Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Έφυγε από τη ζωή ο «Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street». Η φωτογραφία...

Έφυγε από τη ζωή ο «Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street». Η φωτογραφία του Μηνά Πολυχρονάκη είχε κοσμήσει τους συρμούς του μετρό της Νέας Υόρκης. Από το χωριό του έφυγε το 1969 με 13 δολάρια στη τσέπη

polychronakis_ny-1-700×469

Ο Μηνάς Πολυχρονάκης, ο τσαγκάρης από τους Βώρους που κατέκτησε τη Νέα Υόρκη, έφυγε από τη ζωή.

Ο γνωστός και ως «Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street», που τίμησε το χωριό του και την Κρήτη άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα, με τον ανιψιό του Γιώργο Γκερεδάκη να αποχαιρετά το θείο του με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook.

 Γεννήθηκε το 1941 και σε ηλικία 28 ετών, έφυγε πάμφτωχος από τους Βώρους Ηρακλείου, το 1969, έχοντας στην τσέπη του μόλις 13 δολάρια. Μαζί του κουβαλούσε ένα φθαρμένο κασελάκι που είχε μέσα τα εργαλεία της δουλειάς του τσαγκάρη. Ήταν τσαγκάρης από τα 12 χρόνια του, και ως τη «δύση» της ζωής του, δούλευε ασταμάτητα….

Το 1977 άνοιξε το πρώτο του τσαγκαράδικο, όπου κέρδισε μεγάλη πελατεία αλλά και πολλούς καλούς φίλους μέχρι το 2001, που το ατύχημα στους Δίδυμους Πύργους κατέστρεψε όλα όσα είχε χτίσει, αφήνοντάς του χρέος 400.000 δολαρίων.

Το φτωχό παιδί από τους Βώρους έφτασε να γίνει ο διάσημος Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street και να έχει πελάτες του, από απλούς Νεοϋορκέζους μέχρι σταρ του Χόλιγουντ που πήγαιναν σε αυτόν για να επισκευάσει τα πανάκριβα υποδήματα τους, αφού είχε ειδικότητα στην επιδιόρθωση ακριβών παπουτσιών.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμα:

Φωτογραφίες της φτωχής Αθήνας του 1970

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗmixanitouxronou.gr
Προηγούμενο άρθροΚαλλονή: Η Κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου και της Άντζελας Γκερέκου Μεγάλωσε και Είναι Φτυστή η Μητέρα της!
Επόμενο άρθροΟ χιμπατζής του Μάικλ Τζάκσον. Κοιμόντουσαν μαζί, έπαιζαν και έτρωγαν μέχρι ο Μάικλ να γίνει πατέρας. Τότε ο χιμπατζής προσπάθησε να αυτοκτονήσει από κατάθλιψη