Αρχική ΤΕΧΝΕΣ Η Αλίκη Τσιατά σε χρώματα και πειράματα!

Η Αλίκη Τσιατά σε χρώματα και πειράματα!

Μας συστήνεται για πρώτη φορά στο Koita-magazine!

Τη συναντήσαμε στην προσωπική της έκθεση με τίτλο Colors And Experiments που φιλοξενήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του BOO! Cafe bar.

Έργα εντυπωσιακά, πάνω σε μουσαμάδες, τσόχες, ζελατίνες, μπουριά και καμβάδες. Βρήκαμε την έκθεσή της άκρως πρωτότυπη και γεμάτη φαντασία. Η Αλίκη, μέσα από τα έργα της, μας έδειξε τον χαρακτήρα της και αυτό φαίνεται από αυτά που θα σας δείξουμε! Μια γυναίκα αυθεντική, εξωστρεφής, χαμογελαστή, γεμάτη από άπλετη θετική ενέργεια! Τα έργα της χαρούμενα, με έντονους χρωματισμούς και δηλώνοντάς μας πως η ζωή είναι πολύ ωραία!

 

Colors and experiments ποια ήταν η αρχή της έμπνευσης αυτού του τίτλου?

Η ζωγραφική είναι χρώμα. Λατρεύω να ανακατεύω και να συνδυάζω τα χρώματα. Αυτό όμως από μόνο του δεν με ικανοποιεί πάντα. Μου αρέσει να παντρεύω νέα υλικά και να ανακαλύπτω νέες μορφές έκφρασης. Άρχισα λοιπόν να πειραματίζομαι πάνω σε καμβά,  πλαστικές επιφάνειες και μέταλλο, χρησιμοποιώντας λάδια, ακριλικά, παστέλ και  μελάνι. Μια άλλη πρόκληση ήταν το μέγεθος του έργου. Ναι, οι μεγάλες επιφάνειες δίνουν τεράστιες δυνατότητες δημιουργίας αλλά ανακάλυψα ότι και οι πολύ μικρές έχουν να «πουν» πολλά. Η ζωγραφική πάντα θα έχει να μου δώσει κάτι καινούργιο.

Τα χρώματα είναι χαρά και φυσικά θέλω να την μοιραστώ και ποιος άλλος τρόπος θα ήταν καλύτερος από το να υποδεχθώ φίλους αλλά και αγνώστους σε μια έκθεσή μου. Άρα για μένα έκθεση σημαίνει χαρά και μοίρασμα.

Αλίκη θεωρείς πως ένας καλλιτέχνης μπορεί να ασχοληθεί με παραπάνω από μια τέχνη όταν το αγαπάει ?

Φυσικά και μπορεί. Ίσως να έχει μια δόση αλήθειας αυτό που λένε ότι αναλώνεσαι όταν δεν ρίχνεις όλη σου την ενέργεια σε ένα πράγμα για να το τελειοποιήσεις όμως δεν είναι καθόλου κακό να αγαπάς δύο ή και τρία πράγματα ταυτόχρονα. Αν ασχοληθείς μόνο με μία τέχνη, οι άλλες που αγαπάς εξ’ ίσου, θα σου λείπουν και δεν θα μπορείς να νιώσεις ολοκληρωμένος.

Υπάρχει κάποια δημιουργία από αυτές που είδαμε στην έκθεση που σε εκφράζει περισσότερο?

Δύσκολη ερώτηση. Αν όχι όλα, τα περισσότερα με εκφράζουν και είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο γιατί κάθε ένα από αυτά δημιουργήθηκε κάτω από διαφορετικές συνθήκες, ακούγοντας διαφορετική μουσική, σε διαφορετικούς χώρους και για τους δικούς του λόγους, κρατάει ένα μεγάλο χώρο στη καρδιά μου.

