Τα περιστατικά κλοπών είναι επαναλαμβανόμενα και σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα!

Τον τελευταίο  μήνα το φαινόμενο της κλοπής θεάτρων ή μουσικών σκηνών, που βρίσκονται κατά βάση σε  Βοτανικό,  Γκάζι και Κεραμεικό, έχει πάρει μορφή μάστιγας.

Τελευταία κρούσματα η μουσική σκηνή Μεθοδία  και ο Πολυχώρος VAULT στο Βοτανικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος των κλεφτών είναι τα ελάχιστα χρήματα που αφήνουν οι ιδιοκτήτες στα ταμεία τους αλλά κυρίως υλικά -προβολείς, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κάμερες, κονσόλες ήχου και φωτισμού- απολύτως χρήσιμα για το στήσιμο των παραστάσεων!!!

Ο λογαριασμός κλοπών σε θέατρα συνεχώς αυξάνεται.  Ως σήμερα οι διαρρήκτες έχουν μπει στα Olvio, Άβατον, Vault, 104, Σύγχρονο Θέατρο, Σημείο(2 φορές),Πρόβα, ΛΥΧΝΟΣ τέχνης και πολιτισμού,Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, Eliart. Τα θύματα μιλούν για συμμορία των έξι ατόμων. Και κάποια από αυτά υποστήριξαν πως οι διαρρήκτες κινούνται με τρεις μηχανές μικρού κυβισμού. Η αστυνομία έχει λάβει τη σχετική ενημέρωση κι ελπίζουμε να έχει ήδη κινητοποιηθεί.

Εμείς ενημερωθήκαμε από τον Δημήτρη Καρατζιά στο Vault Thetare Plus που ανάρτησε ένα σχετικό κείμενο και βίντεο στο Facebook:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Το παρακάτω βίντεο (από κάμερα ασφαλείας) είναι από τους δράστες την ώρα που διαρρήχνουν και κλέβουν το θέατρο OLVIO!! Δυο μέρες πριν που διέρρηξαν το VΑULT, γνωρίζαμε για 3 θέατρα ακόμη που χτυπήθηκαν από διαρρήκτες τον τελευταίο μήνα. Μέσα σε μια μέρα μάθαμε ότι τα θέατρα ήταν 11. Όλα μέσα σε ένα μήνα : OLVIO, 104, ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΠΡΟΒΑ, ΛΥΧΝΟΣ τέχνης και πολιτισμού, Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, θέατρο ΠΚ, ELIART, ΑΒΑΤΟΝ (2 φορές), ΣΗΜΕΙΟ (2 φορές) και VAULT (αυτά γνωρίζουμε μέχρι σήμερα τουλάχιστον). Σε μια ευρύτατη περιοχή. Από Κεραμεικό και Εξάρχεια μέχρι Νέο Κόσμο. Ζημιές μικρές σε κάθε χώρο, αλλά και μεγαλύτερες. Ελπίζω κι εύχομαι να έχουν ενημερωθεί όλοι οι ανάλογοι χώροι στην Αθήνα και να έχουν πάρει τα μέτρα τους. Ευχαριστούμε όλους σας για την κινητοποίηση…

Posted by Dimitris Karatzias on Monday, 12 February 2018

 

Ευχόμαστε το θέμα να λήξει εδώ και να μην έχουμε άλλα αντίστοιχα τόσο λυπηρά περιστατικά. 

 

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.