήρα του παριζιάνικου καμπαρέ όπως το El Convento del Arte, το Faust Bar Theatre, το Θέατρο Χυτήριο, το Θέατρο Εliart, το Νομισματικό Μουσείο Aθηνών (Ιλίου Μέλαθρον), το Τρένο στο Ρουφ,  κ.α. ερμηνεύοντας κυρίως θεατρικά τραγούδια των J. Brel, Ε. Piaf, Κ. Weill, Μ. Dietrich, Νino Rota, J. Kander, C. Porter κ.ά.

 

«Danser dans la Lumière ΙΙ» στο υπέροχο μαγαζί El Convento del Arte. Τι μας υπόσχεστε μέσα από αυτή τη μουσική παράσταση;

Στο El Convento del Arte  με το υπέροχο γούστο και τον παριζιάνικο αέρα που ταιριάζει απόλυτα  με τη μουσική μας παράσταση «Danser dans la Lumière ΙΙ» παρουσιάζουμε τις Παρασκευές 16 Φεβρουαρίου, 2 και 30 Μαρτίου ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει νέες διασκευές και αγαπημένα κομμάτια του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου που είναι βασισμένα κυρίως στο μουσικό θέατρο, το καμπαρέ και τον κινηματογράφο. Την ομάδα μου αποτελούν πέντε εξαιρετικοί μουσικοί: ο συνθέτης και πιανίστας  Χρίστος Θεοδώρου, ο σαξοφωνίστας Φοίβος Μποζάς, η βιολονίστα Αγγελική Ποτήρη, ο κοντραμπασίστας Αντώνης Αρβανίτης και η ντράμερ Ρόλη Γιαμοπούλου. Επιλέγουμε τον θεατρικό λόγο του Β. Brecht και την ιδιαίτερη μουσική του Κ. Weil, αλλά και γνωστά τραγούδια από τα musical του J. Kander για να μεταφέρουμε το κοινό στους δρόμους του Βερολίνου με κομμάτια από την δεκαετία του 1930 μέχρι το Dark Cabaret του σήμερα, αλλά και στον ρομαντικό κόσμο του Παρισιού και τη μουσική του καμπαρέ της Μπελ Επόκ με σήμα κατατεθέν την Ε. Piaf και τον J. Brel. Συνδέουμε επίσης για πρώτη φορά στο ρεπερτόριο μας αγαπημένα κομμάτια από Ελληνες συνθέτες που μας σημάδεψαν όπως τον Μ. Θεοδωράκη και τον Μ. Χατζιδάκι και με τις συνθέσεις του Γ. Σπανού, του Σ. Κραουνάκη κ.ά σας προσκαλούμε να χορέψετε μαζί μας στο φως σε ρυθμούς tango, valse, swing-jazz cabaret.

Γιατί αξίζει ο κόσμος να έρθει και να σας απολαύσει στο El Convento del Arte;

Η μουσική παράσταση που παρουσιάζουμε πιστεύω πως έχει ένα ιδιαίτερο ύφος και στυλ το οποίο δεν ακούγεται πολύ συχνά στην Ελλάδα. Το υποστηρίζουμε με μεγάλη αγάπη και πάθος και πιστεύω ότι το κοινό αξίζει να μπει σε ένα διαφορετικό μουσικό περιβάλλον, να βυθιστεί μαζί μας για λίγο μέσα στην ατμόσφαιρα του Παρισιού και του Βερολίνου της εποχής αλλά και στην όμορφη παλιά Αθήνα.

Τι είναι αυτό που σκέφτεστε κάθε φορά λίγο πριν βγείτε στη σκηνή;

Να είμαι συγκεντρωμένη για να μην ξεχάσω λόγια επειδή τραγουδάω σε 3 διαφορετικές γλώσσες, να έχω καλή επικοινωνία με τους μουσικούς μου και το πιο σημαντικό: σκέφτομαι ότι πρέπει να αφεθώ ότι και να συμβαίνει έτσι ώστε να δημιουργήσω μια όμορφη επικοινωνία με το κοινό για να νιώσει άνετα, να περάσει καλά και να μπορέσει να ταξιδέψει μαζί μας βιώνοντας τα συναισθήματα από τα τραγούδια μας.