Τρεις λέξεις είναι πολύ λίγες για να με περιγράψω με ακρίβεια. Σίγουρα δεν μου αρέσει η αδράνεια. Κάτι άλλο που κάποιες φορές παρεξηγείται είναι το ότι μου αρέσει να αυτοσαρκάζομαι.

 

Ποιο μουσικό κομμάτι σκεφτόσουν κάνοντας αυτόν τον πίνακα?

“Una note a Napoli” με τους Pink Martini. Όποτε το ακούω, σκέφτομαι αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειάς μου. Ομολογώ ότι το άκουσα αρκετές φορές όσο τον ζωγράφιζα.

Στην έκθεση βλέπουμε χαρούμενα χρώματα. Τι σε ενδιαφέρει περισσότερο σε μια έκθεση;

Τα χρώματα είναι χαρά και φυσικά θέλω να την μοιραστώ και ποιος άλλος τρόπος θα ήταν καλύτερος από το να υποδεχθώ φίλους αλλά και αγνώστους σε μια έκθεσή μου. Άρα για μένα έκθεση σημαίνει χαρά και μοίρασμα. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει περισσότερο στους επισκέπτες είναι να ακούω να μου περιγράφουν συναισθήματα που τους δημιούργησαν κάποια έργα μου. Και όσο πιο ετερόκλιτα είναι αυτά τα συναισθήματα τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανοποίησή μου.

Περιέγραψέ μας την Αλίκη με 3 λέξεις!

Τρεις λέξεις είναι πολύ λίγες για να με περιγράψω με ακρίβεια. Σίγουρα δεν μου αρέσει η αδράνεια. Κάτι άλλο που κάποιες φορές παρεξηγείται είναι το ότι μου αρέσει να αυτοσαρκάζομαι. Θέλω να γελάω και να μεταδίδω το γέλιο και στους γύρω μου. Είμαι αισιόδοξη και ξέρω ότι για κάθε πρόβλημα που θα συναντήσω, θα μπορέσω να βρω το λιγότερο τρεις λύσεις.

Ποιος χώρος σε εμπνέει περισσότερο για να δημιουργείς!

Οι συνθήκες της ζωής μου, μου επιτρέπουν να δραπετεύω συχνά από την Αθήνα, τις περισσότερες φορές κοντά σε θάλασσα. Τότε παίρνω μαζί μου τις μπογιές μου και τα πινέλα μου, τα απλώνω στην παραλία, βάζω κάποια αγαπημένη μουσική δυνατά χωρίς να σκέφτομαι ότι θα ενοχλήσω τον γείτονα και αφήνω ολοκληρωτικά τον εαυτό μου ελεύθερο. Θεωρώ ότι είναι ευλογία να μπορώ να ανακατεύω τα χρώματά μου ενώ πετάνε από πάνω μου γλάροι ή όταν κάπου στον ορίζοντα κοκκινίζει ο ουρανός από ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

Τι θα συμβούλευες τους νέους καλλιτέχνες;

Αν και νομίζω ότι οι νέοι θά’πρεπε να συμβουλεύουν εμάς τους μεγαλύτερους, αυτό που πρώτα θά’θελα να πω είναι να μη βολευτούν ποτέ. Το βόλεμα μετατρέπει τη ζωή σε καρδιογράφημα νεκρού. Να μη τρομάζουν από τις αναποδιές και να μη φοβούνται να ρισκάρουν. Και κάτι ακόμα, να προσέξουν την έπαρση. Όσα και να ξέρουν, πάντα θα υπάρχουν κι άλλα για να μάθουν.

Φωτογραφική κάλυψη: Francesca Kal

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Στάλω Πατσιά! Μια εκρηκτική προσωπικότητα μας ανοίγεται!

Ελένη Γερασιμίδου! ”Αν δεν έχεις έρωτα για αυτό που κάνεις δεν…


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση των δύο νέων βιβλίων της συγγραφέως Νατάσσα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΈσπασε τον πάγο: Καλλιτεχνικό πατινάζ με AC/DC στην πιο ροκ στιγμή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων