Αρχική Health Δίαιτα Το πιο ”έξυπνο” υποκατάστατο ζάχαρης παράγεται από την καρύδα!

Το πιο ”έξυπνο” υποκατάστατο ζάχαρης παράγεται από την καρύδα!

cocosugar-thumb-large

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να λατρεύουμε τη ζάχαρη και ό,τι παρασκευάζεται με αυτήν, όσο επιβλαβής και αν είναι για την υγεία μας.

Τα τελευταία χρόνια οι εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες έχουν περάσει από διάφορες “μόδες” στο κεφάλαιο της διατροφής, αλλά αυτές είναι συχνά πιο επικίνδυνες για την υγεία, από τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο.

Υπάρχει, όμως, μια φυσική ζάχαρη, που όχι μόνο δεν είναι επιβλαβής, αλλά ευεργετεί τον οργανισμό και η κατανάλωσή της δεν προκαλεί αύξηση βάρους.

Πρόκειται από τη ζάχαρη που παράγεται από τα λουλούδια του δένδρου της καρύδας. Είναι γλυκιά σε γεύση σαν την μαύρη ζάχαρη, ενώ στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακό γλυκαντικό για χιλιάδες χρόνια στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία.

Γιατί είναι πιο υγιεινή από την κανονική ζάχαρη;

Η ζάχαρη της καρύδας δεν προκαλεί υπεργλυκαιμία ή υψηλό σάκχαρο του αίματος σε αντίθεση με την κανονική ζάχαρη. Ο γλυκαιμικός δείκτης δείχνει πόσο γρήγορα μια τροφή μετατρέπεται σε ζάχαρη. Τροφές χαμηλές σε γλυκαιμικό δείκτη μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο ασθενειών, όπως διαβήτης, η καρδιοπάθεια, η παχυσαρκία αλλά και η υπογλυκαιμία. Ο γλυκαιμικός δείκτης της ζάχαρης της καρύδας είναι 35 και κατατάσσεται στις τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Η ζάχαρη από καρύδα δεν είναι προϊόν χημικών εργαστηρίων σαν τα τεχνητά γλυκαντικά, με άλλα λόγια δεν είναι ένα τεχνητό γλυκαντικό. Είναι μια φυσική, πλήρης τροφή. Δεν περιέχει φυτοφάρμακα, χημικά, πρόσθετα, συντηρητικά και τεχνητά αρώματα και χρώματα.

Τα οφέλη:

Είναι ιδιαίτερα υψηλή στο αμινοξύ γλουταμικό οξύ, το οποίο παράγει γλουταμίνη, θρεονίνη, ασπαρτικό οξύ και σερίνη. Η γλουταμίνη μειώνει επίσης την επιθυμία για γλυκά και ζάχαρη, ενώ είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Παράλληλα, η ζάχαρη καρύδας είναι ένας σημαντικός νευροδιαβιβαστής, που ανακατεύεται στην μεταφορά του καλίου διά μέσου του αιματικού φραγμού του εγκεφάλου. Δεδομένου ότι η γλουταμίνη περνά διά μέσου του αιματικού εγκεφαλικού φραγμού θεωρείται ένα εξαιρετικό καύσιμο του εγκεφάλου.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗkathimerini.gr
Προηγούμενο άρθροΣκύλος παίρνει μόνος του κάθε μέρα το λεωφορείο για να πάει βόλτα στο πάρκο
Επόμενο άρθροΠολίτικα Κεφτεδάκια έρχονται από την Πολίτικη Κουζίνα