Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ιωάννα Πηλιχού: Μία ειλικρινής και ταλαντούχα ηθοποιός φιλοξενείται στο Koita

Ιωάννα Πηλιχού: Μία ειλικρινής και ταλαντούχα ηθοποιός φιλοξενείται στο Koita

18159796_1452945284769696_382911347_o

Η Ιωάννα Πηλιχού σε μια εποικοδομητική συνέντευξη στο Koitamagazine! Σ’ ένα εξώφυλλο που έκανε πάταγο!

Είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της.

Μέσα από τις επιτυχημένες της δουλειές στην τηλεόραση, το θέατρο αλλά και τον κινηματογράφο ”μαγνητίζει” τα βλέμματα και συναρπάζει με το πηγαίο της ταλέντο.Κάνει δικό της κάθε ρόλο με τον οποίο καταπιάνεται και λαμβάνει από το κοινό το πιο δυνατό χειροκρότημα.  Γεμάτη χαμόγελο και φρέσκια διάθεση, η Ιωάννα Πηλιχού ποζάρει στο φακό του Koitamagazine και μιλάει  στο έντυπο περιοδικό μας, για την τηλεοπτική επιτυχία  ”Daddy Cool” όπου πρωταγωνιστεί στον ANT1 αλλά και για την θεατρική επιτυχία ”Το ζευγάρι της χρονιάς” στο πλευρό του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη,στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Απολαύστε την ..

