Αρχική ΓΕΥΣΗ Η σιροπιαστή, αφράτη πατσαβουρόπιτα με πορτοκάλι φτιάχνεται πιο γρήγορα απ’ ότι τρώγεται

Η σιροπιαστή, αφράτη πατσαβουρόπιτα με πορτοκάλι φτιάχνεται πιο γρήγορα απ’ ότι τρώγεται

i-siropiasti-afrati-patsavouropita-me-portokali-ftiaxnetai-pio-grigora-ap-oti-trogetai.col-8

Η σιροπιαστή, αφράτη πατσαβουρόπιτα με πορτοκάλι φτιάχνεται πιο γρήγορα απ’ ότι τρώγεται. Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου.

Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα
  • Συνολικός χρόνος: 1 ώρα, 15 λεπτά
  • Μερίδες: 10
  • Θερμίδες: 280

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια μεγάλα (χυμό και ξύσμα)
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.γλ. βανίλια
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 1,5 φλιτζ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες.
  2. Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ.
  5. Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο.
  6. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7.  Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  8. Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου μια ώρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Σε κατσαρόλα βάζουμε 200 γρ. ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό ή το ανάποδο.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Σοκολατάκια με Oreo με 3 υλικά για την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗwomantoc.gr
Προηγούμενο άρθροΑυτό είναι το ρόφημα που θα λατρέψουν όσοι κάνουν δίαιτα!
Επόμενο άρθροΜαρία Καρλάκη : ”Η ζωή είναι ωραία! Είμαι ευγνώμων!”