Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ “Το Άδειο Σπίτι” του Patrice Leconte, ανακοινώθηκε ως η τελευταία ταινία του...

“Το Άδειο Σπίτι” του Patrice Leconte, ανακοινώθηκε ως η τελευταία ταινία του Alain Delon.

3a9165f225bc582bb37f1ed70062e

“Το Άδειο Σπίτι” του Patrice Leconte, ανακοινώθηκε ως η τελευταία ταινία του Alain Delon.

Ο Σκηνοθέτης της τριλογίας ταινιών του “Bronzés: Φίλοι Για Πάντα” Πάτρικ Λεκόντ ανακοίνωσε στο Μικρόφωνο της RTL (Γαλλικός Ραδιοφωνικός Σταθμός) ότι κινηματογραφεί την επόμενη ταινία του το καλοκαίρι, “Το Άδειο Σπίτι” η οποία θα πρέπει να σηματοδοτήσει την τελευταία εμφάνιση του Alain Delon στον κινηματογράφο.

Τέσσερα χρόνια μετά την κωμωδία του “Μια ώρα ηρεμίας”, ο Patrice Leconte θα γυρίσει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2018 “Το Άδειο Σπίτι”, μια ταινία που ξεκίνησε ειδικά για τον Alain Delon. Ο ηθοποιός έδωσε θετική απάντηση στη συμπρωταγωνίστρια του Juliette Binoche. η οποία συμμετείχε και στην ταινία “Ο Δήμιος του Σαιντ Πιέρ” το 2000 σε σκηνοθεσία του Patrice Leconte.

Την πλοκή δεν γνωρίζουμε ακόμη της ταινίας, θα πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα. Ο σκηνοθέτης, γνωστός για τις 3 ταινίες του “Bronzés: Φίλοι Για Πάντα”, “Ο Περίγελος της Αυλής”, “Μια ευκαιρία για δύο” ήδη με τον Alain Delon σε πρωταγωνιστικό ρόλο, “Μια Υπόσχεση” και “Μην Ενοχλείτε, Παρακαλώ”  δεν ήθελε να συνοψίσει την ιστορία στο ραδιόφωνο. “Είναι μια πολύ οικεία ταινία που λαμβάνει χώρα στα ύψη της λίμνης της Γενεύης”, λέει, ωστόσο.

“Για να το συνοψίσω λίγο επιμελώς”, συνεχίζει. “Είναι μια ταινία που είναι πιο κοντά στο Bergman απ’ ό,τι στον Henri Verneuil, είμαστε περισσότερο σε αυτά τα συναισθήματα, αυτές οι αμφιβολίες, αυτές οι περιοχές του σκότους που γίνονται πιο φωτεινές ζώνες.

“Και είναι πραγματικά η τελευταία ταινία του Alain Delon“, καταλήγει ο Patrice Leconte. Στο 82, ο ηθοποιός, έμβλημα της 7ης γαλλικής τέχνης, αποφάσισε να απομακρυνθεί από τα οροπέδια. Δεν είχε συμμετάσχει σε ταινία από το 2008. Την εποχή εκείνη, είχε συμφωνήσει να παίξει τον Ιούλιο Καίσαρα για το “Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες” του Thomas Langmann και του Frédéric Forestier.

Από τις πρώτες εμφανίσεις του στη μεγάλη οθόνη στα τέλη της δεκαετίας του ’50, ο Αλέν Ντελόν είχε γίνει ένας σημαντικός ηθοποιός στο γαλλικό κινηματογράφο, αλλά και στο εξωτερικό. Πολλές από τις ταινίες του έχουν γίνει κλασικά έργα της 7ης τέχνης, όπως “Γυμνοί στον Ήλιο”, “Ο Ρόκο και τ’Αδέλφια του”, “Ο Γατόπαρδος”, ¨Η Μαύρη Τουλίπα”, “Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο”, “Η Πισίνα”, “Η Συμμορία των Σικελών”, “Μπορσαλίνο” και “Ο Κόκκινος Κύκλος”. Μετά την συμμετοχή του στην Αμερικάνικη ταινία “Ο Σκορπιός” το 1973, έπαιξε σε μια γκάμα ταινιών που ξεχωρίζουν οι “Μιστερ Κλάιν” (υποψήφιος για Σεζάρ Ά Ανδρικού Ρόλου 1977), “Ο Ζορρό Χτυπά Κάθε Αυγή”, “Αρμαγεδδών”, “Ο Θάνατος Ενός Διεφθαρμένου’ (υποψήφιος για Σεζάρ Ά Ανδρικού Ρόλου 1979) και το Σίκουελ “Μπορσαλίνο & ΣΙΑ”.

Υποψήφιoς για Χρυσή Σφαίρα το 1964 για το ρόλο του στην ταινία “Ο Γατόπαρδος”, ο Alain Delon είχε βραβευτεί με το Σεζάρ Ά Ανδρικού Ρόλου το 1985 για την “Η Ιστορία μας” του Bertrand Blier. Δέκα χρόνια αργότερα, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, λαμβάνει Χρυσή Άρκτο για όλη του την καριέρα στον Κινηματογράφο.

Η ταινία “Το Άδειο Σπίτι” του Πάτρικ Λεκόντ με πρωταγωνιστές τους Ζυλιέτ Μπινός και Αλέν Ντελόν θα βγει στις αίθουσες τον ερχόμενο Σεπτέμβρη του 2018.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο«Diavol Kommandant» – “Αν όλοι κάνουμε κάτι, ο εφιάλτης θα τελειώσει”
Επόμενο άρθροΈγκυος η χήρα του Στάθη Ψάλτη; -Τι λέει ο αδελφός του ηθοποιού; [video]