Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Μελίνα Café: Το στέκι της Μελίνας Μερκούρη κάτω από τη σκιά της...

Μελίνα Café: Το στέκι της Μελίνας Μερκούρη κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης

16996484_1804318233165566_4658097445779308831_n

Στις 6 Μαρτίου του 1994 η σπουδαία Μελίνα Μερκούρη έφυγε από κοντά μας. Ποτέ όμως δε θα φύγει από την ψυχή και την καρδιά μας.

Μέσα από την πορεία της στο χώρο της υποκριτικής και της πολιτικής, άφησε το δικό της στίγμα στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν την ξεχνάς εύκολα!

 

Πριν λίγα χρόνια στην οδό Λυσίου 22 στην Πλάκα, όπως περπατούσα, συνάντησα ένα πολύ ιδιαίτερο καφέ που μύριζε…Μελίνα. Μύριζε Ελλάδα. Είναι ένα καφέ αφιερωμένο στην αγαπημένη ηθοποιό,λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια, ενώ μετά από καιρό πληροφορήθηκα ότι εκεί γυρίστηκαν και μερικές από τις σκηνές της  ταινίας «Στέλλα».

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του μαγαζιού, νιώθεις ότι θα την δεις μπροστά σου, θα σου χαμογελάσει και θα σε καλωσορίσει στο σπίτι της. Θα σε ρωτήσει με τη μπάσα φωνή της ”Τι θα πάρετε;” και θα σου τραγουδήσει για την Ελλάδα….

Η ρετρό διακόσμηση του μαγαζιού, το κολάζ φωτογραφιών από τη ζωή της Μελίνας αλλά και τα δικά της πολύτιμα αντικείμενα, παραπέμπουν σ’έναν χώρο που φτιάχτηκε με αγάπη και σεβασμό για τη Μελίνα Μερκούρη. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε  ότι οι φωτογραφίες και τα αντικείμενα της ηθοποιού, παραχωρήθηκαν από το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη που βρίσκεται στην οδό 

Το καφέ αυτό είναι ένα μικρό μουσείο αφιερωμένο στη Μελίνα θα πει κανείς βλέποντας τόσα πολύτιμα πράγματα από τη ζωή της. Ταξιδεύεις κι εσύ μέσα στις μεγάλες προσωπικότητες που γνώρισε και συνεργάστηκε. Γίνεσαι κομμάτι της ζωής της.

Επίσης, τώρα που ο καιρός ανοίγει σας συστήνουμε ανεπιφύλαχτα να απολαύσετε τον καφέ σας στα εξωτερικά λιλιπούτεια τραπέζια του μαγαζιού, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την ομορφιά της περιοχής.

Φωτογραφία: greekgastronomyguide.gr

Μπορείτε να απολαύσετε κρύα και ζεστά ροφήματα, μερακλίδικο ελληνικό καφέ με το σωστό καϊμάκι του ενώ μόλις το φως του ήλιου πέσει, το μαγαζί σερβίρει μεγάλη ποικιλία ποτών και κοκτέϊλ σε πολύ προσιτές τιμές. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε επίσης τα υπέροχα αλμυρά αλλά και γλυκά πιάτα του. Μία επίσκεψη εκεί, θα σας πείσει για πολλά περισσότερα.

Φωτογραφία: greekgastronomyguide.gr

Ένα ταξίδι στο χρόνο με τη συντροφιά της Μελίνας Μερκούρη. Είτε είστε λάτρεις του vintage και του ελληνικού θεάτρου ή κινηματογράφου, είτε απλά σας αρέσει να επισκέπτεστε νέα μέρη και μαγαζιά, το Μελίνα Café, θα σας εντυπωσιάσει!

 

Λυσίου 22, Πλάκα

Τηλέφωνο: 21 0324 6501

 

Και μην ξεχνάτε κάντεlikeστη σελίδα μας στοfacebookγια να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμα:

Μια εικαστική ματιά στη Μελίνα Μερκούρη της Ελλάδας


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΟ Παύλος Χαικάλης ξεσπά: ”Ποιος δίνει το δικαίωμα να παίξεις με το ψωμί των ανθρώπων;”
Επόμενο άρθρο«Αγάπα αν τολμάς» της Γιώτας Σούσουλα με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στο Divele Piraeus