Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΟΣ Ημέρα της Γυναίκας: Η Barbie τιμά τις γυναίκες που ενέπνευσαν την ανθρωπότητα...

Ημέρα της Γυναίκας: Η Barbie τιμά τις γυναίκες που ενέπνευσαν την ανθρωπότητα με συλλεκτική συλλογή

barbie-7

Ημέρα της Γυναίκας και η πιο διάσημη κούκλα, που μεγάλωσε και συνεχίζει να μεγαλώνει γενιές κοριτσιών, γιορτάζει την ημέρα αυτή, με μία συλλεκτική συλλογή.

Ήταν 9 Μαρτίου το 1959, μία ημέρα μετά την Γιορτή της Γυναίκας, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο εμπόριο, η Barbie. Η κούκλα, που έγινε αμέσως η αγαπημένη των κοριτσιών κι έμελλε τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει γενιές και γενιές. Είναι και η κούκλα, όμως, που αμφισβητήθηκε όσο κανένα άλλο παιχνίδι, αφού συχνά «κατηγορήθηκε» ότι προβάλλει ένα λανθασμένο πρότυπο και με αυτό γαλουχεί τα μικρά κορίτσια.

Το πρότυπο της ξανθιάς γυναίκας, με το πολύ αδύνατο σώμα, τα γαλανά μάτια, που τη νοιάζει μόνο το shopping. Εξ’ ου και για πολλά χρόνια οι κούκλες είχαν αποκλειστικά ως θέμα, κάποιο στυλ εμφάνισης. Με τον καιρό, όμως, η Barbie απέκτησε ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο, με περισσότερες ευαισθησίες και ενδιαφέροντα, πέρα από τα ωραία ρούχα και τα πολυτελή ροζ αυτοκίνητα.

Frida Kahlo

Και σήμερα, στον περίφημο «Barbie world», δηλαδή στον ροζ κόσμο της Barbie, μπαίνουν και άλλα πρότυπα. Έναν χρόνο πριν η διάσημη κούκλα 60αρίσει, κυκλοφόρησε η πιο σημαντική συλλεκτική συλλογή όλων των χρόνων. Ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας κυκλοφορούν οι νέες κούκλες, με γυναίκες που ενέπνευσαν την ανθρωπότητα και θα εμπνεύσουν και τα μικρά κορίτσια, στέλνοντάς τους το πιο ισχυρό μήνυμα:

 «Η γυναίκα μπορεί να γίνει ο, τι θελήσει».

 Martyna Wojciechowska

 Katherine Johnson
 Xiaotong Guan
 Hui Ruoqi
Ibtihaj Muhammad
 Ashley Graham
 Amelia Earhart
 Ava Duvernay
 Chloe Kim
Patty Jenkins
Nicola Adams Obe
Yuan Yuan Tan

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗmothersblog.gr
Προηγούμενο άρθροΒουτιά στο μαύρο κουτί της θάλασσας – «Οι Καρέκλες»
Επόμενο άρθροΈρχεται στην Ελλάδα η μικρή Μελέκ