Αρχική ΤΕΧΝΕΣ Είδαμε: Vang Gogh Alive στο Μέγαρο Μουσικής

Είδαμε: Vang Gogh Alive στο Μέγαρο Μουσικής

ΓΚΟΓΚ 8

Λίγες ημέρες πριν η πολυδιαφημισμένη εμπειρία Βαν Γκογκ φτάσει στο τέλος της, το Κoita Magazine βρέθηκε στον Νέο Εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής όπου τα πολύχρωμα αριστουργήματα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου έλαβαν ζωή και κίνηση για ακόμα μια φορά.

Το πρώτο επίπεδο περιλαμβάνει έργα του καθώς και πληροφορίες τόσο γι’ αυτά όσο και για την προσωπική του πορεία: ο Βαν Γκογκ βασίστηκε στην παρατήρηση, εμπνεύστηκε από φυσικά τοπία – λουλούδια, κήπους, μπολ με φρούτα – αλλά και από το έμψυχο δυναμικό – πορτραίτα, ανθρώπους που μοχθούν δουλεύοντας τη γη.

            

Η διαταραγμένη ψυχική του υγεία, η κατάθλιψη και η εσωστρέφεια είναι φανερά και στο καλλιτεχνικό του ταξίδι. Η εφιαλτική ταλαιπωρία που βίωνε απεικονίζεται έντονα στα δονούμενα σύννεφα της Έναστρης Νύχτας που δημιούργησε το 1889 κατά την παραμονή του στο άσυλο Saint-Rémy, στο οποίο μόνος αποφάσισε την εισαγωγή του. «Θέλω οι άνθρωποι να λένε για το έργο μου: αυτός ο άνθρωπος είναι βαθιά συναισθηματικός, αυτός ο άνθρωπος αισθάνεται έντονα», είχε γράψει σε επιστολή προς τον αδερφό του.

             

Κατεβαίνοντας ένα επίπεδο χαμηλότερα, η σκοτεινή αίθουσα παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι τεράστιες τρισδιάστατες, πολλαπλές προβολές των έργων του γεμίζουν το δάπεδο και τους τοίχους μαζί με αρκετά αποφθέγματα που φανερώνουν τη βαθιά,  εύθραυστη ευαισθησία του.

            

Σε έναν ξεχωριστό χώρο, ο επισκέπτης βρίσκεται σε ένα «ατελιέ» με έξι καβαλέτα, χαρτί και μολύβια όπου μπορεί να πάρει απλά μαθήματα ζωγραφικής ακολουθώντας οδηγίες βήμα προς βήμα μέσω βίντεο.

            

Η έκθεση – πλανητάριο Van Gogh Alive – The Εxperience σίγουρα δίνει την ευκαιρία για μια ελκυστική, κοντινή πρώτη γνωριμία με το έργο και τον εσωτερικό κόσμο του παραγκωνισμένου μεν εν ζωή μα από τους κορυφαίους πλέον ζωγράφους, παρ’ όλο που το χρηματικό αντίτιμο της εισόδου είναι μάλλον υπερβολικό συγκριτικά με τη συνολική εντύπωση που αφήνει.

Δημοσιογραφική και φωτογραφική κάλυψη: Σωτηρία Κακαγιά

             

              

Πληροφορίες

Vang Gogh Alive

Mέγαρο Μουσικής Αθηνών

Νέος Εκθεσιακός Χώρος

Ημερομηνίες/ Ώρες λειτουργίας:

8 Νοεμβρίου 2017 – 4 Μαρτίου 2018/10:00 – 22:00

Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες: 15 ευρώ, Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+: 12 ευρώ,

Παιδιά κάτω από 5 ετών: Δωρεάν εφόσον συνοδεύονται από τους γονείς.

Ομαδικές Κρατήσεις

Από 20 έως 40 εισιτήρια:

Κανονικό : 13, Παιδικό: 11 ευρώ

Από 41 έως 100 εισιτήρια: Κανονικό: 11, Παιδικό: 9 ευρώ

Από 101 εισιτήρια και πάνω: Κανονικό: 10, Παιδικό: 8


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤο σπίτι της οδού Στησιχόρου όπου έζησε το πιο λαμπρό αστέρι Αλίκη Βουγιουκλάκη (φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΦαλάφελ από το Ισραήλ
Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικών-Ψυχολογίας) και συνέχισε τις σπουδές της στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών «γλωσσολογία». Συνεργάστηκε με ιστοσελίδες Εναλλακτικής Δράσης και Ψυχολογίας στον τομέα της μετάφρασης και με τις καλλιτεχνικές ιστοσελίδες Mindradio, Culturenow και Fermou-Art στον τομέα κριτικής θεάτρου, κινηματογράφου και βιβλίου. Πλέον αρθρογραφεί στο περιοδικό Koita Magazine.