Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ελένη Ράντου: Η Ελένη της καρδιάς μας

Ελένη Ράντου: Η Ελένη της καρδιάς μας

ελένη ράντου

Ελένη Ράντου: Η Ελένη της καρδιάς μας

Εδώ και πολλά χρόνια, την έχουμε αγαπήσει μέσα από την οθόνη της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης σε ρόλους που άφησαν εποχή.

Μετράει επίσης πολλές και επιτυχημένες δουλειές τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο που την έχουν κατατάξει σε μία από τις καλύτερες ηθοποιούς αυτής της χώρας.

Για όσους δεν το καταλάβατε, μιλάω για την αγαπημένη Ελένη Ράντου. Την Ελένη της καρδιάς μας!

 

Η Ελένη Ράντου, έχει κατακτήσει τις καρδιές όλων μας. Διδάσκει, προβληματίζει, σε κάνει να γελάς και να ελπίζεις. Την εκτιμάμε για όλα όσα έκανε, κάνει και θα κάνει για το θέατρο. Μας χαρίζει απίστευτες ερμηνείες που συναρπάζουν.

Οι περισσότεροι (και ίσως οι άνθρωποι νεαρής ηλικίας) την γνωρίζουν από τον θρυλικό τηλεοπτικό ρόλο της Ελένης Βλαχάκη, στο σίριαλ του ΑΝΤ1 Κωνσταντίνου και Ελένης. Από κει και πέρα όμως, η Ελένη Ράντου άνοιξε ακόμη πιο διάπλατα τα φτερά της και κάθε φορά μας κέρδιζε και μας κερδίζει με τους ρόλους της.

εννήθηκε στο  Αιγάλεω Αττικής, αν και η καταγωγή της είναι από τα Χανιά. Μετά το σχολείο, φοίτησε στη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου και αποφοίτησε. Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε το 1983, σε ηλικία μόλις 20 ετών, μέσα από την σειρά της ΕΡΤ «Ουράνιο Τόξο», όπου είχε ένας από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Την ίδια χρονιά, εμφανίστηκε και στην σειρά «Η κυρία Ντορεμί», έχοντας το ρόλο της Ελευθερίας.

Το 1984 συμμετείχε στη σειρά «Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα» και το 1985 στη σειρά «Χαίρε Τάσο Καρατάσο». Το 1987, εμφανίστηκε στην «Απόδραση» και την επόμενη χρονιά, στην σειρά «Σταύρωση χωρίς ανάσταση». Τελευταίες της δουλειές για την ΕΡΤ, ήταν οι σειρές «Οδός Ανθέων», «Ποιός ήρθε στο σπίτι μας απόψε;» και «Το συνεργείο» το 1989.

Το 1990, με την ίδρυση των ιδιωτικών καναλιών, παρουσίασε την εκπομπή «Όχι τα νέα του ΑΝΤ1» στο ομώνυμο κανάλι, και δύο χρόνια αργότερα, το 1992, πρωταγωνίστησε στην σειρά «Αχ Ελένη» στο MEGA. Το 1993 είχε guest συμμετοχή στη σειρά «Εσύ αποφασίζεις», ενώ το 1995 πρωταγωνίστησε στη σειρά «Σαμπουάν». Το 1998, έρχεται ο ρόλος που την έκανε ευρύτερα γνωστή και αγαπητή, δηλαδή ο ρόλος της Ελένης Βλαχάκη στην σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Χάρη Ρώμα. Στην σειρά έπαιζαν επίσης οι Βασίλης Κούκουρας, Μαρία Λεκάκη, Καλλιρρόη Μυριαγκού και Στέργιος Νένες, ενώ ολοκληρώθηκε σε 69 επεισόδια, τον Ιούνιο του 2000. Έπειτα, ακολούθησε άλλος ένας πολύ αγαπημένος ρόλος στη σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;», καθώς και κάποια guests στην αστυνομική σειρά «Κόκκινος Κύκλος». Τη σεζόν 2003-2004 συνεργάστηκε με τον Γιώργο Καπουτζίδη για την σειρά Σαββατογεννημένες, στην οποία πρωταγωνιστούσαν και οι Ράνια Σχίζα, Κατιάνα Μπαλανίκα και Σάκης Μπουλάς. Η τελευταία της (προς το παρόν) επιτυχημένη δουλειά στην τηλεόραση, ήταν η σειρά Εργαζόμενη Γυναίκα, που προβλήθηκε τη σεζόν 2009-2010 στον ΑΝΤ1!