  • Τον φετινό θεατρικό χειμώνα, πρωταγωνιστείς στην παράσταση “Το ζευγάρι της χρονιάς” σε σκηνοθεσία Γιάννη Ξανθόπουλου, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πες μας λίγα λόγια γι’αυτό το έργο.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και εκπληκτικό έργο κατά την άποψή μου. Το έγραψε ο Γιάννης Ξανθόπουλος, βγάζοντας μια ιδιαίτερη ευαισθησία, και παρόλο που το έργο έχει γραφτεί πριν κάποια χρόνια, αποδεικνύεται τόσο προφητιόο σε κάποια πράγματα, και ταυτόχρονα αναρωτιέσαι αν θα μπορούσε να φτάσει κάποια στιγμή στην πραγματικότητα που περιγράφει. Δίνει όλη την αγωνία που μπορεί να βιώνει ένας μέσος άνθρωπος της εποχής μας, και μέσα από κωμικές αλλά και τραγικές καταστάσεις, αγγίζει το θέμα, του μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να επιβιώσει, ή για να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής του και να μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρο του..! Το έργο τοποθετείται στο μέλλον, το 2020, και διαδραματίζεται στο σπίτι ενός ζευγαριού, το οποίο αποφασίζει να πάρει μέρος σε ένα διαγωνισμό που διοργανώνει το κράτος, με έπαθλο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, στο οποίο εναποθέτει τις ελπίδες του για να αλλάξει τις συνθήκες της δύσκολης,οικονομικά,ζωής του. Το βραβείο θα κερδίσει αυτό που θα αποδειχτεί το πιο αγαπημένο ζευγάρι της χρονιάς, και ένας ελεγκτής, τοποθετημένος από το κράτος, έρχεται στο σπίτι για να κάνει έλεγχο της κατάστασης και να αποφανθεί αν το ζευγάρι περνάει στο επόμενο στάδιο ή όχι. Η κατάσταση μπερδεύεται και τα πράγματα παίρνουν τελείως άλλη τροπή, με εντελώς απρόβλεπτες καταστάσεις, μυστικά να αποκαλύπτονται, και με έναν πατέρα (της κοπέλας) να έρχεται στο σπίτι, και να παίζει καθοριστικό ρόλο στα πράγματα κ τις εξελίξεις.. Το έργο είναι αγωνιώδες, συνταρακτικό, κ έχει εξιλέωση που το δικαιώνει! Γενικά αυτό το έργο είναι από τα έργα για τα οποία κάνω αυτή τη ‘δουλειά’.. το έχω αγαπήσει,και νιώθω ότι εξελίσσομαι μέσα από αυτό!
  • Ποιος ο ρόλος που υποδύεσαι στην παράσταση και πως θα τον χαρακτήριζες;
Ο ρόλος μου λέγεται ‘Λενα’, και πρόκειται για μια ενθουσιωδη κοπέλα, ενεργητικη, τρυφερή, αλλά και ταυτόχρονα δυναμική, αποφασιστικη, και έτοιμη να θυσιασει και να θυσιαστει για την αγάπη της. Να θυσιασει πράγματα που θα ήθελε να κάνει,την αγνοτητα της νεανικης ψυχής της, τα πιστεύω της, και ταυτόχρονα να μπει μπροστά για να προστατεύσει τους ανθρώπους της ζωής της, και να τους υπερασπιστεί!
  • Ποια τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το έργο επίκαιρο στο φιλοθεάμον κοινό;
Το έργο είναι επίκαιρο, γιατί οι άνθρωποι έχουν χάσει την ποιότητα της ζωής τους, την άνεση του να απολαμβάνουν κεκτημένα αγαθά, αλλά ταυτόχρονα έχουν την αγάπη τους και τη συντροφικοτητα να τους κρατάει στην επιβίωση και στην αντιμετώπιση των καταστάσεων που βιώνουν. Υπάρχει ένας έλεγχος από το κράτος και την κυβέρνηση, όλων των κινήσεων τους, της ζωής τους και των πιο κρυφων τους μυστικών.. και δείχνει με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο το μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος, που τον πατάνε καθημερινά όλο κ περισσότερο.
  • Πέρα από την θεατρική σκηνή, σε απολαμβάνουμε για 2η συνεχή χρονιά, στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 ”Daddy Cool”. Που αποδίδεις την επιτυχία αυτής της σειράς;
Το ‘Daddy Cool’ είναι μια δουλειά που γίνεται με αγάπη και μεράκι. Τεχνικά, υποκριτικα, συγγραφικα, αλλά κ από κάθε άποψη είναι μια προσεγμένη δουλειά, με ποιότητα, και με τον καλύτερο εαυτό από όλους. Είναι χαρά να το έχει αγαπησει ο κόσμος, και να μας δίνει θετικά μηνύματα, γιατί αντικατοπτριζει όλη τη θετική διάθεση με την οποία το δημιουργούμε…!! Είναι ένα σήριαλ γλυκό, οικογενειακό, και περνάει όμορφα μηνύματα που στηρίζονται στην αγάπη και τον αλληλοσεβασμο!
  • Ποια τα κοινά σημεία της πρωταγωνίστριας που υποδύεσαι στη σειρά, με την Ιωάννα στη ζωή;
Κοινά στοιχεία της Νίνας με εμένα, θα έβρισκα σίγουρα τον δυναμισμό, την απολυτοτητα πολλές φορές, τον ιδιαίτερο, προσωπικό τρόπο με τον οποίο νοιάζονται για τους ανθρώπους που αγαπάνε, κ ότι μπορούν να φτάσουν στα άκρα για να τους προστατεύσουν.
  • Τι είναι αυτό που σε ιντριγκάρει πολύ σαν άνθρωπο;
Το ταλέντο στους ανθρώπους, όποια δουλειά και να κάνουν, οι ψυχολογικες προεκτάσεις ενός ανθρώπου και ενός ρόλου, οι διαφορετικές ζωές που μπορώ να βιωσω μέσα από την δουλειά μου, η χαρά των στιγμων που θα μοιραστώ με την οικογένειά μου, τον άνθρωπο μου ή τους φίλους μου, τα βιβλία που θα διαβάσω, τα χόμπι, η αγάπη…
