Αρχική TRAVEL Εξορμήσεις H εφημερίδα Guardian ψηφίζει Τήνο

H εφημερίδα Guardian ψηφίζει Τήνο

tinos3

Ένα αφιέρωμα που ξεκινά με τα λόγια του Κορνήλιου Καστοριάδη για την ομορφιά της Τήνου, που μετά εξηγεί την ιστορία του νησιού στη μαρμαροτεχνία και έπειτα περνά στον βιολογικό αμπελώνα του Μιχάλη Κοντιζά, αναμφίβολα είναι ένα ιδιαίτερο κολακευτικό προφίλ για το ελληνικό νησί.

Ακριβώς αυτό έκανε η Guardian σε ένα αφιέρωμα για τον διάσημο κυκλαδίτικο προορισμό.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι οι μαρμαροτεχνίτες έχουν μεταμορφώσει κάθε είσοδο, ανώφλι και συντριβάνι σε έργο τέχνης, υπογραμμίζοντας ότι πολλά σημεία του νησιού διακρίνονται από την καλλιτεχνική τους ευαισθησία. Όπως αναφέρει, το 1842, ο Γάλλος ταξιδιωτικός συγγραφέας Alexis de Valon, έγραψε: «Όλο το νησί έχει καλλιεργηθεί με βαθιά αποφασιστικότητα, σχεδόν αψηφώντας τα φυσικά φαινόμενα – στην απουσία εδάφους, οι κάτοικοι οργώνουν τα βράχια».

Έπειτα, εξερευνά τη νέα εποχή του κρασιού – η Τήνος υπήρξε σπουδαίος οινοπαραγωγός για χρόνια, αλλά η στροφή στην κτηνοτροφία το 1970 οδήγησε στην καταστροφή των αμπελώνων. Σήμερα, ο Μιχάλης Κοντιζάς, παράγει τα οικολογικά του κρασιά, ενώ ο Jerome Binda από το Παρίσι, έχει εδραιώσει το Domained de Kalathas οπού πειραματίζεται με φυσικά κρασιά.

Το οδοιπορικό οδήγησε την δημοσιογράφο Rachel Howard στα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, καθώς και στους ωραιότερους ξενώνες, μεταξύ άλλων.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμα: 

Το επίπεδο, παραδεισένιο ελληνικό νησί που είναι όλο παραλία


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗhuffingtonpost.gr
Προηγούμενο άρθροΤον αναγνωρίζεις; Ποιος Έλληνας παρουσιαστής ντύθηκε κλόουν;
Επόμενο άρθρο12 πανέξυπνα κόλπα κουζίνας για «ψαγμένες» νοικοκυρές