Αρχική ΓΕΥΣΗ Νηστίσιµη καρυδόπιτα µε ταχίνι

Νηστίσιµη καρυδόπιτα µε ταχίνι

nistisimi-karidopita-taxini

Νηστίσιµη καρυδόπιτα µε ταχίνι. Να ένα πολύ ωραίο κέρασμα για τη νηστεία: μια καρυδόπιτα-έκπληξη που αντί για λάδι περιέχει ταχίνι.

Θα χρειαστούμε

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 350 γρ. φρεσκοστυµµένο χυµό πορτοκαλιού
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
  • 1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. καρύδια, τριµµένα σε ψιλά κοµµάτια + 50 γρ. επιπλέον, χοντροκοµµένα,
  • για το πασπάλισµα
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Σιρόπι

  • 700 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. ταχίνι

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ µπολ βάζουµε το ταχίνι µαζί µε το χυµό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη.
  • Ανακατεύουµε πολύ καλά και προσθέτουµε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
  • Ανακατεύουµε ξανά µέχρι να πετύχουµε έναν οµοιογενή χυλό και ρίχνουµε το αλάτι και τα τριµµένα καρύδια.
  • Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουµε και αλευρώνουµε ένα ταψί διαµέτρου 26 εκ.
  • Το γεµίζουµε µε το µείγµα, πασπαλίζουµε µε τα χοντροκοµµένα καρύδια και ψήνουµε στον προθερµασµένο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Έπειτα χαµηλώνουµε τη φωτιά στους 170°C και ψήνουµε για άλλα 30 λεπτά.
  • Δοκιµάζουµε µε ένα µαχαίρι κι αν βγει λερωµένο, συνεχίζουµε το ψήσιµο για ακόµα λίγο.
  • Ετοιµάζουµε το σιρόπι περίπου 10 λεπτά προτού βγάλουµε την καρυδόπιτα από το φούρνο γιατί πρέπει να τη σιροπιάσουµε όταν και τα δύο είναι ζεστά.

Σιρόπι

  • Βράζουµε όλα τα υλικά για 2 λεπτά (µετράµε το χρόνο από το σηµείο του βρασµού).
  • Μόλις βγάλουµε την καρυδόπιτα από το φούρνο, την περιχύνουµε µε το ζεστό σιρόπι, το οποίο ρίχνουµε λίγο-λίγο µε µια κουτάλα. (Θα το χρησιµοποιήσουµε όλο ώστε να γίνει υγρή και λασπωµένη σαν χαλβάς.)
  • Την αφήνουµε κατά µέρος για αρκετές ώρες ή και για µία νύχτα, µέχρι να απορροφηθεί καλά το σιρόπι.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Μελιτζανοσαλάτα πολίτικη

Αρωματικά πουγκάκια… κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗsteliosparliaros.gr
Προηγούμενο άρθροΣπάνια εμφάνιση για την Εφη Πίκουλα -Πώς είναι σήμερα η ηθοποιός [εικόνες]
Επόμενο άρθροΘα Πάθετε Πλάκα: Δείτε ΤΙ Απίστευτο θα Συμβεί στο Σώμα σας, εάν Φάτε τις Μύξες σας!