Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Είδαμε : Στα άκρα στο θέατρο χώρα

Είδαμε : Στα άκρα στο θέατρο χώρα

Είδαμε : Στα άκρα

Το έργοσε μια ιδιαίτερη διασκευή της Στέλλας Ζαφειροπούλου,καταδύεται στο συλλογικό ασυνείδητο μιας Ευρώπης λίγο πριν την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Πέτρος Ζούλιας σίγουρα έχει το μαγικό ραβδάκι και καθε παράσταση που ανεβάζει είναι η μία καλύτερη από την άλλη.Ο ίδιος σκηνοθετεί νέους ηθοποιούς στο λογοτεχνικό έργο “Στα Άκρα” βασισμένο στο “Le bleu du ciel” του Γάλλου συγγραφέα Georges Bataille , και θα παίζεται στο Θέατρο Χώρα κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 12 Φεβρουαρίου 2018.

Το έργο μιλάει για την έκφραση του βασικού ενστίκτου, τη βίωση κάθε σεξουαλικής φαντασίωσης, την απελευθέρωση του ατόμου από την κοινωνική καταπίεση και τον καθωσπρεπισμό  που του επιβάλλεται.

Μιλάει για το θάνατο , τον έρωτα , την ελευθερία και την επανάσταση καθώς αγγίζει και θέματα όπως αυτά της διαστροφής του ανθρώπου και τη βία αλλά και το πως οι αγωνιστές τότε θυσιάζονταν για τους αδύναμους και για αυτούς που δεν μπορούσα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Με στοιχεία musical , καμπαρέ ,κάτι απο περίοδο μεσοπολέμου και την drag τέχνη να μη λείπει από το σανίδι , η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Ερρίκο ,ένα διανοούμενο της εποχής κατά την άνοδο του ναζισμού και μας ταξιδεύει στο κόσμο του που απαρτίζεται από το ανεκπλήρωτο πάθος και πόθο του για την Dirty και όχι μόνο.Σε ένα κόσμο που όλοι είναι καθωσπρέπει γιατί φοβούνται, η σεξουαλική απελευθέρωση να φαντάζει σα κάτι το απαγορευμένο και μη αποδεκτό, και μια κοινωνία να καταρρέει από τα πρέπει ,τα δήθεν και τα μην , και  το ναζισμό στο απωγειό του, οι ηθοποιοί  μας μεταφέρουν πλήρως σε εκείνη την εποχή και το συναισθημα που μας άφησαν ήταν έντονο.

Σε μια εποχή που οι άνθρωποι δεν είναι αυτό που φαίνονται και με το μίσος να δείχνει τις αδυναμίες τoυς , τα σκηνικά και τα κουστούμια να μας τοποθέτούν κατευθείαν στην εποχή και τη μουσική να μας κάνει και εμάς “πρωταγωνιστές“ σε μια περίοδο που είναι αρκετά μακρυά από μας πια,το “Στα Άκρα” είναι σίγουρα μια παράσταση που αξίζει να δείτε.

Όπως αναφέρθηκε στο έργο : “H θυσία αποσπά τα θύματα από το πραγματικό νόημα”  και “ Χωρίς την ελπίδα της επανάστασης μπορούμε να ζήσουμε;”

Το koita-magazine βρεθήκε στη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Στα άκρα” και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή σαιζόν.

storyteller-lensed by : Πάνος Θάνος

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΟ πατέρας που έχει τρελάνει το διαδίκτυο με τις κομμώσεις που κάνει στην κόρη του
Επόμενο άρθροΧταπόδι γιουβέτσι. Η θάλασσα στο πιάτο σας