Αρχική ΓΕΥΣΗ Ζυμαρικά φούρνου με τυρί, μανιτάρια και μπεσαμέλ

Ζυμαρικά φούρνου με τυρί, μανιτάρια και μπεσαμέλ

b_shutterstock_174655184

Ζυμαρικά φούρνου με τυρί, μανιτάρια και μπεσαμέλ. Σήμερα σας έχω λαχταριστά ζυμαρικά στο φούρνο που θα τα λατρέψετε.

Θα χρειαστούμε

  • 500 γρ. μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας, όπως στριφτά, πένες, ριγκατόνι
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 κουτί Μπεσαμέλ
  • 2 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό, τριμμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά, 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα.
  • Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι στα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το βασιλικό και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Ε
  • τοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ, σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Προσθέτουμε το κασέρι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα στα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Σκορπίζουμε την παρμεζάνα, περιχύνουμε με το βούτυρο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Ριζότο με κοτόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚριτική βιβλίου: “Origin” του Νταν Μπράουν
Επόμενο άρθροΗ αξέχαστη ομιλία του Στίβεν Χόκινγκ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Προέβλεψε τους κινδύνους για τον πλανήτη.