Αρχική ΓΕΥΣΗ Ριζότο με κοτόπουλο

Ριζότο με κοτόπουλο

gioyvarlakia-chefoulis.gr_

Ριζότο με κοτόπουλο. Σήμερα σας έχω ένα γευστικό πιάτο που θα το φτιάξουμε παρέα, ένα λαχταριστό πιάτο για το τραπέζι σας, το οποίο θα πρέπει όμως να ετοιμάσετε πραγματικά την τελευταία στιγμή ούτως ώστε οι καλεσμένοι σας να το απολαύσουν και να σας θαυμάσουν

Θα χρειαστούμε

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ή 1 μεγάλο
  • 600γρ κοτόπουλο φιλέτο στήθος
  • 2 κούπες (480γρ) ρύζι για ριζότο
  • 1 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 12 λιαστές ντομάτες
  • 5 ½ κούπες νερό ή ζωμό κοτόπουλου
  • 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο
  • 2 φλυτζάνια τριμμένη παρμεζάνα και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό (ή το ζωμό) να βράζει για να είναι ζεστό όταν θα έρθει η ώρα να το προσθέσουμε στο ριζότο μας.
  • Αν δεν έχουμε ζωμό κοτόπουλου, μπορούμε να προσθέσουμε στο νερό έναν κύβο για άρωμα.
  • Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τα κρεμμύδια. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές μετρίου μεγέθους.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν αυτό ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και συνεχίζουμε με το κοτόπουλο.
  • Σοτάρουμε για ακόμα λίγα λεπτά και όταν το κρέας αλλάξει χρώμα προσθέτουμε και το ρύζι. Ανατακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μετά από 3 περίπου λεπτά σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε για λίγο ώστε να βγάλει τα αρώματά του και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Όσο μαγειρεύεται το ριζότο μας ίσως χρειαστεί να ανακατέψουμε με ξύλινη κουτάλα κατά διαστήματα έτσι ώστε να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Όταν θα είναι πλέον χυλωμένο, προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε δυο τρεις φορές ακόμα για να λιώσουν.
  • Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊνταντό και με λίγη ακόμα παρμεζάνα για όποιον το επιθυμεί.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Το τέλειο Chessecake με λίγες θερμίδες

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗcookwithme.gr
Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης
Επόμενο άρθροΛάμπρος Κωνσταντάρας: Ο κωμικός που άφησε εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο