Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τι απέγινε ο αθλητής πολεμικών μικτών τεχνών και ηθοποιός Τζο Σον από...

Τι απέγινε ο αθλητής πολεμικών μικτών τεχνών και ηθοποιός Τζο Σον από το πρώτο Austin Powers; (Δεν σας πάει ο νους πουθενά…)

JOE SON AUSTIN POWERS: INTERNATIONAL MAN OF MYSTERY (1997)
BPG80D JOE SON AUSTIN POWERS: INTERNATIONAL MAN OF MYSTERY (1997)

Τι απέγινε ο αθλητής πολεμικών μικτών τεχνών και ηθοποιός Τζο Σον από το πρώτο Austin Powers; (Δεν σας πάει ο νους πουθενά…)

Ο Joe Son είναι γνωστός ως Random Task, ο κακοποιός που μοιάζει με χαρακτήρα του Τζέιμς Μποντ στο «Austin Powers». Πάνω από μια δεκαετία αργότερα, το DNA του συνδέθηκε με έναν βίαιο βιασμό συμμοριών. Τότε που ο συνγκρατούμενος του βρέθηκε νεκρός.

       Joe Son as Random Task and Mike Myers as Dr Evil in “Austin Powers:                            International Man Of Mystery”, New Line Cinema, 1997.

Το Χόλιγουντ τον γνώριζε καλύτερα ως Random Task, τον κακοποιό που χτυπούσε τους σφαγείς που πέταγε παπούτσια ως θανατηφόρα όπλα στο “Austin Powers: Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το Τρίο” το 1997 με τον Καναδό κωμικό Mike Myers. Οι οπαδοί μικτών πολεμικών τεχνών τον θυμούνται ως έναν ασταθή πολεμιστή με μια καριέρα UFC που αναβοσβήνει και θα χαθεί, που πέταξε στα σκουπίδια σε μια κακόφημη καλοκαιρινή φιλαργυρία του 1994.

Αλλά ακόμα και ως ηθοποιός και πρώην μαχητής ο Joe Son φλέρταρε φευγαλέα με τη φήμη της δεκαετίας του ’90, όπως με το γνωστό του knockoff του Austin Powers, κρύβει ένα σκοτεινό παρελθόν που έφθασε στο φως το 2008 – χάρη σε ένα δείγμα DNA που τον συνδέει με μια βάναυση απαγωγή , με βιασμό και μία σειρά από κρύα βασανιστήρια που τον έστειλαν στη φυλακή για μια ολόκληρη ζωή. Μόλις ένα μήνα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης του, σφράγισε περαιτέρω τη μοίρα του ως τον πιο διαβόητο εγκληματία εκτός οθόνης στον κόσμο, όταν κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε το συνγκρατούμενο του σε μια ακόμη βίαιη υπόθεση που πιθανόν να εκδικάστηκε το επόμενο έτος.

Η δικαιοσύνη τείνει να έρχεται γρήγορα στους πιο εξωγενείς από τους κακούς του James Bond: Βράστηκε σε θάνατο σε πυρηνικό αντιδραστήρα, πυροβόλησε στο διάστημα, αναρροφάτε από παράθυρο αεροπλάνου στα 30.000 πόδια. Αυτό ισχύει και για τους περισσότερους κακοποιούς του Austin Powers και ακόμη και για τον Dave Bautista ως κ. Hinx στη τελευταία περιπέτειας James Bond 007: Spectre  – ένα άλλο σιωπηλό, αλλά εύθραυστο παράξενο ρόλο. Στη μεγαλύτερη σκηνή της σύντομης καριέρας του, ο Σον “ανικανοποιεί το πέος του από αντλία” από τον Mike Myers πριν καταλήξει λιπόθυμος από την Elizabeth Hurley που “τον βγάζει νοκ-άουτ με ένα μπουκάλι σαμπάνιας” στην περίφημη ταινία “Austin Powers: Ο Κατασκόπους που Γύρισε από το Τρίο”.

Στην πραγματικότητα, χρειάστηκε από τις αρχές 18 χρόνια να συνδέσουν τον Σον με τον βρώμικο βιασμό της Παραμονής των Χριστουγέννων το 1990, που άφησε το θύμα του ανίκανη, να τραυματιστεί και να τρομοκρατηθεί για τη ζωή της.

