Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ O Γιάννης Δρακόπουλος μας μιλά…. για την κόκκινη μύτη του!

O Γιάννης Δρακόπουλος μας μιλά…. για την κόκκινη μύτη του!

Ο γνωστός ηθοποιός μάς παραχώρησε μια μικρή συνέντευξη, σχετιζόμενη με την παιδική παράσταση, ονόματι «Η Κόκκινη Μύτη», στην οποία και πρωταγωνιστεί αυτήν την περίοδο. Ένα σουρεαλιστικό παραμύθι που ζωντανεύει μέσα από τη χρήση video και animation και μέσα από το οποίο θα γνωρίσετε μια μπαλαρίνα που τις νύχτες χορεύει στους δρόμους της πόλης, μια εκκεντρική γειτονιά με ακόμα πιο εκκεντρικούς κατοίκους, μια γιαγιά που ψάχνει παρέα για να παίξει και τη βασίλισσα της Αγγλίας (αυτοπροσώπως)!

Η Κόκκινη Μύτη ανεβαίνει κάθε Κυριακή στις 3μ.μ. στην κεντρική σκηνή του θέατρου 104. Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τη Βάσια Παρασκευοπούλου, είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση που αναφέρεται στη σπουδαιότητα της μοναδικότητας του καθενός, στον στιγματισμό του διαφορετικού από την υπόλοιπη κοινωνία και στην αξία του να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας ακραιφνή από τις κοινωνικές επιταγές και τα στερεότυπα.

Πες μας δυο λόγια για την παιδική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστείς αυτήν την περίοδο, ονόματι «Κόκκινη Μύτη».

Πρόκειται για μια περιπλάνηση ενός ιδιαίτερου κλόουν, του Περώ, η οποία αρχίζει όταν το τσίρκο στο οποίο έχει ζήσει από μικρός, φαλιρίζει και κλείνει οπότε καλείται για πρώτη φορά στη ζωή του να υπάρξει έξω από αυτό, πράμα που θα αποδειχθεί πολύ δύσκολο εξαιτίας της διαφορετικότητας του αφού η μύτη του είναι, άκουσον άκουσον, κόκκινη!

Έχεις συμμετάσχει ξανά σε παιδική παράσταση; Αν όχι, τότε ποιο ήταν το κίνητρο που σε παρακίνησε να το κάνεις;

Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν νομίζω κι η τελευταία, ηθοποιός είμαι, αυτήν είναι η δουλειά μου και δεν συνηθίζω να επιλέγω για ποιους θα παίζω. Θέλω να κάνω θέατρο για όλο τον κόσμο, όλων των τάξεων κι όλων των ηλικιών, δεν νομίζω πως κάποιοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το θέατρο ή έχουν μεγαλύτερο δικαίωμα σ’ αυτό απ’ ό,τι όλοι οι υπόλοιποι. Εξάλλου, αν ήμουν φούρναρης, θα πουλούσα ψωμί και σε παιδάκια, οι ασφαλιστές ασφαλίζουν εξίσου ενήλικες κι ανηλίκους και οι γιατροί, επίσης, γιατρεύουν και παιδιά. Δεν ξέρω γιατί πολλοί ηθοποιοί αρνούνται να παίξουν και για παιδιά και είναι εντυπωσιακό η ερώτηση αυτή να θεωρείται φυσιολογική σ’ έναν ηθοποιό. Θέλω να πω ότι θα ήταν πιο φυσιολογική η αντίθετη ερώτηση: «Εσύ, γιατί δεν παίζεις για παιδιά;»

Συνάντησες κάποιου είδους δυσκολίες στο να ενσαρκώσεις τον ρόλο ενός κλόουν;

Κάθε δουλειά, δηλαδή κάθε ρόλος, σ’ ένα συγκεκριμένο και διαφορετικό πλαίσιο κάθε φορά, ενέχει και μια δυσκολία. Ο μεγαλύτερος φόβος μου για τον συγκεκριμένο ρόλο ήταν αν θα μπορούσα να ανταποκριθώ κινησιολογικά, καθ’ ό,τι τα χρόνια περνούν κι έχουν αρχίσει να δείχνουν τα σημάδια τους πάνω μου, αλλά τηρουμένων των αναλογιών, νομίζω πως ανταποκρίθηκα ικανοποιητικά!