  • Ποιο στοιχείο του επαγγέλματος σου αγαπάς πολύ και δεν θα το άλλαζες με τίποτα;
Η δυνατότητα να μπορώ να μεταμορφωθώ και να γίνω κάτι άλλο κάθε φορά, μέσα από την ενσάρκωση ρόλων, και το να μπορέσω να αγγίξω την ψυχή ενός θεατή, και να διεγείρω τον προβληματισμο του ή να οξύνω τις αισθήσεις του και τις μνήμες του..
  • Πως θα χαρακτήριζες με τρεις λέξεις τον εαυτό σου;
Αυθόρμητη, εκρηκτική, ειλικρινής.
  • Θεωρείς ότι η γενικευμένη κρίση στη χώρα, μας επηρεάζει και θετικά σαν κοινωνία, παρά τις αρνητικές τις συνέπειες;
Λένε ότι μας έχει φέρει πιο κοντά, κι ότι έχουμε επιστρέψει στις ρίζες μας. Ότι έχουν δεθει περισσότερο οι οικογένειες. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να βρω θετικά πράγματα στην κρίση, όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όταν χρειάζεται να μας βοηθούν και να μας στηρίζουν οι γονείς μας, την ώρα που θα έπρεπε εμείς πλέον να στηρίζουμε αυτούς, όταν επιτρέπεται σε αυτή τη χώρα να κόβεις τη σύνταξη ενός ανθρώπου που έζησε, δούλεψε, ματωσε, και δικαιούται τώρα κανονικα να απολαύσει τους κοπους ετών. Ειδικά με αυτό το θέμα έχω μεγαλο πρόβλημα. Δεν μπορεί να το δεχτεί ο νους μου ότι συμβαίνει. Κι όταν αυτό συμβαίνει, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ένα θετικό πράγμα να βρω στην κρίση που βιώνει η χώρα μας εδώ κ χρόνια πλέον.
  • Ποια πιστεύεις ότι είναι η δυναμική του θεάτρου και της τηλεόρασης αντίστοιχα στην Ελλάδα εν έτει 2017 και ποια τα περιθώρια εξέλιξης τους;   
Το θέατρο και η τηλεόραση, και η τέχνη γενικότερα, είναι εργαλεία ευφορίας της ψυχής μας και συνοδοιποροι μας στις καθημερινές καταστάσεις που βιώνουμε. Είναι ένας μοχλός που μπορεί να αναδεύσει τα μέσα μας, το μυαλό μας, να μας εξελίξει και να μας κάνει καλύτερους. Έτσι ήταν πάντα, και σε αυτές τις δύσκολες εποχές, χαίρομαι που βλέπω να γίνονται ομαδικές κ ωραίες δουλειές με όρεξη, διάθεση και ποιότητα, και στο θέατρο και στην τηλεόραση, και στον κινηματογραφο..! Και μακάρι να γίνουν ακόμα περισσότερες, και να είναι όλες επιτυχημένες!
  • Η Ιωάννα μας μιλάει για τη συμμετοχή της στην ταινία Lego Batman…
Η ταινία κυκλοφόρησε τον Φλεβάρη στους κινηματογράφους και συμμετείχα στην μεταγλώττιση της.  Εκεί υποδύομαι την Barbara ή αλλιώς Bat-Girl, και πρόκειται για μια δυναμική ηρωίδα, που αγωνίζεται για το καλό, κ ξερει να δουλεύει ομαδικά, με σχέδιο και προγραμματισμό. Δεν διστάζει να παλέψει με τους κακούς, να αγωνιστεί για τα πιστεύω της και να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους και την πόλη της με κάθε τρόπο! Πρόκειται για μια πολύ όμορφη δουλειά, που κάνει πρεμιέρα παγκοσμίως φέτος, με αντίστοιχες μεταγλωττίσεις από τους συναδέλφους στο εξωτερικό, με πολύ καλούς ηθοποιούς να έχουν δανείσει τις φωνές τους, και με πολύ ωραία εικόνα, γραφικά και τεχνική δουλειά!
  • Η δημιουργία εταιρείας και οι μελλοντικές σου βλέψεις;
Στην επαγγελματική μου πραγματικότητα εδώ και κάποιους μήνες, υπάρχει  η εταιρεία που έχουμε φτιάξει με τον σύντροφό μου, η “77 Films”, που δραστηριοποιείται στο χώρο των βίντεο, διαφημιστικων, βιντεοκλίπ, θεατρικων τρέιλερ, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, promo βίντεο κλπ! Είναι μια εταιρεία που φτιάξαμε με πολύ αγάπη, θετική ενέργεια, διάθεση και όρεξη για δουλειά, και βάζουμε την δική μας ματιά, και τις γνώσεις μας, καθώς ιδιαίτερα ο σύντροφος μου είναι μυημενος απόλυτα στα τεχνικά κομμάτια, κ έχει ταυτόχρονα τη σκηνοθετική ματιά που μας εκφράζει..! Και χαιρόμαστε απίστευτα που μέσα στην κρίση, και σε τόσο σύντομο διάστημα, και με τις δικές μας δυνάμεις, έχουμε κάνει ήδη τις πρώτες μας δουλειές, με πολύ ωραίες συνεργασίες που προέκυψαν, και με πολύ όμορφο αποτέλεσμα επίσης!
 Είναι ένα πρόσχαρο και χαμογελαστό παιδί, ταλαντούχο και ό,τι κάνει το πραγματοποιεί με μεράκι κι άφθονη αγάπη. Αυτή είναι η Ιωάννα Πηλιχού και την ευχαριστώ θερμά για την εποικοδομητική αυτή συνέντευξη… 

Συνέντευξη: Μαριάμ ΝίκουΘανάσης Ξάνθος 

Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ 

Μακιγιάζ: Όλγα Σαρσαρίδη

Κομμώσεις: Noni Mamageishvili

Backstage: Γιάννης Βλασερός

Ρούχα: Secreto

Κοσμήματα: Dared

Παπούτσια: Giamazons & Makris Official

Ευχαριστούμε το καταπληκτικό μαγαζί Boo Cafe Bar για τη φιλοξενία!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Χορν: Ο ηθοποιός σημαίνει φως
Επόμενο άρθροΑλέξανδρος Μπουρδούμης: «Δεν θα τραγουδήσω σαν τραγουδιστής, θα τραγουδήσω σαν ηθοποιός»