Σε αυτό το διάστημα, ο Νοτιοκορεάτης πυγμάχος που ζύγισε 104.3262 kg είχε κατακτήσει ένα εντυπωσιακές ρεκόρ 0-4 στο UFC. Ήταν περισσότερο γνωστός για τις οκταγωνικές αγωνιστικές του παρά τις ικανότητές του για αγώνα, εκτοξεύοντας τα αποσπάσματα της Βίβλου ως τον διευθυντή της οθόνης του συντρόφου του μαχητή Kimo Leopoldo και κάνοντας μια εντυπωσιακή είσοδο στο UFC 4, κυνηγώντας κυριολεκτικά ένα σταυρό στην πλάτη του. Προσπάθησε και απέτυχε να παρουσιάσει την εμπειρία του στο οκτάγωνο σε μια επαγγελματική σταδιοδρομία πάλης, αλλά προσγειώθηκε σιγά σιγά σε βιντεοταινίες δράσης με πρωταγωνιστές τους Lorenzo Lamas, Dolph Lundgren, και Don “The Dragon” Wilson. Το 1997, απογείωσε τον σιωπηλό ρόλο του “Κορεατικού πρώην παλαίμαχου κακού Κλειδοκράτορα” του Δόκτορ Evil, με τον Random TaskAustin Powers, η οποία έμελλε να είναι η τελευταία ενεργή συμμετοχή του σε ταινία.

Τα εγκλήματα του Σον δεν εκτέθηκαν μέχρι και την αποφοίτησή του από τη σταδιοδρομία του στο Χόλιγουντ, όταν συνελήφθη τον Αύγουστο του 2008 για καταδικαστική βανδαλιστική συμπεριφορά. Τότε το δείγμα DNA του λήφθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 69 εισήλθε σε μια κρατική βάση δεδομένων, όπου ταιριάζει με το DNA που συλλέχθηκε από τη σκηνή και από το θύμα, σε μια υπόθεση βιασμού του Huntington Beach το 1990 που είχε περάσει στα άλυτα μυστήρια για περίπου δύο δεκαετίες.

Οι τρομακτικές λεπτομέρειες της επίθεσης των αργιών εμφανίστηκαν όταν τελικά ξεκίνησε η δίκη του Σον το 2011.

Το θύμα, 19 ετών, βγήκε βόλτα με το σκύλο της στις 24 Δεκεμβρίου 1990, αφού είδε τα φώτα των Χριστουγέννων με φίλους. Ο Σον την πλησίασε στο πεζοδρόμιο γύρω στις 12:30 μ.μ. Ήρθε σε επαφή μαζί της, προσποιούμενος ότι χάθηκε. Στη συνέχεια, ο Τζο Σον και ο Σαντιάγο Λοπέζ Γαϊτάν από το Σαν Αντόνιο, Τέξας, έσυραν τη κοπέλα στο αυτοκίνητό τους και την οδήγησαν μακριά, παραβιάζοντας και τρομοκρατώντας την για ώρες με όπλο.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Son και ο Gaitan βίασαν επανειλημμένα και ανάγκασαν τη κοπέλα να τους συνουσιάζεται από το στόμα, κρατώντας ένα όπλο στο κεφάλι της στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Ο Son κλώτσησε, χτύπησε με όπλο την κοπέλα και διείσδυσε στα κολπικά υγρά της με το πυροβόλο όπλο. Την χτύπησε στα μάτια και την έριξε στο έδαφος. Το θύμα θυμήθηκε τον Son να της λέει ότι θα πεθάνει, σε ένα σημείο μετρώντας τις σφαίρες στο όπλο του. “Είπε ότι μου έδινε κάτι σαν δώρο Χριστουγέννων”, θυμήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης.

Στο δικαστήριο θυμήθηκε τη στιγμή που οι βιαστές της την απελευθέρωσαν γυμνή, τραυματισμένη και με τα παντελόνια της δεμένα γύρω από τα μάτια της. “Είναι Χριστούγεννα. Αυτή είναι η τυχερή μέρα σας “, της είπε ένας από τους άνδρες που αργότερα αναγνώρισε ως τον Σον. Έτρεξε σε ένα κοντινό σπίτι όπου περαστικοί φώναξαν την αστυνομία. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα μετά την καταδίκη που εξέδωσε το Γραφείο Εισαγγελέα του Orange County, «Το σκυλί της δεν βρέθηκε ποτέ».

Ο Σον ήταν αρχικά κατηγορούμενος για 17 κακουργήματα σεξουαλικών αδικημάτων και με φυλάκιση μέχρι 275 χρόνια στη ζωή του, αλλά οι εισαγγελείς καθόρισαν το καθεστώς των περιορισμών όπου είχε εξαντληθεί σε όλες εκτός από δύο ξεχωριστές υποθέσεις. Αντί αυτού προσπάθησε να μιλήσει για δολοφονία και βασανιστήρια – αλλά αφού αυτός και ο συνεργός του είχαν λάβει μέτρα για να εμποδίσουν το θύμα να δει τα πρόσωπά τους ή να ακούσει τα πραγματικά τους ονόματα, ο δικηγόρος τους ισχυρίστηκε με επιτυχία ότι δεν είχαν συνωμοτήσει για να την σκοτώσουν.

