Αρχική ΓΕΥΣΗ Πίτα με Αγκινάρες και Κολοκυθάκια

Πίτα με Αγκινάρες και Κολοκυθάκια

agginares

Πίτα με Αγκινάρες και Κολοκυθάκια. Ότι πρέπει για τις ανοιξιάτικες συγκεντρώσεις συνοδεία λευκού κρασιού και καλών φίλων αλλά και ένα γευστικό πιάτο.

Θα χρειαστούμε

Για την ζύμη

  • 250 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 κουπα νερό χλιαρό νερό

Γέμιση

  • 6-8 αγκινάρες φρέσκες *
  • 2 κολοκυθάκια στον τρίφτη
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4-5 μανιτάρια κομμένα σε πολύ ψιλά κομματάκια
  • ½ κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 αβγά
  • 150 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 150 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την ζύμη ανακατευοντας το αλεύρι με 2 κουταλιές καλαμποκάλευρο, το αλάτι, την ρίγανη και την μαγιά.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και ανακατεύουμε με ενα κουτάλι στην αρχή και με το χέρι μετά.
  • Με το ζυμωμα η ζυμη θα γινει απαλή και θα ξεκολλάει απο τα τοιχώματα.
  • Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφηνουμε στην άκρη για μία ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Αλατιζουμε τα κολοκυθάκια σε ενα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις βάζουμε σε ενα μπολ με νερό και λεμόνι.
  • Σε ενα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τα μανιτάρια.
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  • Στραγγίζουμε τις αγγινάρες και τις κόβουμε στα 6 – 8 κομμάτια. Τις προσθέτουμε και αυτές στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε 3 κούπες νερό και τα αφηνουμε να σιγοβράσουν για 12 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε τα λαχανικά τα μεταφέρουμε σε ενα μεγάλο μπολ και κρατάμε τον ζωμό
  • Σε ενα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές αλεύρι να ψηθεί ελαφρά, ανακατεύοντας και ριχνουμε κουτάλα κουτάλα τον ζωμό ανακατεύοντας με σύρμα να φτιάξουμε μια μπεσαμέλ, όχι πολύ σφιχτή.
  • Την αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
  • Στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια αφου τα έχουμε στιψει καλά με τα χέρια μας, τα τυριά, τον άνηθο, τα αυγά ανακατευοντας και προσθέτουμε την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε καλά.
  • Αν μας φανεί πολύ νερούλό το μείγμα προσθέτουμε 2 κουταλιές φρυγανιά τρυμμένη. Δεν χρειάζεται πάντως να ειναι πολύ πηχτή.
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς (καλό ειναι να δοκιμάσουμε λίγο για το αλάτι) και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  • Λαδώνουμε ενα ταψί και πασπαλίζουμε με την τελευταία κουταλιά απο το καλαμποκάλευρο. Στρώνουμε την ζύμη με τα χέρια μας, να καλύπτει και τα τοιχώματα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στην ζύμη, το στρώνουμε και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψηνουμε για 40-50 λεπτά περίπου τοποθετώντας την πίτα στο κάτω ράφι του φούρνου.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Σαλιγκάρια γιαχνί μια συνταγή του μοναχού Επιφάνιου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗcaptaincook.blogspot.gr
Προηγούμενο άρθροΔεν πάει ο νους σας ποιος είναι ο κούκλος ηθοποιός που για τις ανάγκες του ρόλου….
Επόμενο άρθρο«Νεκρός» ξύπνησε λίγο πριν τη νεκροψία του