Αρχική ΓΕΥΣΗ Για πες… Και ερωτευμένος και σε δίαιτα;

Για πες… Και ερωτευμένος και σε δίαιτα;

calendar_main_13-12-17_panacota_me_gala_karidas_k_siropi_grapefruit_-_site

Για πες… Και ερωτευμένος και σε δίαιτα; Σκέφτεστε να βγείτε για φαγητό στις 14 Φεβρουαρίου και να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο; Σας αγχώνει το ότι ακολουθείτε κάποια διατροφή και δεν θέλετε να βγείτε εκτός προγράμματος;

Είτε ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων είτε απλά θέλετε να φάτε κάτι υγιεινό για να κάνετε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά, τότε παρακάτω θα βρείτε ένα ολοκληρωμένο δείπνο για εσάς που θέλετε και να περάσετε καλά και να κρατήσετε τις ισορροπίες!

Να ξέρετε το ότι το να απολαύσετε ένα όμορφο υγιεινό δείπνο φτιαγμένο από τα χεράκια σας σίγουρα θα κινήσει την περιέργεια του/της συντρόφου σας και θα σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο να τραβήξετε όλη την προσοχή του ατόμου που έχετε απέναντι σας!

Για πρώτο πιάτο… Σας έχω στρείδια με πικάντικη σάλτσα!

Για εσάς που λατρεύετε τα θαλασσινά, η σαλάτα αυτή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, απαραίτητη για την αποκατάσταση και τη δημιουργία νέων μυικών ινών, καθώς φέρνει το αίσθημα του κορεσμού και συμβάλει σχεδόν σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Τα στρείδια έχουν μόλις 73 θερμίδες στα 100 γρ. και είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και χαλκό, μεταλλικά στοιχεία απαραίτητα για την ενίσχυση και φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Περιέχουν επίσης μεγάλη συγκέντρωση της βιταμίνης Β12, που ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας και καλών λιπαρών Ωμέγα 3, που μειώνουν την πιθανότητα απόκτησης καρδιαγγειακών ασθενειών όταν καταναλώνονται σε σωστές ποσότητες. Η συνταγή αυτή περιέχει ακόμα κρεμμύδι και σχοινόπρασο, πλούσια και αυτά σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχειά και φυσικά πολύ χαμηλά σε θερμίδες.

2ο πιάτο… Σαλάτα με παντζάρια, φινόκιο και ρικότα

Και αυτή η σαλάτα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη μιας και περιέχει τυρί ρικότα, ενώ είναι ταυτόχρονα πλούσια και σε αντιοξειδωτικά λόγω των παντζαριών. Τα παντζάρια περιέχουν φυλλικό οξύ, κάλιο και Ωμέγα 3 καλά λιπαρά. Επίσης, κάποιες τελευταίες έρευνες υποστηρίζουν ότι τα νιτρικά ιόντα που βρίσκονται στο χυμό παντζαριού μπορεί να αυξήσουν την απόδοση στους αθλητές αντοχής. Συγκεκριμένα σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Sports and Exercise Metabolism, αθλητές αντοχής που ήπιαν χυμό παντζαριού για 6 ημέρες συνεχόμενα κατάφεραν να βελτιώσουν την απόδοση τους κατά 12 δευτερόλεπτα.

Επόμενο πιάτο… Το κυρίως… Σπαγγέτι ολικής με κολοκυθάκια και γαρίδες

Για τα μακαρόνια ολικής έχουμε ξαναμιλήσει εδώ… Αυτό το γεύμα είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη ενώ θα σας κάνει να δείτε και τα μακαρόνια ολικής αλλά και τις γαρίδες με άλλο μάτι. Οι γαρίδες είναι και αυτές πλούσιες σε βιταμίνη Β12, ψευδάργυρο και χαλκό που πιθανό θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Θεωρούνται βέβαια μία αφροδισιακή τροφή και κάποιοι ίσως να τις έτρωγαν για να ενισχύσουν και τη λίμπιντο του οργανισμού… Αυτό που μπορώ εγώ να σας πω σίγουρα είναι ότι θα ξετρελαθείτε από τη γεύση αυτού του φαγητού και από τον συνδυασμό των σπαγγέτι με τις γαρίδες, το κουκουνάρι και τα κολοκυθάκια!

Τελευταίο και καλύτερο το γλυκάκι… Πανακότα με γάλα καρύδας και γκρέιπφρουτ

Δε θα μπορούσα να σας αφήσω χωρίς έναν γλυκό πειρασμό το συγκεκριμένο βράδυ. Αν και γλυκό είναι αρκετά χαμηλό σε θερμίδες ενώ περιέχει πρωτεΐνη και λίγα λιπαρά. Η συνταγή αυτή έχει γάλα καρύδας και χυμό από γκρέιπφρουτ. Το γκρέιπφρουτ είναι ένα υπέροχο γευστικά φρούτο που μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο πρωινό ή στο δεκατιανό σας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, νερό και σε φυτικές ίνες… Θα ενισχύσει και αυτό το ανοσοποιητικό σας και θα βοηθήσει στη διαδικασία της πέψης.

Δε νομίζω να έχετε κάποιο παράπονο από αυτό το θεσπέσιο γεύμα; Είναι ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση, σε βιταμίνες και σε μεταλλικά στοιχεία… Σίγουρα ο έρωτας περνάει και από το στομάχι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζεται να ‘’σκάσουμε από το φαγητό ή να φάμε φαγητά τα οποία έχουν πολλά λιπαρά και ζάχαρη για να ερωτευθούμε! Και όπως σας έχω ξαναπεί η ισορροπία στον τρόπο ζωής μας μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στον οργανισμό μας.

Άκης

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Ρόφημα με κανέλα,μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους

Πράσινο smoothie για επίπεδη κοιλιά

Αυτό το ρόφημα σας βοηθάει να χάσετε τα περιττά κιλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗakispetretzikis.com
Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα για το Jesus Christ Superstar, μια παράσταση αντάξια του Broadway
Επόμενο άρθροΥποσμηναγός Ιωάννα Χρυσαυγή: η πρώτη Ελληνίδα πιλότος μαχητικού αεροσκάφους και εκπαιδεύτρια Ελλήνων και Ιταλών πιλότων!