Αρχική ΤΕΧΝΕΣ Η Ισλανδία μέσα απο τον φωτογραφικό φακό του Σπύρου Καλοδίκη

Η Ισλανδία μέσα απο τον φωτογραφικό φακό του Σπύρου Καλοδίκη

28458906_1800899573546024_2066193486_n

Όσα και να σας έχουν πει για την Ισλανδία, όσο και να έχετε ψάξει, τίποτα δεν σας προετοιμάζει για την απόλυτα ιδιόμορφη γεωγραφία και γεωλογία της χώρας.

Καλό θα ήταν να αναμένετε πεδιάδες λάβας, ατμοπίδακες και μια αξέχαστη μυρωδιά σάπιου αυγού, και όλα αυτά σε απόσταση δέκα λεπτών από το αεροδρόμιο του Κέφλαβικ. Αυτή η απέραντη έκταση γης καλυμμένη με θερμοπίδακες και ενεργά ηφαίστεια αποτελεί μέρος των τεκτονικών πλακών της Βόριας Αμερικής και της Ευρώπης.

Όταν οι δυο πλάκες συγκρούονται, παράξενα πετρώματα και παραλίες με μαύρη άμμο δημιουργούνται. Όπως είναι συνηθισμένο, όλα με την δικια τους μοναδική μυρωδιά θειαφιού. Πτεροφάλαινες και ρυγχοφάλαινες είναι μόνο δυο από τα πολλά είδη φάλαινας που οι τουρίστες μπορούν να δουν αν πάνε για να παρατηρήσουν φάλαινες.

Ένα από τα πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ από το ταξίδι μου στην Ισλανδία είναι το πόσο φιλόξενοι είναι οι κάτοικοι και το ότι προσφέρονται να ανοίξουν το σπίτι τους, να σε κεράσουν καφέ και να συζητήσουν μαζί σου με τις ώρες.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΕπέστρεψε στο θέατρο Χυτήριο ο Μάνος Παπαγιάννης (φωτό)
Επόμενο άρθροΤο σπίτι της οδού Στησιχόρου όπου έζησε το πιο λαμπρό αστέρι Αλίκη Βουγιουκλάκη (φωτογραφίες)