Αρχική ΓΕΥΣΗ Χταπόδι γιουβέτσι. Η θάλασσα στο πιάτο σας

Χταπόδι γιουβέτσι. Η θάλασσα στο πιάτο σας

xtapodi-giouvetsi-chefoulis.gr_

Χταπόδι γιουβέτσι. Η θάλασσα στο πιάτο σας. Σήμερα σας έχω ένα σπέσιαλ γιουβέτσι ξεχωριστό για το τραπέζι σας .

Θα χρειαστούμε

  • Χταπόδι φρέσκο 1.500 γρ ή κατεψυγμένο
  • Κριθαράκι χοντρό 500 γρ
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο
  • Σκόρδο 3 σκελίδες
  • Κρασί λευκό 220 ml
  • Ντοματοπολτό 3 κουταλιές της σούπας
  • Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι του νερού
  • Κόκκινο πιπέρι – πάπρικα γλυκιά 1 1/2 κουτάλι της σούπας
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Φύλλα δάφνης 2-3 φύλλα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε καλά. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό κι αφήνουμε να βράσει για περίπου 20-30 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει σε σουρωτήρι και κρατάμε το ζουμί του.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε για λίγο την πάπρικα ή το κόκκινο πιπέρι μαζί με τον ντοματοπολτό για να βγάλουν τα αρώματα τους.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μισές ροδέλες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε κι αυτά προσθέτοντας και τα δαφνόφυλλα. Αφαιρούμε την σακούλα από το χταπόδι, την κόβουμε στη μέση,χωρίζουμε τα πλοκάμια ανά τέσσερα και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε για νοστιμιά λίγο από το ζουμί που κρατήσαμε.
  • Καλύπτουμε με ζεστό νερό κι αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένο με το καπάκι για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  • Βγάζουμε το χταπόδι με τρυπητή από την κατσαρόλα και στο ζουμί του ρίχνουμε το κριθαράκι για να βράσει ελάχιστα. Αλατοπιπερώνουμε και το αδειάζουμε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
  • Τοποθετούμε από πάνω του το χταπόδι, προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειάζεται και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά.
  • Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό.

Και μην ξεχνάτε κάντε likeστη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Χταποδοπίλαφο με σπανάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗchefoulis.gr
Προηγούμενο άρθροΕίδαμε : Στα άκρα στο θέατρο χώρα
Επόμενο άρθροΜουστοκούλουρα της Μαμάς