Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Γιώργος Κωσταντίνου: Στο θέατρο δεν τελειώνεις ποτέ!

Γιώργος Κωσταντίνου: Στο θέατρο δεν τελειώνεις ποτέ!

κοιτα κωνσταντινου
Γιώργος Κωσταντίνου: Στο θέατρο δεν τελειώνεις ποτέ! O Γιώργος Κωσταντίνου είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός, μετρώντας πάρα πολλές επιτυχίες και σπουδαίες συνεργασίες, επίσης είναι ένας απλός άνθρωπος, σεμνός, ταπεινός με ήθος και αξίες που σπανίζουν στις μέρες μας.

Πρόσφατα είχα την τύχη να τον συναντήσω, σε μία ανάπαυλα απ΄τις πολύωρες πρόβες του και μου παραχώρησε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, για λογαριασμό του KoitaMagazine.gr.

Διαβάστε παρακάτω μια συνέντευξη από έναν σπάνιο και ταλαντούχο άνθρωπο, με μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο.

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Γιώργου Κωσταντίνου

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;

Το χειμώνα θα είμαι στη παράσταση ‘‘ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ”, που θα παίζεται στο θέατρο Ακροπόλ, Δευτέρα, Τρίτη και Κυριακή. Από το Πάσχα και για δύο μήνες, θα ανήκω στο δυναμικό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς, στο έργο ”Ο ΗΛΙΘΙΟΣ” του Ντοστογιέφσκι. Συναντιέμαι ξανά στη σκηνή με τον αγαπημένο μου Πέτρο Φιλιππίδη και γνωρίζομαι για πρώτη φορά με τον εξαιρετικό σκηνοθέτη Νίκο Διαμαντή.

Τόσα χρόνια επιτυχημένης πορείας. Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη να συνεχίζετε με το ίδιο πάθος, την ίδια αγάπη και σεβασμό, το λειτούργημα του ηθοποιού;

Στο θέατρο δεν τελειώνεις ποτέ. Είναι μια δεύτερη ζωή, που σου δίνεται  μαζί με την ζωή που σου χαρίστηκε. Έτσι έχεις δυο ζωές που βαδίζουν παράλληλα. Όσο υπάρχει η μία, θα υπάρχει και η άλλη.
Δεν ασχολούμαι. Κάτι που πέρασε, για μένα πρέπει να ξεχνιέται, γιατί αλλιώς θα κάνουμε παρέα με τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Όταν περνάτε από την Πλάκα και βλέπετε εκείνο το ωραίο γραφικό σπίτι, που στολίζει την περιοχή, που γυρίστηκε μια απ’τις μεγαλύτερες επιτυχίες σας, απ’τις καλύτερες Ελληνικές ταινίες “Η δε γυνί να φοβήται τον άνδρα”. Τι είναι αυτό που θυμάστε πιο έντονα απ’αυτή την ταινία;

Δεν είμαι λάτρης του παρελθόντος. Χαίρομαι που υπήρξα στην εποχή εκείνη. Χαίρομαι για τις ταινίες που έκανα. Μπορώ να πω, ότι αισθάνομαι περήφανος. Όμως κοιτάζω και ανυπομονώ για το μέλλον. Το μέλλον, πάντα φυλάει εκπλήξεις.

Υπάρχει κάποια συνεργασία που δεν θέλετε να θυμάστε, είτε στο θέατρο, είτε στην τηλεόραση, είτε στον κινηματογράφο; 

Δεν ασχολούμαι. Κάτι που πέρασε, για μένα πρέπει να ξεχνιέται, γιατί αλλιώς θα κάνουμε παρέα με τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Γεμάτος σημαίνει τελείωσα. Μα βρίσκομαι ακόμα σε μια κούρσα που τρέχει με ταχύτητα. Όταν φτάσω στο τέρμα, θα κάνω  απολογισμό.  Είμαι χορτασμένος από εμπειρίες, όμως το θέατρο δεν τελειώνει ποτέ. Ποτέ δεν το χορταίνεις.