Αναφερόμενος σε πέντε κατηγορίες για κακουργήματα σε μια ξεχωριστή δίκη, ο Gaitan κέρδισε ποινή 17 ετών σε κρατική φυλακή. Μια κριτική επιτροπή διαπίστωσε ότι ο Σον ήταν ένοχος για ένα και μοναδικό κακούργημα των βασανιστηρίων και καταδικάστηκε στη ζωή με την πιθανότητα έκπτωσης ποινής φυλάκισης.

Το θύμα του Σον ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, όταν αντιμετώπισε τον επιτιθέμενο στο δικαστήριο. Μίλησε για το τραύμα που την στοιχειώνει στα επόμενα χρόνια.

“Η μετατραυματική αγχώδης διαταραχή είναι μαζί μου καθημερινά, καθώς έχω τις ασκήσεις που με άφησαν μακριά”, είπε στο δικαστήριο. “Νιώθω ότι ο εξουθενωτικός φόβος έρχεται πάνω μου και είμαι πεπεισμένη ότι ένα χέρι έρχεται από πίσω ξανά και ξανά. Τα συναισθηματικά σημάδια μου είναι έντονα. Τα είκοσι μου είχαν απογυμνωθεί από τη ζωή μου, καθώς επανδρώσαμε να περπατάμε, να βλέπουμε, να ακούμε και να αντιμετωπίζουμε ξανά τον έξω κόσμο”.

“Ο Joseph Son όχι μόνο μου κόστισε τη δουλειά μου, αλλά και τις αποταμιεύσεις μου στο κολέγιο … για να μην αναφέρω τον αντίκτυπο που έχει σημειωθεί για τον εορτασμό των Χριστουγέννων με το χρόνο”.

Το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου 2011, λίγο πριν από ένα μήνα για να εκτελέσει την ποινή της ζωής του στη φυλακή κρατικής πολιτείας της Καλιφόρνιας για το βιασμό του 1990, ο Σον βρέθηκε να στέκεται στην πόρτα του κελιού του. Το σώμα του συντρόφου του, ο 50χρονος καταδικασθείς δολοφόνος βρέφους παιδιού Michael Graham, δεν είχε ανταποκριθεί στην ερώτηση του Σον. Ο Γκράχαμ βρέθηκε νεκρός μέσα σε 30 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο MMA ο Σον εφεύρει το δικό του στυλ πολεμικών τεχνών που ονομάζεται “Joe Son Do”. Οι αρχές λένε ότι σκότωσε τον Γκράχαμ με “ένα συνδυασμό χτυπήματος και γροθιές”. Ο Σον παρακαλούσε να μην είναι ένοχος για κακούργημα επίθεσης από φυλακισμένο στη ζωή προκαλώντας θάνατο. Το Γραφείο Εισαγγελέα του Kern County ισχυρίστηκε στα δικαστικά έγγραφα ότι ο Σον επιτέθηκε στον Graham “με κακή προφητεία”, με αποτέλεσμα τους τραυματισμούς που τον σκότωσαν.

Ο Σον, ήδη αγκιστρωμένος για μια ολόκληρη ζωή στη φυλακή, διέφυγε από τη θανατική ποινή αυτό το καλοκαίρι, όταν η κυβέρνηση της επαρχίας Kern αποφάσισε να μην επιβάλει θανατική ποινή. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι στο δικαστήριο υπάρχουν στοιχεία ότι ο Σον είχε ενεργήσει σε αυτοάμυνα και ότι πάσχει από ζητήματα κοινωνικής και ψυχικής υγείας. “Σας είπα ότι έπρεπε να φύγω από εδώ”, δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες σε έναν ανταποκριτή αξιωματικό στη σκηνή του συμβάντος.

Σύμφωνα με μια πηγή, εξοικειωμένη με την υπόθεση, η Lisa Green ζύγισε τα περιστατικά από το 1990 τους θύματος βιασμού από τον Σον καθώς και την οικογένεια του εκλιπόντος Graham πριν από την επιλογή να μην πιέσει για μια θανατική ποινή. Δύο ακροάσεις πραγματοποιήθηκαν το 2013 πριν ο δικαστής αποφασίσει εάν ο Σον θα δικαστεί για το θάνατο στη φυλακή. «Το παίρνουμε πλέον πολύ σοβαρά» δήλωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Εισαγγελέας David Wolf στο The Daily Beast και πιστεύω ότι τα αποδεικτικά στοιχεία θα δείξουν ότι θα κληθεί να απαντήσει για τα κακουργήματα του».

Στη δίκη του το 2017, ο Τζόζεφ Σον κρίθηκε ένοχος εθελοντικής ανθρωποκτονίας και έλαβε 27ετή ποινή φυλάκισης.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροTο μιούζικαλ Cabaret στο Παλλάς χθες είχε άρωμα γυναίκας!
Επόμενο άρθροIn Progress Feedback Festival 2018