Τι μηνύματα μπορεί να περάσει αυτήν η παράσταση στα παιδιά;

Τα παιδιά ανταποκρίνονται εντυπωσιακά στην παράσταση, ίσως γιατί αναγνωρίζουν άμεσα δικές τους φοβίες και καθημερινά ενταξιακά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν, κυρίως στο σχολικό τους περιβάλλον. Οπότε, η παράσταση σίγουρα βοηθάει στο να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, στη λύση αυτών των ζητημάτων μέσα τους.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;

Σε παιδιά δημοτικού κυρίως, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να απευθυνθεί σε παιδιά πολύ κοντά στην εφηβεία ή και στην απαρχή της, αν και σίγουρα αυτά θα ζητούσαν κάτι παραπάνω.

Θα το ξαναέκανες;

Aν εννοείς παιδικό, νομίζω πως έχω απαντήσει ήδη απ’τη δεύτερη ερώτηση.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σου σχέδια για το προσεχές μέλλον;

Αποφεύγω να κάνω σχέδια, έτσι κι αλλιώς όπως μ αρέσει να λέω,  η ζωή είναι πάντα ένα βήμα μπροστά!

Η υπόθεση του έργου:

Ένα βροχερό απόγευμα, το τσίρκο στο οποίο ζει και εργάζεται ο κλόουν Περώ κλείνει κι ο ίδιος πρέπει να αλλάξει περιβάλλον και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, έξω απ’ αυτό. Σύντομα, όμως, αυτήν η αλλαγή θα αποδειχθεί ιδιαίτερα περιπετειώδης εξαιτίας… της κόκκινης μύτης του, μιας κόκκινης μύτης που, όπως όλα δείχνουν, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το νέο περιβάλλον. Επιπλέον, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, καθώς αυτήν η αντίθεση δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην εμφάνισή της, αλλά επεκτείνεται και σε ακόμη πιο ουσιαστικές διαφορές που έχει αυτήν η μύτη εν συγκρίσει με όλες τις υπόλοιπες… μύτες που υπάρχουν τριγύρω! Στην πόλη, όμως, που έχει βρεθεί δεν φαίνονται όλοι να συμπαθούν ιδιαίτερα τέτοιου είδους «αντιθέσεις» και πολύ περισσότερο… κόκκινες μύτες που αγαπούν τα παιχνίδια κι έχουν την τάση να δημιουργούν αταξίες και… προβλήματα! Ωστόσο, πώς θα μπορούσε ο Περώ να απαρνηθεί ή να αλλάξει την κόκκινη μύτη του; Αφού…αν το έκανε αυτό, δεν θα ήταν πια…ο κλόουν, ο Περώ! Δεν θα ήταν πια… ο εαυτός του!

Συντελεστές Παράστασης:

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Βάσια Παρασκευοπούλου
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Animation παράστασης & poster: Παναγιώτης Ανδριανός
Κίνηση: Μυρτώ Πετροχείλου
Φώτα: Έλενα Μαργαριτίδη
Ηθοποιοί: Γιάννης Δρακόπουλος, Βιβή Πέτση, Βίκη Χατζοπούλου, Μαρίνα Τσουμπρή, Κλέα Σαμαντά

Μια παραγωγή της ομάδας Μικροί ΠυροΤέχνες. Τηλ. επικοινωνίας: 6980668505
Καθημερινές προγραμματισμένες παραστάσεις για σχολεία σε ειδικές τιμές Τηλ: 6985028588
Facebook: https://www.facebook.com/kokkinimyti/

Θέατρο 104 Ευμολπιδών 41, Γκάζι (200μ. από μετρό Κεραμεικός) κρατήσεις: 210.34 55 020

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑποχαιρέτησαν σε βίντεο τους αγαπημένους τους και πήδηξαν στο κενό από τον 10ο όροφο. Πιστεύεται ότι οι 2 αδερφές είναι θύματα του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα»(βίντεο)
Επόμενο άρθροΠου διασκεδάζουν οι επώνυμοι των Αθηνών;