Αρχική TRAVEL Εξορμήσεις Παραγουάη: Εντυπωσιακά τοπία

Παραγουάη: Εντυπωσιακά τοπία

shutterstock_337634303

Φιλόξενοι κάτοικοι, παρθένα φύση και εντυπωσιακοί καταρράκτες χαρακτηρίζουν τη χώρα της νότιας Αμερικής.

Η Παραγουάη αναφέρεται και ως καρδιά της Αμερικής και ανακαλύφθηκε από τους Ισπανούς στα μέσα του 16ου αιώνα. Η πρωτεύουσα Ασουνσιόν ιδρύθηκε από τον Ισπανό εξερευνητή Χουάν ντε Σαλασάρ ι Εσπινόσα το 1537.

Στο κέντρο της ο ταξιδιώτης θα δοκιμάσει το τερερέ, ένα κρύο τσάι που σερβίρεται σε ξύλινες κούπες και φτιάχνεται από φρέσκα βότανα, το τσιβίτο, ένα σάντουιτς με μπριζόλα και το τσιβίτο αλ πλάτο, μπριζόλα δηλαδή με τηγανητό αβγό και πατατοσαλάτα.

Κυριότερα αξιοθέατα της πόλης αποτελούν ο Σιδηροδρομικός Σταθμός, το Προεδρικό Μέγαρο και οι κεντρικές λεωφόροι με τα αποικιοκρατικά κτίρια.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον παλαιότερο αρχαιολογικό χώρο της χώρας που βρίσκεται στο χωριό Τρινιδάδ. Χρονολογείται από το 1763 και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η Παραγουάη φιλοξενεί το Transchaco Rally, το δεύτερο σε δυσκολία ράλι μετά το Παρίσι- Ντακάρ.

Στην πόλη Σιουδάδ ντε λ’ Έστε βρίσκονται οι καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού, στο Τριπλό Σύνορο, εκεί όπου η Παραγουάη συναντά την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Έχουν μήκος 4 χιλιόμετρα και το ύψος τους φτάνει τα 85 μέτρα σε ορισμένα σημεία και το όνομά τους σημαίνει το «μεγάλο νερό» στη γλώσσα των ντόπιων ιθαγενών Γκουαρανί.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμα: 

Το επίπεδο, παραδεισένιο ελληνικό νησί που είναι όλο παραλία

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗnewsbeast.gr
Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα το 1944 η Κατίνα Παξινού κερδίζει το Όσκαρ που απονεμήθηκε πρώτη φορά σε μη Αμερικανίδα ηθοποιό!
Επόμενο άρθροΖώδια Σήμερα 2/3: Ακολούθησε την καρδιά σου, αλλά πάρε μαζί και το μυαλό