Υπήρξε στιγμή στην καριέρα σας που αισθανθήκατε αδικημένος;

Ποιος είναι αυτός που δεν υπέφερε ή δεν αδικήθηκε σ αυτή τη ζωή;. Όμως το να το συζητάς και να το σέρνεις μαζί σου, είναι μια άσκοπη γκρίνια, που αμφιβάλω αν θα είναι κανείς διατεθειμένος να την ακούσει..

Όταν ακούτε την λέξη ηθοποιός ποιες είναι οι εικόνες που σας έρχονται στο μυαλό;

Ένα διαφορετικό πλάσμα επάνω στον πλανήτη. Είναι κάτι άυλο, που ζει σ ένα κόσμο δικό του.  Είναι η συνάντηση του πραγματικού, με το όνειρο. Γι΄ αυτό όταν κλείσει η αυλαία χάνεται και ξαναγεννιέται όταν ανάψουν τα φώτα της ράμπας. Είναι ο μάγος που μαγεύει χωρίς τεχνάσματα, ένα κόσμο ολόκληρο. Είναι φως. Πραγματικά είναι φως.

Υπήρξε ποτέ κάποιο ευτράπελο στο θεατρικό σανίδι που τι θυμάστε και γελάτε;

Υπήρξα αφόρητα επαγγελματίας. Δεν μου άρεσε ποτέ να γελάει ο ηθοποιός επάνω στη σκηνή. Όπως σε μια λειτουργία σε εκκλησία, δεν έχεις περιθώρια να γελάσεις, έτσι και μια παράσταση την θεωρώ λειτούργημα.

Ποια είναι η άποψη σας για την σημερινή Ελληνική κοινωνία, καθώς και για τα καλλιτεχνικά δρώμενα;

Χαίρομαι γιατί βλέπω προσπάθειες στην αληθινή τέχνη.  Βλέπω νέα παιδιά να την υπηρετούν και μάλιστα με θυσίες. Αβοήθητα παιδιά από το κράτος, σχεδόν μόνα. Χαίρομαι που πολλά απ αυτά το καταφέρνουν. Μπορεί να κάνουμε πολύ καλό θέατρο. Αν το πιστέψουμε και αν προσπαθήσουμε.

Υάρχουν νέα ταλέντα που μπορείτε να ξεχωρίσετε, αν ναι ποιες οι συμβουλές που τους δίνετε για να παραμείνουν στον χώρο της υποκριτικής τέχνης;

Υπάρχουν. Πάντα υπήρχαν. Ίσως δεν φτάνει μόνο αυτό. Η μόρφωση είναι σημαντικό βοήθημα. Και η αγάπη, η πίστη και η αφοσίωση, είναι πρωταρχικά σημεία της τέχνης.   Αυτό θέλει το θέατρο.

Ο Γιώργος Κωσταντίνου αισθάνεται γεμάτος και χορτάτος στην ζωή του;

Γεμάτος σημαίνει τελείωσα. Μα βρίσκομαι ακόμα σε μια κούρσα που τρέχει με ταχύτητα. Όταν φτάσω στο τέρμα, θα κάνω  απολογισμό.  Είμαι χορτασμένος από εμπειρίες, όμως το θέατρο δεν τελειώνει ποτέ. Ποτέ δεν το χορταίνεις.

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας αυτή την συνέντευξη; 

Ευχαριστώ πολύ εσάς και τον κόσμο που τόσα χρόνια βαδίσαμε μαζί. Δεν θα πω αντίο. Θα πω καλή αντάμωση στο επόμενο έργο.

Δείτε επίσης:

Θλίψη. Πέθανε ο Ανέστης Βλάχος

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΓεωργία Βασιλειάδου: Η ομορφότερη «άσχημη» του ελληνικού κινηματογράφου
Επόμενο άρθροΜαριάννα Τόλη: «Η τέχνη είναι πάνω από μας, μας μετουσιώνει σε κάτι ανώτερο»