Αρχική ΓΕΥΣΗ Μιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι για καλοφαγάδες

Μιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι για καλοφαγάδες

21100503_2038_milfei-me-tomata-melitzana-haloumi-430×575

Μιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι για καλοφαγάδες. Ένα εντυπωσιακό, οικονομικό και εύκολο ορεκτικό που ανοίγει όμορφα το καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι και αφήνει τους παραβρισκόμενους με το στόμα ανοιχτώ.

Θα χρειαστούμε

  • 2 φύλλα κρούστας
  • 3 ντομάτες ώριμες, μεγάλες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες
  • 160γρ. χαλούμι χοντροτριμμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 120γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1εκ.
  • Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι που έχετε καλύψει με λαδόκολλα, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τις ψήνετε για 15-20 λεπτά.
  • Κάνετε το ίδιο και με τις ντομάτες, μόνο που θα τις ψήσετε για 10 λεπτά περίπου. Απλώνετε το φύλλο κρούστας και με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπ πατ διαμέτρου 8-10εκ. κόβετε 32 δισκάκια φύλλου.
  • Λαδώνετε τα δισκάκια του φύλλου και τα τοποθετείτε ανά τέσσερα το ένα πάνω στο άλλο. Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
  • Στήνετε τα μιλφέιγ λίγο πριν τα σερβίρετε ως εξής: βάζετε μια τετράδα φύλλο κρούστας, από πάνω συνεχίζετε με δύο φέτες μελιτζάνας και μία ροδέλα ντομάτας.
  • Πασπαλίζετε με τριμμένο χαλούμι και ψιλοκομμένο δυόσμο και βάζετε άλλη μια τετράδα φύλλων κρούστας. Καλύπτετε με μια ροδέλα ντομάτας την οποία πασπαλίζετε με χαλούμι τριμμένο.
  • Βάζετε τα μιλφέιγ για 2-3 λεπτά στο γκριλ και τα σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Και μην ξεχνάτε κάντε likeστη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Χταπόδι γιουβέτσι

Μουστοκούλουρα της Μαμάς

Ρεβύθια φουρνιστά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤο Cabaret του Παλλάς έμεινε ριζωμένο στη μνήμη μας!
Επόμενο άρθροΛεβέντες: Κρητικοί χόρεψαν πεντοζάλι πάνω στο χιόνι στη Γερμανία (video)