Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Τρία Στέκια κι Εξαρχειώτικα

Τρία Στέκια κι Εξαρχειώτικα

cover

Για να νιώσεις Εξάρχεια, αρχικά κλείσε την τηλεόραση κι, έπειτα, τα στόματα όσων μιλούν μόνο για τις παλιές, καλές εποχές τους.

Πήγαινε μια βόλτα σε μια από τις πιο ξεχωριστές γειτονιές του κέντρου, αυτή που εκατοντάδες τουρίστες κάθε μέρα επιλέγουν για τη βόλτα, τον καφέ και το φαγητό τους Τα Εξάρχεια είναι ακόμα ελεύθερα, πολύχρωμα, οικονομικά και μοσχοβολάνε νιάτα. Ως χωνευτήρι των κατοίκων της πόλης, είναι και βρώμικα, είναι και φασαριόζικα, είναι και μπαρουτοκαπνισμένα.

Ακόμα, όμως, λάμπουν κάτω από τον ήλιο και κάτω από τ’αστέρια. Και υπάρχουν άφθονα στέκια και φοβεροί τύποι εκεί μέσα κι εκεί έξω. Σήμερα, ας μιλήσουμε για τρία από αυτά, εντός των οποίων σερβίρεται ποιότητα, ποσότητα, αγάπη και νοστιμιά.

Revolt Street Bar (Κωλέττη 25-27, τηλ: 21 0380 0016)

Καφές αχνιστός, ολόφρεσκοι χυμοί και smoothies coctails εξωτικά κι απρόσμενα, εννοείται μπίρες και κρασί, ποτά πιο καθαρά δε γίνεται και σε τίμιες ποσότητες, τέχνη διάσπαρτη στο χώρο, μουσικές για δυνατούς παίκτες και ακροατές, μια υπέροχη μπάρα που απαιτεί ικανότητα και διάθεση για ατελείωτες συζητήσεις και, κυρίως, ανταλλαγή Αγάπης και επαναστατικών ιδεών. Ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Για τους πεινασμένους, σερβίρονται κι εκλεκτά, φρεσκοφτιαγμένα snacks.

Πειναλέων (Μαυρομιχάλη 152, τηλ: 21 0644 0945)

Μια από τις εκλεκτότερες και γνησιότερες ταβέρνες της πόλης. Μυρωδιές, χρώματα, συναισθήματα φερμένα από το χθες, διεκδικούν τη θέση τους στο σήμερα. Ανέκαθεν, στέκι νέων κάθε ηλικίας. Κουζίνα με άξονα τη Χίο, λόγω καταγωγής του ιδιοκτήτη. Αυτοσχέδιες μουσικές βραδιές υψηλής καλλιτεχνικής αξίες. Και όλα αυτά σε τιμές πολύ, πολύ, πάρα πολύ λογικές. (Οι Τετάρτες εκεί μέσα είναι μια φιέστα ανεπανάληπτη κι όλη η Αθήνα περνάει μια βόλτα από τα γεμάτα τραπέζια…)

Salero (Βαλτετσίου 51, τηλ: 21 0381 3358)

Τι ωραίο που είναι να τρως πιάτα έξω από το συνηθισμένο, σε ατμόσφαιρα ακριβού εστιατόριου, αλλά χωρίς να πληρώνεις στο τέλος πολλά! Κάτι τέτοιο συμβαίνει μέσα σε ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά των Εξαρχείων. Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και, γενικώς, Μεσόγειος σερβίρεται με τον πιο ευφάνταστο και γευστικό τρόπο, για το τέλος έχει κέρασμα μαστίχα και, για όσους θέλουν κάτι γλυκό, οι επιλογές του καταλόγου δικαιώνουν. Η αυλή του καταστήματος, που μοιάζει επιμελημένη από τον ίδιο Almodovar, είναι το ατού του Salero, στο οποίο πας και ξαναπάς και ξαναπάς, ανυπομονώντας να το συστήσεις σε όσους από τους φίλους σου δεν το ξέρουν…

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Το Σύνταγμα περασμένων δεκαετιών μέσα από παλιές φωτογραφίες


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΒαγγέλης Δούβαλης: το τραγούδι είναι δύναμη και ελευθερία!
Επόμενο άρθροΑυτά τα ζώδια είναι τα πιο εκδικητικά γι’ αυτό… φυλάξου!