Αρχική ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Το «Peaky Blinders» είναι η πιο συναρπαστική σειρά εποχής που έχεις δει

Το «Peaky Blinders» είναι η πιο συναρπαστική σειρά εποχής που έχεις δει

Peaky-Blinders-1

Μια σειρά όπου ακούστηκε ένα τραγούδι του Leonard Cohen, στην οποία ο David Bowie ζήτησε προσωπικά να χρησιμοποιηθεί η μουσική του αλλά και κάνει σινεφιλικές αναφορές στην αριστουργηματική «Αταλάντη» του Jean Vigo, σίγουρα δεν είναι τυχαία – μπορούν να το επιβεβαιώσουν ο Michael Mann και ο Snoop Dogg που συγκαταλέγονται στους fans της.

Πέρα απ’ αυτά τα trivia, το «Peaky Blinders» του BBC είναι ένα καλοφτιαγμένο και στιβαρό period drama του BBC, που περιγράφει την ιστορία μιας οικογένειας γκάνγκστερ από το 1919 στην παραγκούπολη μιας εκτός νόμου γειτονιάς του μεσοπολεμικού Μπέρμιγχαμ. Και έχει ένα από τα καλύτερα soundtracks που έχεις ακούσει σε τηλεοπτική σειρά, στο οποίο περιλαμβάνονται τραγούδια των Nick Cave, Artic Monkeys, PJ Harvey, White Stripes και Radiohead.

Πάμε, λοιπόν, πίσω στις αρχές του 20ού αιώνα όπου εκτυλίσσεται η επική περιπέτεια του «Peaky Blinders»: στις ταραγμένες κοινωνικά και πολιτικά μέρες μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ευρύτερη οικογένεια των Shelby, με τα πολλά αδέλφια, ξαδέλφια και θείους, συνθέτει τη σφοδρότερη συμμορία της πόλης, τους Peaky Blinders.

Έχοντας πάρει την ονομασία τους από την πρακτική να ράβουν λεπίδες ξυραφιού στις κορυφές των καπέλων τους, οι Peaky Blinders βγάζουν χρήματα από αγώνες παράνομου στοιχήματος, την παροχή προστασίας και τις ληστείες. Το αφεντικό τους, ο Tommy (Cilian Murphy, «Inception») είναι ο πιο αδίστακτος από όλους, αλλά η ηγεσία του θα τεθεί σε δοκιμασία, καθώς η δράση της συμμορίας μπαίνει στο στόχαστρο του επιθεωρητή Chester Campbell (Sam Neill). Άλλα μέλη της οικογένειας των Shelby υποδύονται οι Helen McCrory (που βραβεύτηκε για το ρόλο της στο Fipa στο Μπιαρίτζ), Paul Anderson («Η Επιστροφή») και Joe Cole («Το Μυστικό στα Μάτια τους»), ενώ αρχηγούς άλλων συμμοριών υποδύονται από τον δεύτερο κύκλο κι έπειτα ο Tom Hardy και ο Noah Taylor («Game of Thrones»).

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμα: 

Master Chef: Ο Τζώρτζης είναι… ασταμάτητος στον εξώστη (vid)

Το «Peaky Blinders» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 22:00 στην ΕΡΤ1. Δες μία σύντομη εισαγωγή στη σειρά:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗathinorama.gr
Προηγούμενο άρθροΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ- ΟΡΙΣΤΙΚΟ Το ΕΣΡ ρίχνει μαύρο στο Mega οριστικά -Δεν έδωσε θεματική άδεια
Επόμενο άρθροΗ νέα δίαιτα έρχεται από τη Βρετανία