Στην μεγάλη οθόνη, ανάμεσα στις δουλειές της,  εντυπωσίασε με την ερμηνευτική της παρουσία στην ταινία Πεθαίνω για σένα, όπου πρωταγωνίστησε το 2009.

Η θεατρική της πορεία είναι επίσης μεγάλη και σπουδαία, συνεχίζοντας με ακάθεκτους ρυθμούς να εντυπωσιάζει το κοινό. Είναι από τις ηθοποιούς που καταπιάνονται με πολλά είδη πάνω στο θεατρικό σανίδι, εκπλήσσοντας τους θεατές. Από τις θεατρικές παραστάσεις τα τελευταία χρόνια, ξεχώρισαν Ο Κατάδικος μου (2011 -2014) και η Φιλουμένα (2015- 2016) με μία σπαρακτική ερμηνεία στο Εθνικό Θέατρο, στο πλευρό του Άλκη Κούρκουλου.

Ο φετινός θεατρικός χειμώνας, την βρίσκει ανανεωμένη στο θεατρικό της σπίτι, το θεάτρο Διάνα πρωταγωνιστώντας στην παράσταση «Για μια ανάσα…» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Μία δυνατή ερμηνεία και ένα έργο γροθιά στο στομάχι. Μια σύγχρονη οδύσσεια επιβίωσης, η Οδύσσεια δύο γυναικών, που η ζωή τους μετατρέπεται σε απροσδόκητο θρίλερ ταξιδεύοντας σε μια Ευρώπη που καταρρέει… Αναζητώντας τη δική τους Ιθάκη, τι θα πρέπει να κερδίσουν και τι να χάσουν; Στο πλευρό της Ελένης Ράντου, βρίσκονται η Ελένη Ουζουνίδου, ο Αντώνης Καρυστινός, ο  Μελέτης Ηλίας, ο Κρίς Ραντάνοφ και ο Γιώργος Ματζιάρης. Φεύγοντας και φέτος από το κατάμεστο θέατρο Διάνα, ήρθαν στο νου μου τα λόγια του Κουν : «…Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας». Λόγια που τα συνδέω απόλυτα με την  γενικότερη πορεία της στο χώρο.

Την Ελένη Ράντου είχα την τιμή και την τύχη να την γνωρίσω από κοντά πέρυσι στις τελευταίες παραστάσεις της Φιλουμένα, στο Εθνικό Θέατρο, ενώ δεν έλειψα και φέτος από την πρεμιέρα της παράστασης της, στο θεάτρο Διάνα. Είναι σαν να την γνωρίζω πολλά χρόνια μέσα από όλα αυτά που χει κάνει και το μόνο που αισθάνομαι να της εκφράσω, κάθε φορά που την συναντώ είναι ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Ευχαριστώ για το ήθος και το ταλέντο σας Ελένη Ράντου. Για τις πολύωρες στιγμές γέλιου και συναισθημάτων πίσω από το γυαλί της τηλεόρασης αλλά και μπροστά στην θεατρική σκηνή. Υποκλίνομαι στο ταλέντο σας, στην ιδιαίτεροτητα του χαρακτήρας σας αλλά και στο μεράκι σας για την τέχνη, την οποία υπηρετείται και θα υπηρετείται για πολλά χρόνια ακόμη.

Δείτε φωτογραφίες από την Ελένη Ράντου, όταν έγινε νονά στο παιδί του Ορφέα Αυγουστίδη

Δείτε ακόμη:

Δείτε ακόμη: Μάθε την ηλικία του Δημήτρη Ήμελλου και λεπτομέρειες από την ζωή του

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε επίσης:

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΜαριάννα Τόλη: «Η τέχνη είναι πάνω από μας, μας μετουσιώνει σε κάτι ανώτερο»
Επόμενο άρθροΔημήτρης Χορν: Ο ηθοποιός σημαίνει φως