Τι σημαίνει με δυο λόγια με εσάς η μουσική και κατά πόσο επηρεάζει τη ζωή σας;

Μουσική για μένα είναι: η ζωή , ο έρωτας και δύναμη μου. Ίσως σε κάποιους να ακουστεί υπερβολικό αλλά χωρίς μουσική νιώθω μισή και υποφέρω.

Αν είχατε την ευκαιρία να ζήσετε σε μια άλλη εποχή της ιστορίας, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Χωρίς αυτό να συνδέεται απαραίτητα με μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, από παιδί ήθελα να ζω σε μια εποχή που θα την χαρακτήριζε η αθωότητα, η καθαρότητα και ο ρομαντισμός, αξίες στην τέχνη που μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και να αγγίξουν πραγματικά τους ανθρώπους.

Τι σκέψεις κάνετε στην Ελλάδα του 2018;

Σκέφτομαι πολύ αισιόδοξα και ελπίζω η Ελλάδα του 2018 να μας προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά και να είναι η αρχή για ένα νέο και δημιουργικό ξεκίνημα έτσι ώστε να μπορέσουμε χωρίς φόβο να  πραγματοποιήσουμε όλοι τα όνειρα μας.

Η θεατρικότητα κυριαρχεί μέσα από τις εμφανίσεις σας στις μουσικές σκηνές που σας απολαμβάνουμε. Το θέατρο είναι στα άμεσα σχέδια σας;

Ναι, ετοιμάζω ήδη μια μουσικοθεατρική παράσταση για την καινούργια χρονιά που θα συνδυάζει πρόζα από κάποια κείμενα που έχω γράψει και θεατρικά τραγούδια από το ρεπερτόριο μου.

Τι είναι αυτό που έχετε σαν απωθημένο στη ζωή σας και θα θέλατε διακαώς να πραγματοποιήσετε;

Δεν υπάρχει πια απωθημένο… Το απωθημένο ήταν να είμαι πάνω σε μια σκηνή και να τραγουδάω τα κομμάτια που αγαπώ… κάτι που στερήθηκα για κάποια χρόνια λόγω της άλλης μου ειδικότητας που ανέφερα πιο πάνω επειδή τότε δε μπορούσα να τα συνδυάσω όλα. Αυτή την στιγμή πραγματοποιώ το όνειρο-απωθημένο και νιώθω γεμάτη.

Ποιος στίχος σας εκφράζει περισσότερο στη ζωή σας, από ένα αγαπημένο σας τραγούδι;

‘Το πρώτο μου φθινόπωρο φανήκαν τα κλαράκια μου και κάθισα και μέτρησα κι εγώ τα φυλλαράκια μου… στα χέρια μου κουβάλησα τα νιάτα μου τα υπάρχοντα…’ από το τραγούδι ‘Ζελατίνα’ Σ. Κραουνάκη – Λ. Νικολακοπούλου

Ποια τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια, στο εγγύς μέλλον;

Η μουσικοθεατρική παράσταση που σας ανέφερα και η ολοκλήρωση του δίσκου που ετοιμάζω με νέα αγαπημένα τραγούδια.

«Danser dans la Lumière ΙΙ»

Παρασκευές 16 Φεβρουαρίου, 2 και 30 Μαρτίου 2018

El Convento Del Arte

Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Μιχάλης Ρακιντζής : ”Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη δύναμη για να αφιερωθείς σε αυτό που αγαπάς”

Μίμης Πλέσσας: “Η τέχνη της μουσικής είναι αδηφάγος, παμφάγος κι απόλυτη.”

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΕκπλήξεις στη πρεμιέρα της μαύρης κωμωδίας ”Άλλος για την κάσα;” στο Θέατρο Ελπίδας !!!
Επόμενο άρθροΠόσο χρονών είναι η Χριστίνα Λαμπίρη;